Sifan Hassan beëindigt haar seizoen vroegtijdig en ziet af van deelname WK

door 13 okt, 2020Hardloopnieuws0 Reacties

Select 2022 - 2Select 2022 - 2
Sifan Hassan op de atletiekbaan
Foto: Global Sports Communication

Atlete Sifan Hassan heeft na een kort maar vermoeiend seizoen besloten af te zien van deelname aan het WK halve marathon in Polen (17 oktober).

Na het verbreken van het Europese Record op de 10.000 meter afgelopen weekend in Hengelo, heeft Sifan samen met coach Tim Rowberry besloten het seizoen vervroegd af te breken. Na een korte vakantie zal de training voor het Olympische seizoen weer worden opgepakt.

Sifan: “Het is een zwaar jaar geweest, waarin de onzekerheid van wat er wel of niet door kon gaan iedere dag onderdeel was van de training. Je iedere dag opladen om het beste uit jezelf te halen, als je niet weet of je dat ook kan laten zien, kost veel energie.

Het seizoen was kort, maar de aanloop was lang. Ik heb daarom besloten om mezelf rust te gunnen en me te focussen op volgend jaar. Zodat ik zowel fysiek als mentaal in topvorm op de Olympische Spelen kan verschijnen. Ik ben trots op mijn prestaties van dit seizoen, het werelduurrecord en het Europese record van dit weekend. Die prestaties geven mij het vertrouwen dat ik ook in onzekere tijden, die topvorm kan behalen. Ik kijk dan ook met veel vertrouwen naar volgend jaar.”

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Makkelijker afvallen met de juiste kennis.


Happy yoga maand abonnement

Lees ook

Pin It on Pinterest