Geen Midwinter Marathon in 2021

door 11 dec, 2020Hardloopnieuws0 Reacties

SportSport

Het is nog nooit in de geschiedenis van de Midwinter Marathon gebeurd. Maar COVID-19 zet ook een streep door de 48ste editie van de Midwinter Marathon. De organisatie heeft gewacht, gehoopt en plannen uitgewerkt, maar het is duidelijk dat een grootschalig evenement als de Midwinter Marathon niet gehouden kan worden. De persconferentie van afgelopen dinsdagavond heeft duidelijk gemaakt dat er voorlopig geen versoepelingen te verwachten zijn. Sterker nog, de kans op scherpere maatregelen liggen eerder voor de hand.

“Als we naar de dagelijkse cijfers van het RIVM kijken, de zorg die er is voor meer besmettingen rond Kerst en Oud en Nieuw, dan verwachten wij dat het nog vele maanden duurt voordat publieksevenementen weer mogelijk zijn. En het is aannemelijk dat er eerst op grote schaal gevaccineerd moet worden voordat daar weer sprake van kan zijn.”

“Als bestuur hebben wij donderdagavond 10 december besloten om niet verder te gaan met de voorbereidingen van de 48ste editie. Ook hebben we besloten om geen alternatieve datum te prikken in 2021. We zijn een vrijwilligersorganisatie en twee evenementen binnen een tijdsbestek van een halfjaar en de druk op de loopkalender in september – oktober, maakt dat we hiertoe ook besloten hebben.”

“Het is vervelend maar we kunnen helaas niet anders besluiten. Het weekend van 5, 6 en 7 februari zal vreemd zijn zonder Midwinter Marathon. Geen lopers, geen publiek, geen vlaggen, geen speaker niets van dat alles. Vreemd de Midwinter Marathon die altijd doorgaat…… regen, sneeuw, kou: het is nooit een probleem geweest. COVID-19 nu wel”

“We hopen op jouw begrip voor dit besluit. Vanzelfsprekend hopen we jou aan de start te zien van editie 2022!”

Aldus de organisatie van de Midwinter Marathon.


Bekijk hier welke hardloopwedstrijden nog meer zijn afgelast.


Voor alle richtlijnen en vragen omtrent COVID-19 verwijzen we door naar:


Hardlopen en coronavirus, hoe ga je er mee om

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook

Kelvin Kiptum verpulvert parcoursrecord Londen Marathon

Kelvin Kiptum verpulvert parcoursrecord Londen Marathon

Kelvin Kiptum wint Londen Marathon. Foto: Bob Martin voor London Marathon Events Kelvin Kiptum heeft vandaag in Londen een nieuw parcoursrecord gelopen op de Marathon. De Keniaan was dicht bij de tijd van Kipchoge’s wereldrecord uit 2019. Kiptum...

Geslaagde jubileumeditie Meppel City Run

Geslaagde jubileumeditie Meppel City Run

Zondag 4 juni was het eindelijk zover; de jubileumeditie van de Scania Meppel City Run. Na maanden van voorbereiding stonden meer dan 150 vrijwilligers klaar om er een geweldige editie van te maken. Het stralende weer zorgde voor blije gezichten en...

Pin It on Pinterest