De Midwinter Marathon en ontwikkelingen corona, organisatie houdt moed

door 10 okt, 2020Hardloopnieuws0 Reacties

SportSport

Het zijn onzekere tijden voor hardloopevenementen, zo ook voor de klassieker; De Midwinter Marathon in Apeldoorn. Het volgende schrijft de organisatie over haar evenement dat gepland staat voor begin volgend jaar:

We houden moed

Zo’n anderhalve maand geleden gaven we aan dat we weer gestart waren met de voorbereidingen voor de 48ste editie van de Midwinter Marathon in het weekend van 5, 6 en 7 februari 2021. De ontwikkelingen rond corona volgen elkaar in rap tempo op en dat vraagt ook van ons als organisator flink wat inspanningen om te kijken hoe we een goede én veilige editie kunnen organiseren.

We hebben de afgelopen weken diverse scenario’s bedacht en uitgewerkt. Eén scenario gaan we nu nog concreter uitwerken waarbij veiligheid voor lopers én vrijwilligers voorop staat. Wat al wel bekend is, wat niet vreemd in de oren zal klinken, is dat we aankomende editie kritisch kijken naar de maximum aantallen hardlopers per afstand om zo te voldoen aan alle veiligheidsaspecten rondom corona.

In november meer duidelijkheid

De Midwinter Marathon organisatie volgt de ontwikkelingen op de voet en houdt nauw contact met de gemeente en veiligheidsregio. In de loop van november verwachten we duidelijkheid over de haalbaarheid van het concept te kunnen geven. Als we eenmaal groen licht hebben om het evenement te organiseren en de inschrijving te openen, blijven we afhankelijk van de ontwikkelingen van het coronavirus.

Datum start inschrijving nog niet bekend

Het is op dit moment nog niet bekend wanneer de inschrijving start. Zo gauw bekend is hoe we het evenement deze editie willen organiseren zullen we minimaal 2 weken van tevoren aankondigen welke dag de inschrijving start.

We houden jullie op de hoogte!


Bekijk hier welke hardloopwedstrijden nog meer zijn afgelast.


Voor alle richtlijnen en vragen omtrent COVID-19 verwijzen we door naar:


Hardlopen en coronavirus, hoe ga je er mee om

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook

Kelvin Kiptum verpulvert parcoursrecord Londen Marathon

Kelvin Kiptum verpulvert parcoursrecord Londen Marathon

Kelvin Kiptum wint Londen Marathon. Foto: Bob Martin voor London Marathon Events Kelvin Kiptum heeft vandaag in Londen een nieuw parcoursrecord gelopen op de Marathon. De Keniaan was dicht bij de tijd van Kipchoge’s wereldrecord uit 2019. Kiptum...

Geslaagde jubileumeditie Meppel City Run

Geslaagde jubileumeditie Meppel City Run

Zondag 4 juni was het eindelijk zover; de jubileumeditie van de Scania Meppel City Run. Na maanden van voorbereiding stonden meer dan 150 vrijwilligers klaar om er een geweldige editie van te maken. Het stralende weer zorgde voor blije gezichten en...

Pin It on Pinterest