.

Geen Parelloop in 2021 wel alternatief programma

door 11 nov, 2020Hardloopnieuws0 Reacties

SportSport

Stichting Parelloop heeft besloten om ook in 2021 dé Parelloop niet te laten plaatsvinden. Gezien de huidige situatie als gevolg van COVID-19 is het niet haalbaar de wedstrijd te organiseren. Dus helaas voor het tweede jaar op rij geen Parelloop te Brunssum.

“Normaliter waren we nu al druk bezig met de voorbereidingen van de 32e editie van de Parelloop. Echter de huidige maatregelen en het vooruitzicht van de komende maanden maken het onmogelijk en heel onzeker om op een verantwoorde wijze de Parelloop te organiseren”, aldus een teleurgestelde Antoinette Stöcker. “Het is even niet anders en we zullen onze verantwoordelijkheid moeten nemen. Uiteraard hadden we gehoopt komend jaar weer duizenden mensen te mogen verwelkomen in Brunssum, maar ieders gezondheid staat voorop.”

Alternatief programma 2021

Stilzitten is geen optie voor de Parelloop! “We hebben afgelopen maanden veel goede gesprekken gevoerd met hardlopers, trainers en externe adviseurs. Als ambassadeur van hardlopen in de regio willen wij gewoon door blijven gaan mensen te stimuleren te (blijven) bewegen middels hardlopen. Dit doen we al jaren met een evenwichtig hardloop trainingstraject met als hoofddoel de Parelloop. Echter komend jaar en wellicht ook in de toekomst zullen we daar een andere draai aan gaan geven.”

“Op dit moment worden de plannen hiervoor uitgewerkt. Dus ondanks het feit dat de Parelloop in 2021 niet plaats zal vinden, zullen we zeker van ons laten horen. Misschien nog wel meer dan voorheen.”

“Komende weken zullen we onze eigen hardloopkalender 2021 lanceren. Deze staat voor een breed scala aan hardloopmogelijkheden voor jong, oud, ervaren of startende hardloper! Denk hierbij aan onze trainingen door de weeks en op zaterdag en leerzaame infosessies. Ook zullen we er alles aan doen om de welbekende Brunssumse Parklopen en de Marathon trainingslopen in de omgeving Brunssum/Heerlen toch te kunnen organiseren.”

Wil je ook starten met hardlopen of aansluiten bij de Parelloop Runners? Neem dan gerust contact op via info@parelloop.nl.


Bekijk hier welke hardloopwedstrijden nog meer zijn afgelast.


Voor alle richtlijnen en vragen omtrent COVID-19 verwijzen we door naar:


Hardlopen en coronavirus, hoe ga je er mee om

Tags: Parelloop

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook

Singelloop Enschede plant voedselbos aan in Boekelo

Singelloop Enschede plant voedselbos aan in Boekelo

Op zaterdag 10 december steken tientallen vrijwilligers de schop in de grond en wordt het Singelloop-voedselbos aangeplant in Boekelo (gemeente Enschede). Het goede doel van de Menzis Singelloop Enschede kon dit jaar op zoveel donaties rekenen dat...

Eliud Kipchoge maakt in 2023 Marathondebuut in Boston

Eliud Kipchoge maakt in 2023 Marathondebuut in Boston

Foto: NN Running Team NN Running Team-atleet Eliud Kipchoge maakt volgend jaar op 17 april zijn Boston Marathondebuut. De Keniaanse wereldrecordhouder op de Marathon zet de volgende stap in zijn legendarische carrière die al heeft geleid tot vier...

Pin It on Pinterest