Nieuwe datum voor jubileum Marathon Rotterdam: 40ste editie op 24 oktober 2021

door 9 nov, 2020Hardloopnieuws0 Reacties

Runningdirect.nl

De Marathon Rotterdam, traditioneel georganiseerd in de lente, verhuist in 2021 naar het najaar. De 40ste editie van #demooiste is vanwege de corona-pandemie na overleg met onder meer gemeente en hoofdsponsor Nationale-Nederlanden verschoven van 11 april naar 24 oktober.

,,Wij willen de deelnemers geen valse hoop maar duidelijkheid geven,’’ benadrukt organisator Mario Kadiks. ,,De volksgezondheid komt altijd op de eerste plaats. En de kans dat een massaal, feestelijk evenement als de NN Marathon Rotterdam met al zijn grandeur op een veilige manier door kan gaan, is in oktober veel groter dan in april.’’

Burgemeester Ahmed Aboutaleb: ,,Zowel deelnemers als bezoekers genieten enorm van de marathon van Rotterdam. Het zou fantastisch zijn als we er in oktober 2021 een prachtig feest van zouden kunnen maken.’’
Remco Barbier, Head of Branding van NN Group, sluit zich daarbij aan: ,,Het is verstandig om nu al deze beslissing te nemen. Met duidelijkheid over de datum van het evenement kunnen deelnemers zich beter voorbereiden.’’

Gekochte startbewijzen 2020

De 17.000 startbewijzen voor het uitverkochte jubileum van de NN Marathon Rotterdam, oorspronkelijk dit jaar gepland op 5 april, blijven geldig voor 24 oktober 2021. Dat is ook van toepassing op de AA Drink ¼ Marathon Rotterdam (eveneens op zondag) en de City Run Rotterdam en de NN Kids Runs (beide op zaterdag).

Voor lopers die verhinderd zijn in het weekeinde van 23 en 24 oktober, bestaat op de website van de NN Marathon Rotterdam een vraag & aanbod-pagina. Op dat platform kan een startbewijs onder bepaalde voorwaarden worden overgedragen aan iemand anders. Die service is gratis.

Het complete marathon-weekeinde telt bijna 50.000 deelnemers en honderdduizenden toeschouwers. ,,Het duurt jammer genoeg nog enige tijd, maar volgend jaar oktober klinkt hopelijk weer het ‘You’ll never walk alone’ van Lee Towers bij de start aan de voet van de Erasmusbrug. Dat zal meer dan ooit een kippenvelmoment zijn,’’ aldus Kadiks, al voor de 35ste keer als organisator betrokken bij de NN Marathon Rotterdam. ,,We zullen er alles aan doen om volgend jaar onze reputatie als ‘de mooiste’ opnieuw waar te maken.’’

De NN Marathon Rotterdam is niet de enige lente-marathon die in 2021 kiest voor de herfst. Ook de evenementen in Londen (3 oktober) en Tokio (17 oktober) zijn verplaatst.

Marathon Rotterdam publiek

Kadiks: ,,Natuurlijk snakt iedereen naar een fysiek evenement, maar we zullen moeten afwachten wanneer die weer mogelijk zijn. Wij zitten nu in een periode waarin dergelijke activiteiten niet kunnen worden georganiseerd. Straks volgt hopelijk snel een tijd waarin in elk geval kleinere evenementen weer gehouden mogen worden. Stap voor stap komen we dan ongetwijfeld verder, vandaar dat onze marathon naar het najaar wordt verplaatst.’’

Toch is het juist in deze donkere dagen belangrijk om te (blijven) bewegen, onderstreept Kadiks. ,,Het besef dat gezondheid cruciaal is, is door Covid-19 gegroeid.’’ Daarom werkt Golazo, organisator van onder meer de NN Marathon Rotterdam, aan een agenda van oude én nieuwe virtuele lopen mét belevingsapp. Tijdens NN Running Day in oktober is die op speciaal verzoek ontwikkelde app, die de sfeer van een evenement op levendige wijze nabootst, met groot enthousiasme ontvangen. Het aftellen, startschot, applaus van toeschouwers, de tussentijden, de sfeervolle finish – alle geluiden, muziek en informatie brengen virtuele lopen op unieke wijze tot leven. En de mogelijkheden van die app zijn nog lang niet uitgeput.

Kadiks: ,,Wij zitten als organisatie niet stil, we blijven letterlijk en figuurlijk in beweging. Onze missie is en blijft – juist nu – om mensen minimaal dertig minuten per dag te laten bewegen. Dat bevordert de lichamelijke en geestelijke gezondheid. Blijf bewegen, blijf gezond.’’

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Yoga voor hardlopers

Lees ook

Prestigieuze Dam tot Damloop prooi voor Kimeli en Keino

Prestigieuze Dam tot Damloop prooi voor Kimeli en Keino

Winnaar Dam tot Damloop 2023 De 37e editie van de Dam tot Damloop is vandaag gewonnen door de Kenianen Methew Kimeli en Agnes Keino. De 25-jarige Kimeli plaatste in de laatste kilometer de beslissende versnelling. Hij triomfeerde tijdens zijn...

Zonnige 34e editie van de CZ Tilburg Ten Miles

Zonnige 34e editie van de CZ Tilburg Ten Miles

Of je nu je persoonlijk record komt verbreken of komt voor de Brabantse gezelligheid: de CZ Tilburg Ten Miles is altijd fantastisch. Zo ook de 34e editie op zondag 24 september 2023. Met meer dan 11.000 deelnemers aan de start van de diverse...

Pin It on Pinterest