Joshua Cheptegei vernietigt het wereldrecord op de 10.000 meter

door 8 okt, 2020Hardloopnieuws0 Reacties

Select 2022 - 2Select 2022 - 2
Foto: NN Running Team

Joshua Cheptegei heeft dit seizoen weer iets moois laten zien op de baan, door het wereldrecord van Kenenisa Bekele op de 10.000 meter met meer dan zes en een halve seconde te verbreken. Cheptegei liep dit gisteravond tijdens de NN Valencia Wereldrecorddag.

De 24-jarige Oegandese superster gaf opnieuw een glorieuze demonstratie van zijn geweldige uithoudingsvermogen door de afstand van 25 ronden af ​​te leggen in een tijd van 26:11.00. Het oude wereldrecord van Bekele was al 15 jaar oud, hij liep toen een tijd van 26:17.53.

In augustus liep Cheptegei al 1,99 seconde af van Kenenisa’s oude wereldrecord van de 5000 meter, met een verbluffende 12:35,36 in Monaco.

Foto: NN Running Team

“Het is een geweldig moment voor mij om het wereldrecord te verbreken”, zei Cheptegei, die ook het wereldrecord op de 5 km en 15 km op de weg heeft. “Ik wilde de sportliefhebbers van de wereld laten zien dat de baan spannend is. Ik wilde de verwachtingen van de Wereldrecorddag in Valencia verhogen en ik ben blij dat ik mijn droom heb vervuld.”, zei Cheptegei na afloop.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Practice Happy Yoga

Practice van Happy with Yoga is een online Yoga platform met honderden Yogalessen en cursussen in verschillende stijlen, lengtes en intensiteit. Je kunt hierdoor overal, altijd en onbeperkt je practice doen! We noemen het voor het gemak even ‘De Netflix van de Yoga’.
Happy yoga maand abonnement

Lees ook

Pin It on Pinterest