Sifan Hassan verbreekt Europees Record op de 10.000 meter tijdens de FBK nazomerwedstrijd 2020

door 10 okt, 2020Hardloopnieuws0 Reacties

Runningdirect.nl

Sifan Hassan heeft onder regenachtige omstandigheden in het FBK stadion in Hengelo het Europees Record op de 10.000 meter verbroken. Het oude record stond op naam van Paula Radcliffe op 30.01,09. Sifan passeerde na 25 rondes de finish in een tijd van 29.36,67.

Sifan, wereldkampioene op de 1500 en de 10.000 meter, begon op wereldrecord tempo met hulp van haas Laura Weightman. Haar tempo was goed te volgen door de Wavelight technologie. Een wereldrecord zat er vandaag niet in, maar een prachtige prestatie van Sifan die als eerste Europese vrouw de 10.000 meter onder de 30 minuten heeft weten te lopen.

Reacties na afloop

Sifan: “Ik ben heel blij dat ik ondanks de omstandigheden een Europees Record gelopen heb, dat al zo lang stond op naam van Paula. Het was een moeilijke race vandaag door de kou en de regen. Ik voelde me fit vandaag en ik hoopte op betere omstandigheden. Dit record geeft mij veel vertrouwen.”

Hans: “Bizar dat Sifan onder deze omstandigheden zo hard heeft gelopen. Jammer van het weer, maar enorm veel respect voor Sifan en de andere atleten dat ze dit hebben weten te presteren.”

De FBK nazomerwedstrijd is georganiseerd door Global Sports Communication, na de annulering van de reguliere FBK games in juni. Naast Sifan gingen ook Faith Kipyegon (olympisch en wereldkampioene) op de 1000 meter en Yomif Kejelcha (zilver medaille op het WK in Doha in 2019) op de 5000 meter voor een snelle tijd. Sarah Chelengat uit Oeganda verbrak het nationaal record op de 10.000 meter in 31.06,46.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Yoga voor hardlopers

Lees ook

Ruim 13.000 deelnemers genieten van Singelloop Utrecht

Ruim 13.000 deelnemers genieten van Singelloop Utrecht

Op zondag 1 oktober liepen meer dan 13.000 deelnemers de populaire Lindahl’s Singelloop Utrecht. Het was de 71e editie van de oudste stratenloop van Nederland. Een zonnig loopfeest om van te genieten met afstanden voor jong en oud. De dag begon met...

Zonnige 34e editie van de CZ Tilburg Ten Miles

Zonnige 34e editie van de CZ Tilburg Ten Miles

Of je nu je persoonlijk record komt verbreken of komt voor de Brabantse gezelligheid: de CZ Tilburg Ten Miles is altijd fantastisch. Zo ook de 34e editie op zondag 24 september 2023. Met meer dan 11.000 deelnemers aan de start van de diverse...

Stem mee voor Atleet van het Jaar 2023 (longlist)

Stem mee voor Atleet van het Jaar 2023 (longlist)

Foto: Atletiekunie Het jaar 2023 was een mooi atletiek jaar, het einde daarvan is bijna in zicht en dat betekent dat we de komende tijd kunnen gaan terugblikken. We gaan de individuele prestaties van onze Nederlandse atleten nog eens goed bekijken....

Pin It on Pinterest