Björn Koreman: Van sigaretten en drank naar de olympische marathon

door 19 dec, 2020Hardloopnieuws0 Reacties

Select 2024Select 2024

Met overmacht won Björn Koreman de marathon van Wenen. Met 2 uur, 11 minuten en 7 seconden bleef hij ruim onder de limiet voor de Olympische Spelen. Opmerkelijk, want de Brabander liep pas zijn tweede marathon. Hij debuteerde vorig jaar bij de marathon van Eindhoven en toen deed hij zes minuten langer over de klassieke afstand.

De verbetering van zijn persoonlijk record is opzienbarend en zal erg snel worden gekoppeld aan de moderne hardloopschoen die de atleten aan snellere tijden helpen. Maar volgens Koreman valt dat wel mee. Ook zijn eerste marathon liep hij op die nieuwe schoenen. De winst zit waarschijnlijk meer in de tijd waarin we leven. Door de coronacrisis kwam zijn werk stil te liggen en werd hij plotseling fulltime atleet. Die tijd benutte hij zo goed dat hij mag dromen van de olympische marathon die volgend jaar in Saporro wordt gelopen. Dit vanwege de verwachte warmte in Tokio.

Lees, luister en kijk verder op nporadio1.nl.

Tags:

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

Domstad geniet van grootste Utrecht Marathon ooit

Domstad geniet van grootste Utrecht Marathon ooit

Op 19 mei 2024 was de Domstad het decor van een bijzondere editie van de Utrecht Marathon. De 40ste editie van de Utrecht Marathon supported by Utrecht Science Park werd de grootste ooit met bijna 14.000 inschrijvingen. Van vroeg in de ochtend tot...

Tijdschema Atletiek Olympische Spelen 2024 Parijs

Tijdschema Atletiek Olympische Spelen 2024 Parijs

De Olympische Spelen 2024 in Parijs gaat van start op vrijdag 26 juli en eindigt op zondag 11 augustus. De atletiek onderdelen tijdens de Olympische Spelen beginnen op donderdag 1 augustus en eindigt met de vrouwen Marathon op zondag 11 augustus....

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!