NN Running Day groot sportief succes: wereldwijd en voor jong en oud

door 16 okt, 2020Hardloopnieuws0 Reacties

Select 2024Select 2024

NN Running Day was op zondag 11 oktober een doorslaand succes met een grote verscheidenheid in opkomst. In totaal liepen ruim 14.000 deelnemers met de belevingsapp MyTrace verschillende afstanden in de sfeer van de bekende hardloop-evenementen uit o.a. Rotterdam, Groningen, Eindhoven, Utrecht en Maastricht.

Deelnemers uit de grote Nederlandse steden waren hierbij natuurlijk vertegenwoordigd, maar ook op Schiermonnikoog (Friesland), in Stampersgat (Noord-Brabant), Biggekerke (Zeeland) en ver buiten de landsgrenzen werd enthousiast deelgenomen aan het virtuele evenement.

De NN Hardloopplanner bleek met meer dan 75.000 downloads door ruim 8.500 deelnemers een populaire tool voor het plannen van een eigen route van voordeur tot voordeur. Op 24 en 25 oktober aanstaande – de dagen waarop de uitgestelde jubileumeditie van de NN Marathon Rotterdam dit jaar eigenlijk zou plaatsvinden – vindt de volgende editie van NN Running Day plaats. Gratis inschrijven is nu mogelijk via www.nnrunningday.nl.  

Deelnemers van NN Running Day waren via de MyTrace app op zondag verzekerd van de beleving van een fysiek evenement, compleet met startschot, juichend publiek en een digitaal medaille-moment. En dat leverde zondag veel enthousiaste reacties op. 

Sfeerimpressie

Voor iedereen

NN Running Day stond in het teken van diversiteit, zowel qua deelnemers als runs. Zo deed de jongste deelnemer (12 jaar) mee aan de City Run Rotterdam, terwijl de oudste deelnemer (92 jaar) de Menzis 4 Mijl van Groningen voltooide. Ook van Running Blind, een initiatief om mensen met een visuele beperking te helpen gezond te bewegen, waren verschillende teams met een speciaal ontwikkelde, corona-proof stok op pad om de 1,5 meter afstand tussen loper en buddy te bewaren.

Wereldwijde beleving

NN Running Day was niet alleen in Nederland een groot succes. Op allerlei plekken in de wereld werd ‘samen’ en op afstand hardgelopen. De NN Marathon Rotterdam was het populairste evenement wereldwijd en werd onder andere gelopen door deelnemers uit Kaapstad (Zuid-Afrika), Long Island City (New York, VS), São Paulo (Brazilië) en Bangkok (Thailand). Maar ook in Beijing (China) en Madrid (Spanje) en van Alvesta (Zweden) tot Benowa (Australië) waren lopers enthousiast over de beleving van NN Running Day.

De afstanden van de NN Marathon Rotterdam waren veruit favoriet onder de deelnemers – en niet zonder resultaat. De beste tijd van de AA Drink 1/4 Marathon Rotterdam, het onderdeel met de meeste deelnemers, werd gelopen door Abdi Nageeye (vierde tijdens de NN Marathon Rotterdam in 2019) in een tijd van 00:33:40. 

Extra editie NN Running Day op 24 en 25 oktober

Organisator Golazo en hoofdsponsor Nationale-Nederlanden pakken door naar aanleiding van dit succes en kondigen een nieuwe editie aan van NN Running Day op 24 en 25 oktober 2020. Opnieuw  sluiten meerdere hardloopevenementen zich aan voor een tweede editie van de virtuele run met unieke MyTrace belevingsapp. 

Kijk op www.nnrunningday.nl voor meer informatie en gratis inschrijving.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

Domstad geniet van grootste Utrecht Marathon ooit

Domstad geniet van grootste Utrecht Marathon ooit

Op 19 mei 2024 was de Domstad het decor van een bijzondere editie van de Utrecht Marathon. De 40ste editie van de Utrecht Marathon supported by Utrecht Science Park werd de grootste ooit met bijna 14.000 inschrijvingen. Van vroeg in de ochtend tot...

Tijdschema Atletiek Olympische Spelen 2024 Parijs

Tijdschema Atletiek Olympische Spelen 2024 Parijs

De Olympische Spelen 2024 in Parijs gaat van start op vrijdag 26 juli en eindigt op zondag 11 augustus. De atletiek onderdelen tijdens de Olympische Spelen beginnen op donderdag 1 augustus en eindigt met de vrouwen Marathon op zondag 11 augustus....

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!