Geen Parelloop in 2021 wel alternatief programma

door 11 nov, 2020Hardloopnieuws0 Reacties

Runningdirect.nl

Stichting Parelloop heeft besloten om ook in 2021 dé Parelloop niet te laten plaatsvinden. Gezien de huidige situatie als gevolg van COVID-19 is het niet haalbaar de wedstrijd te organiseren. Dus helaas voor het tweede jaar op rij geen Parelloop te Brunssum.

“Normaliter waren we nu al druk bezig met de voorbereidingen van de 32e editie van de Parelloop. Echter de huidige maatregelen en het vooruitzicht van de komende maanden maken het onmogelijk en heel onzeker om op een verantwoorde wijze de Parelloop te organiseren”, aldus een teleurgestelde Antoinette Stöcker. “Het is even niet anders en we zullen onze verantwoordelijkheid moeten nemen. Uiteraard hadden we gehoopt komend jaar weer duizenden mensen te mogen verwelkomen in Brunssum, maar ieders gezondheid staat voorop.”

Alternatief programma 2021

Stilzitten is geen optie voor de Parelloop! “We hebben afgelopen maanden veel goede gesprekken gevoerd met hardlopers, trainers en externe adviseurs. Als ambassadeur van hardlopen in de regio willen wij gewoon door blijven gaan mensen te stimuleren te (blijven) bewegen middels hardlopen. Dit doen we al jaren met een evenwichtig hardloop trainingstraject met als hoofddoel de Parelloop. Echter komend jaar en wellicht ook in de toekomst zullen we daar een andere draai aan gaan geven.”

“Op dit moment worden de plannen hiervoor uitgewerkt. Dus ondanks het feit dat de Parelloop in 2021 niet plaats zal vinden, zullen we zeker van ons laten horen. Misschien nog wel meer dan voorheen.”

“Komende weken zullen we onze eigen hardloopkalender 2021 lanceren. Deze staat voor een breed scala aan hardloopmogelijkheden voor jong, oud, ervaren of startende hardloper! Denk hierbij aan onze trainingen door de weeks en op zaterdag en leerzaame infosessies. Ook zullen we er alles aan doen om de welbekende Brunssumse Parklopen en de Marathon trainingslopen in de omgeving Brunssum/Heerlen toch te kunnen organiseren.”

Wil je ook starten met hardlopen of aansluiten bij de Parelloop Runners? Neem dan gerust contact op via info@parelloop.nl.


Bekijk hier welke hardloopwedstrijden nog meer zijn afgelast.


Voor alle richtlijnen en vragen omtrent COVID-19 verwijzen we door naar:


Hardlopen en coronavirus, hoe ga je er mee om

Tags: Parelloop

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Yoga voor hardlopers

Lees ook

Prestigieuze Dam tot Damloop prooi voor Kimeli en Keino

Prestigieuze Dam tot Damloop prooi voor Kimeli en Keino

Winnaar Dam tot Damloop 2023 De 37e editie van de Dam tot Damloop is vandaag gewonnen door de Kenianen Methew Kimeli en Agnes Keino. De 25-jarige Kimeli plaatste in de laatste kilometer de beslissende versnelling. Hij triomfeerde tijdens zijn...

Zonnige 34e editie van de CZ Tilburg Ten Miles

Zonnige 34e editie van de CZ Tilburg Ten Miles

Of je nu je persoonlijk record komt verbreken of komt voor de Brabantse gezelligheid: de CZ Tilburg Ten Miles is altijd fantastisch. Zo ook de 34e editie op zondag 24 september 2023. Met meer dan 11.000 deelnemers aan de start van de diverse...

Pin It on Pinterest