Geen NK Cross 2021 in Nijverdal

door 27 nov, 2020Hardloopnieuws0 Reacties

Select 2024Select 2024

De Nijverdalse atletiekvereniging ASV Atletics ziet onvoldoende mogelijkheid om de Nederlandse Kampioenschappen Cross in 2021 te organiseren. De kampioenschappen staan op 6 en 7 maart in de agenda. De lokale wedstrijdorganisatie vindt het gezien de huidige onzekerheden als gevolg van de corona pandemie ondoenlijk om dit seizoen een dergelijk evenement te organiseren.

De organisatie van de NK Cross werd door de Atletiekunie voor de komende twee jaar toegewezen aan het Overijsselse ASV Atletics. Volgens de organiserende vereniging biedt de huidige situatie in Nederland te weinig perspectief om de plannen voor een wedstijd door te zetten. Voorzitter van het NK-comité Ernst Haitsma baalt van de beslissing, maar zegt dat het niet anders kan. “We keken er echt naar uit om eindelijk weer een prachtig evenement te kunnen organiseren, maar vanwege het coronavirus kunnen we de veiligheid niet garanderen.”

NK Cross verplaats naar 2022 en 2023

De Nederlandse Kampioenschappen Cross worden georganiseerd onder auspiciën van de Atletiekunie en zij respecteert de keuze van de lokale organisatie. Afhankelijk van de verdere ontwikkelingen van de landelijke richtlijnen inzake het organiseren van sportevenementen, zal de Atletiekunie mogelijke verantwoorde alternatieven onderzoeken voor de NK Cross van dit seizoen. Hierover zal dan tijdig worden gecommuniceerd.

De Atletiekunie en de Nijverdalse organisatie zijn overeengekomen dat de gemeente Hellendoorn het strijdtoneel wordt voor de opeenvolgende NK’s van 2022 en 2023. In 2010 en 2011 werd de NK ook al georganiseerd in de Overijsselse plaats.

(persbericht Atletiekunie)

Tags: NK Cross

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Yoga voor hardlopers
Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest