Zondag start virtuele editie Amsterdam Marathon: hardlopers uit 104 verschillende landen doen mee

door 16 okt, 2020Hardloopnieuws0 Reacties

Runningdirect.nl

De virtuele editie van de TCS Amsterdam Marathon gaat aanstaande zondag 18 oktober van start. Als gevolg van COVID-19 werd de reguliere editie van Nederlands snelste marathon, ondanks een aangepast programma, eind augustus afgelast. De wens vanuit organisator Le Champion om hardlopers toch in beweging te houden, resulteerde in de Virtual Run. In samenwerking met titelsponsor TCS werd vervolgens de Official Virtual Run App ontwikkeld. Via de app kunnen hardlopers alsnog hun doel, waarvoor ze soms al maanden hebben getraind, in eigen omgeving volbrengen. Lopers kiezen in de week van 18 t/m zondag 25 oktober zelf een dag uit om één van de drie afstanden, de 8 km, halve marathon of hele marathon, te volbrengen. Deelname aan de Virtual Run kon worden uitgebreid met het ‘Run for the medal’ of ‘Run for the raceshirt’ pakket, waarmee lopers na afloop de officiële medaille en/of het Mizuno Raceshirt thuisgestuurd krijgen. Net als eerdere jaren is het aandeel buitenlandse deelnemers opvallend: ruim 6.000 lopers uit 104 verschillende landen doen mee aan deze speciale editie.

Virtual Run gaat hele wereld over

De TCS Amsterdam Marathon staat niet alleen bekend om het snelle en aantrekkelijke parcours door onze hoofdstad met een unieke start en finish in het Olympisch Stadion, maar ook om het grote aantal verschillende nationaliteiten. En ook dit jaar is er wereldwijde interesse voor de Virtual TCS Amsterdam Marathon. De teller staat op 104 verschillende nationaliteiten, met in de top 10 deelnemers uit landen als India, Frankrijk, de VS, Brazilië, Italië én natuurlijk Nederland. In 2019 werd er tijdens de uitverkochte editie nog een record behaald met deelnemers uit 140 verschillende landen.

Klokslag middernacht van start

De Virtual TCS Amsterdam Marathon gaat in Nederland zondagnacht om klokslag 00.00 uur van start. Onder de vlag van de #ThisRunAmsterdam campagne van titelsponsor TCS gaan in de nacht van zaterdag op zondag drie lopers direct van start met hun Virtual Run, elk over een zelfgekozen route. Daarnaast heeft TCS de This Run Amsterdam – Sound Experience ontwikkeld, waarmee alle lopers gedurende een uur van hun run naar een motiverende soundtrack kunnen luisteren. De soundtrack mixt typische Amsterdamse geluiden en gejuich van Amsterdammers (inclusief de locoburgemeester Simone Kukenheim), waarmee een echte 3D-geluidsexperience wordt gecreëerd. Alle lopers registreren hun finishtijd in de Official Virtual Run App powered by TCS.

Editie 2021

Alle lopers die al stonden ingeschreven voor de afgelaste editie van de TCS Amsterdam Marathon hebben recht op een startbewijs voor de 46e editie op zondag 17 oktober 2021. Le Champion hoopt het evenement dan weer, al dan niet in aangepaste vorm, in Amsterdam te kunnen organiseren. Er gaat natuurlijk niets boven de gezamenlijke beleving op het parcours van deze internationale stadsmarathon. Inschrijven voor de virtuele editie is niet meer mogelijk.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Yoga voor hardlopers

Lees ook

Ruim 13.000 deelnemers genieten van Singelloop Utrecht

Ruim 13.000 deelnemers genieten van Singelloop Utrecht

Op zondag 1 oktober liepen meer dan 13.000 deelnemers de populaire Lindahl’s Singelloop Utrecht. Het was de 71e editie van de oudste stratenloop van Nederland. Een zonnig loopfeest om van te genieten met afstanden voor jong en oud. De dag begon met...

Pin It on Pinterest