WK indoor atletiek 2021 uitgesteld naar maart 2023

door 10 dec, 2020Hardloopnieuws0 Reacties

Select 2022 - 2Select 2022 - 2

De World Athletics (WH) heeft in een persbericht aangekondigd dat de WK Indoor Atletiek in Nanjing (19-21 maart 2021) worden uitgesteld naar maart 2023. De WK indoor atletiek waren al eerder uitgesteld. Oorspronkelijk zouden de WK atletiek indoor gehouden worden in maart van dit jaar.

Hoewel de WH de afgelopen weken contact heeft onderhouden met het organiserend comité en de Chinese Atletiekvereniging om de WK indoor atletiek te organiseren. Bestaat er, gezien de huidige mondiale situatie, nog steeds grote onzekerheid over de toestand van de Covid-19-pandemie begin 2021.

“Voor de veiligheid van de atleten en technische functionarissen moeten we rekening houden met de risico’s als we een grote groep mensen naar het evenement brengen. We moeten het pandemiepreventiebeleid van het gastland volledig respecteren en uitvoeren, aldus de WH”.

Het indoorseizoen voor atletiek valt binnen een smal kalendervenster, tot eind maart. Het is dus niet mogelijk om het evenement later in het jaar te houden.

“We willen graag dat Nanjing de gastheer is van onze WK indoor atletiek. Zeker gezien de uitgebreide planning en voorbereiding die ze in dit evenement hebben gestoken. We hebben afgesproken dat ze het evenement een jaar na de WK indoor in Belgrado van 2022 zullen organiseren”.

“Ondanks dit uitstel zullen de atleten begin 2021 nog steeds aanzienlijke concurrentiekansen hebben via de World Indoor Tour. Deze bestaat uit 26 bijeenkomsten verspreid over 12 landen in Europa en Noord-Amerika. De World Indoor Tour loopt van eind januari tot eind februari 2021. Het wordt georganiseerd op drie verschillende niveaus: goud, zilver en brons”.

Bekijk hier welke hardloopwedstrijden nog meer zijn afgelast.


Voor alle richtlijnen en vragen omtrent COVID-19 verwijzen we door naar:


Hardlopen en coronavirus, hoe ga je er mee om

Tags: WK indoor

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Makkelijker afvallen met de juiste kennis.


Happy yoga maand abonnement

Lees ook

Pin It on Pinterest