Oud-directeur Le Champion Cees Pronk ontvangt Frans Banninck Cocqpenning

door 11 dec, 2020Hardloopnieuws0 Reacties

Select 2024Select 2024

Gisteren, 10 december, heeft Cees Pronk de Frans Banninck Cocqpenning ontvangen uit handen van locoburgemeester Simone Kukenheim. Cees, oud-directeur Evenementen & Sponsoring van Le Champion, ontvangt de onderscheiding vanwege zijn grote inzet en betrokkenheid bij de TCS Amsterdam Marathon. Die onder zijn leiding als race director uitgroeide tot een evenement met wereldwijde allure. Vanwege de coronamaatregelen werd de ceremonie in de ambtswoning in aangepaste vorm gehouden, maar via een livestream konden oud-collega’s en relaties toch meekijken met dit bijzondere moment.

Erkenning voor jarenlange inzet voor Amsterdam Marathon

Cees kwam in 2000 in dienst bij Stichting Sportevenementen Le Champion en heeft zich vanaf dat moment met veel enthousiasme en toewijding ingezet voor o.a. de professionalisering van de organisatie van de TCS Amsterdam Marathon. Hij verbond tal van topatleten en internationale bedrijven aan de marathon en zorgde voor uitstekende relaties met de gemeente en andere betrokken organisaties. De TCS Amsterdam Marathon groeide onder leiding van Cees uit tot een internationaal topevenement, met grote promotionele en ook economische waarde voor de stad Amsterdam. 

De kroon op zijn werk is de toekenning van het World Athletics Platinum Label Road Races aan de TCS Amsterdam Marathon. Dit is het hoogste label op het gebied van wegwedstrijden, een erkenning voor de excellente organisatie en het kwalitatief sterke topdeelnemersveld. Met dit label mag Amsterdam zich sinds 2020 als enige Nederlandse marathon bij het selecte gezelschap van internationale marathons voegen.

Cees was duidelijk verrast door het ontvangst op de ambtswoning en ontroerd door de lovende woorden van locoburgemeester Simone Kukenheim, die hem roemde om onder meer zijn kenmerkende ontspannen en persoonlijke werkwijze. Een mensenmens, die altijd zijn kalmte wist te bewaren en met zijn Noord-Hollandse nuchterheid en humor menig mens voor zich wist te winnen.

“Ik ben ongelooflijk trots om hier te mogen zijn. Maar dat ik hier sta komt niet alleen door mij. Met de Gemeente Amsterdam en in het bijzonder Carolien Gehrels, Eric van der Burg en Eberhard van der Laan zijn we al die jaren samen opgetrokken naar waar we nu staan. Daarnaast wil ik speciaal nog noemen Joop Waterreus als mijn grote leermeester en mijn vrouw, die altijd mijn steun en toeverlaat is geweest. Maar ook de sponsors, relaties en al die vrijwilligers; zonder hen had ik hier niet gestaan. Dank aan hen allemaal!”, aldus een geëmotioneerde Cees. “En ga nu maar weer aan het werk”, sprak hij op zijn typisch Cees zijn oud-collega’s en relaties nog even toe via de livestream.

Afgelopen april heeft Cees zijn laatste werkdag gehad als directeur Evenementen & Sponsoring bij Le Champion, de organisatie achter de TCS Amsterdam Marathon. Hij geniet nu van zijn welverdiende pensioen.

Frans Banninck Cocqpenning

De Frans Banninck Cocqpenning wordt toegekend aan personen die zich tijdens een periode van ten minste twaalf jaar bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt voor Amsterdam. Voor de penning komen ook mensen in aanmerking die uitzonderlijk grote prestaties voor Amsterdam hebben verricht op sportief, wetenschappelijk, journalistiek, kunstzinnig, politiek, economisch gebied met een landelijke of internationale uitstraling.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Yoga voor hardlopers
Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

Toptijd Mike Foppen bij Seven Hills Record Run

Toptijd Mike Foppen bij Seven Hills Record Run

Foto: Tijn Dekkers Mike Foppen heeft in zijn thuisstad de Seven Hills Record Run gewonnen. Hij deed dit in een persoonlijk record van 13:28. In een spannende eindsprint wist hij vier andere atleten nipt voor te blijven. Nils Voigt liep in het...

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest