Geen Parelloop in 2021 wel alternatief programma

door 11 nov, 2020Hardloopnieuws0 Reacties

Select 2024Select 2024

Stichting Parelloop heeft besloten om ook in 2021 dé Parelloop niet te laten plaatsvinden. Gezien de huidige situatie als gevolg van COVID-19 is het niet haalbaar de wedstrijd te organiseren. Dus helaas voor het tweede jaar op rij geen Parelloop te Brunssum.

“Normaliter waren we nu al druk bezig met de voorbereidingen van de 32e editie van de Parelloop. Echter de huidige maatregelen en het vooruitzicht van de komende maanden maken het onmogelijk en heel onzeker om op een verantwoorde wijze de Parelloop te organiseren”, aldus een teleurgestelde Antoinette Stöcker. “Het is even niet anders en we zullen onze verantwoordelijkheid moeten nemen. Uiteraard hadden we gehoopt komend jaar weer duizenden mensen te mogen verwelkomen in Brunssum, maar ieders gezondheid staat voorop.”

Alternatief programma 2021

Stilzitten is geen optie voor de Parelloop! “We hebben afgelopen maanden veel goede gesprekken gevoerd met hardlopers, trainers en externe adviseurs. Als ambassadeur van hardlopen in de regio willen wij gewoon door blijven gaan mensen te stimuleren te (blijven) bewegen middels hardlopen. Dit doen we al jaren met een evenwichtig hardloop trainingstraject met als hoofddoel de Parelloop. Echter komend jaar en wellicht ook in de toekomst zullen we daar een andere draai aan gaan geven.”

“Op dit moment worden de plannen hiervoor uitgewerkt. Dus ondanks het feit dat de Parelloop in 2021 niet plaats zal vinden, zullen we zeker van ons laten horen. Misschien nog wel meer dan voorheen.”

“Komende weken zullen we onze eigen hardloopkalender 2021 lanceren. Deze staat voor een breed scala aan hardloopmogelijkheden voor jong, oud, ervaren of startende hardloper! Denk hierbij aan onze trainingen door de weeks en op zaterdag en leerzaame infosessies. Ook zullen we er alles aan doen om de welbekende Brunssumse Parklopen en de Marathon trainingslopen in de omgeving Brunssum/Heerlen toch te kunnen organiseren.”

Wil je ook starten met hardlopen of aansluiten bij de Parelloop Runners? Neem dan gerust contact op via info@parelloop.nl.


Bekijk hier welke hardloopwedstrijden nog meer zijn afgelast.


Voor alle richtlijnen en vragen omtrent COVID-19 verwijzen we door naar:


Hardlopen en coronavirus, hoe ga je er mee om

Tags: Parelloop

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

EK Atletiek Rome: programma loopnummers dag 1

EK Atletiek Rome: programma loopnummers dag 1

Morgen beginnen de EK Atletiek in Rome. Met TeamNL in de finale van de 4x400 meter estafette (mix) en Maureen Koster in de finale van de 5.000 meter. Verder komen Nadine Visser en Maayke Tjin A-Lim uit op de 100 meter horden. Mark Heiden, Job...

Tijdschema EK Atletiek 2024 Rome

Tijdschema EK Atletiek 2024 Rome

Deze week beginnen de EK Atletiek in Rome in het Stadio Olimpico. De EK Atletiek worden gehouden van 7 tot en met 12 juni 2024. RunningPlus heeft hieronder een tijdschema van de EK Atletiek onder elkaar gezet, zo weet je precies wat wanneer is en...

Wat is de toekomst van de zachte hardloopschoen?

Wat is de toekomst van de zachte hardloopschoen?

De afgelopen decennia heeft hardlopen zich ontwikkeld tot een wereldwijde sensatie die miljoenen mensen over de hele wereld in zijn ban houdt. Of het nu gaat om een ontspannen rondje joggen door het park, een eerste marathon of de intense uitdaging...

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!