Sifan Hassan verbreekt Europees Record op de 10.000 meter tijdens de FBK nazomerwedstrijd 2020

door 10 okt, 2020Hardloopnieuws0 Reacties

Select 2024Select 2024

Sifan Hassan heeft onder regenachtige omstandigheden in het FBK stadion in Hengelo het Europees Record op de 10.000 meter verbroken. Het oude record stond op naam van Paula Radcliffe op 30.01,09. Sifan passeerde na 25 rondes de finish in een tijd van 29.36,67.

Sifan, wereldkampioene op de 1500 en de 10.000 meter, begon op wereldrecord tempo met hulp van haas Laura Weightman. Haar tempo was goed te volgen door de Wavelight technologie. Een wereldrecord zat er vandaag niet in, maar een prachtige prestatie van Sifan die als eerste Europese vrouw de 10.000 meter onder de 30 minuten heeft weten te lopen.

Reacties na afloop

Sifan: “Ik ben heel blij dat ik ondanks de omstandigheden een Europees Record gelopen heb, dat al zo lang stond op naam van Paula. Het was een moeilijke race vandaag door de kou en de regen. Ik voelde me fit vandaag en ik hoopte op betere omstandigheden. Dit record geeft mij veel vertrouwen.”

Hans: “Bizar dat Sifan onder deze omstandigheden zo hard heeft gelopen. Jammer van het weer, maar enorm veel respect voor Sifan en de andere atleten dat ze dit hebben weten te presteren.”

De FBK nazomerwedstrijd is georganiseerd door Global Sports Communication, na de annulering van de reguliere FBK games in juni. Naast Sifan gingen ook Faith Kipyegon (olympisch en wereldkampioene) op de 1000 meter en Yomif Kejelcha (zilver medaille op het WK in Doha in 2019) op de 5000 meter voor een snelle tijd. Sarah Chelengat uit Oeganda verbrak het nationaal record op de 10.000 meter in 31.06,46.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

Domstad geniet van grootste Utrecht Marathon ooit

Domstad geniet van grootste Utrecht Marathon ooit

Op 19 mei 2024 was de Domstad het decor van een bijzondere editie van de Utrecht Marathon. De 40ste editie van de Utrecht Marathon supported by Utrecht Science Park werd de grootste ooit met bijna 14.000 inschrijvingen. Van vroeg in de ochtend tot...

Tijdschema Atletiek Olympische Spelen 2024 Parijs

Tijdschema Atletiek Olympische Spelen 2024 Parijs

De Olympische Spelen 2024 in Parijs gaat van start op vrijdag 26 juli en eindigt op zondag 11 augustus. De atletiek onderdelen tijdens de Olympische Spelen beginnen op donderdag 1 augustus en eindigt met de vrouwen Marathon op zondag 11 augustus....

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!