.

39ste editie Utrecht Marathon verplaatst naar 2022

door 18 dec, 2020Hardloopnieuws0 Reacties

Sport
Utrecht Marathon
Foto: Luka de Kruijf

De Utrecht Marathon is vanwege de coronapandemie voor 2021 van de kalender gehaald. De eerstvolgende editie van het populaire hardloopevenement zal op een nader te bepalen datum in het voorjaar van 2022 worden georganiseerd. De startbewijzen voor de eerder dit jaar al eens uitgestelde marathon blijven geldig.

Met het oog op de huidige stand van zaken rond Covid-19 is het vrijwel uitgesloten dat de Utrecht Marathon, zoals gepland, op 18 april 2021 op een veilige manier door zou kunnen gaan. ,,De volksgezondheid gaat voor alles,’’ zegt organisator Sigrid van der Toorn. ,,Wij willen in deze onzekere tijd de ruim 3700 deelnemers die zich al hebben ingeschreven geen valse hoop bieden en hen vroegtijdig duidelijkheid geven.’’

Een verschuiving van de 39ste Utrecht Marathon naar de herfst behoort niet tot de mogelijkheden. De evenementenkalender is in die periode overvol. Bovendien zijn de partners van de marathonorganisatie op het Utrecht Science Park in het najaar volop bezig met activiteiten voor het nieuwe studiejaar en het prioriteit geven aan waar mogelijk meer ruimte aan zorg en onderwijs. Partners op het Utrecht Science Park werken intensief samen aan de versnelde ontwikkeling van een gezondere, duurzame samenleving. 

Het besluit om het evenement naar 2022 te verschuiven is genomen in nauw overleg met gemeente en andere belanghebbenden zoals de partners Stichting Utrecht Science Park, UMC Utrecht, Universiteit Utrecht, Hogeschool Utrecht en Sportcentrum Olympos. De focus ligt bij hen in deze tijd meer dan ooit op het mogelijk maken en aanbieden van zorg en onderwijs.

De Utrecht Marathon powered by Utrecht Science Park omvat behalve de marathon (42,195 kilometer), een halve marathon (21,1 kilometer) en een kwart marathon (10,55 kilometer), de KWF Mini Marathon (1,5 kilometer) en Businessruns van 21,1 en 10,55 kilometer. 

,,Het noodgedwongen uitstel is zuur voor alle enthousiaste lopers die de Utrecht Marathon op hun programma hebben gezet,’’ aldus Van der Toorn. ,,Wij zijn als organisatie dankbaar voor de grote betrokkenheid die wij voelen bij deze marathon en hopen in 2022 weer een prachtig evenement te kunnen presenteren.’’

Blijf bewegen

,,Ondertussen,’’ zo benadrukt Van der Toorn, ,,zitten wij niet stil. Juist in deze dagen is het belangrijk om te (blijven) bewegen. Onze missie is en blijft ook nu om mensen minimaal dertig minuten per dag te laten bewegen; dat bevordert de lichamelijke en geestelijke gezondheid. Door Covid-19 is het besef toegenomen dat gezondheid cruciaal is. Golazo, organisator van onder meer de Utrecht Marathon, biedt daarom verschillende virtuele lopen aan.’’

De belevingsapp MyTrace, op speciaal verzoek ontwikkeld voor Golazo, zorgt daarbij voor een enerverende ambiance. Mario Kadiks, CEO van Golazo Nederland: ,,Vele duizenden lopers hebben dit jaar tijdens NN Running Day al met groot enthousiasme ervaren hoe de app de sfeer van een fysiek evenement op levendige wijze nabootst. Het aftellen, startschot, applaus van toeschouwers, de tussentijden, de euforische finish – alle geluiden, muziek en informatie brengen onze virtuele lopen op uitzonderlijke wijze tot leven.’’

Christmas Edition van NN Running Day

De NN Running Day krijgt vanwege groot succes komend weekeinde een vervolg met de Christmas Edition. Op zaterdag 19 en zondag 20 december kan iedereen gratis deelnemen aan een virtuele loop over 5 of 10 kilometer. Begeleid door de kerstman komt de loper tijdens dit winterse avontuur vol prettige verrassingen helemaal in de kerstsfeer. En voor wie 2021 ‘knallend’ wil beginnen is er de speciale New Year’s Edition. Gratis aanmelden kan via www.nnrunningday.nl.

Mario Kadiks: ,,Onze virtuele activiteiten zijn een cadeautje voor de lopers. Ze vormen het best mogelijke en leukste alternatief voor fysieke evenementen, zoals de Utrecht Marathon, waar we met z’n allen zo naar verlangen.’’


Bekijk hier welke hardloopwedstrijden nog meer zijn afgelast.


Voor alle richtlijnen en vragen omtrent COVID-19 verwijzen we door naar:


Hardlopen en coronavirus, hoe ga je er mee om

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook

Nienke Brinkman van start in 47ste CPC Loop Den Haag

Nienke Brinkman van start in 47ste CPC Loop Den Haag

Nienke Brinkman, dé hardloopsensatie van afgelopen jaar, gaat van start in de 47e editie van de NN CPC Loop Den Haag. De Nederlandse recordhoudster op de marathon kiest op zondag 12 maart bij de populaire voorjaarsklassieker voor de halve marathon....

Pin It on Pinterest