Björn Koreman: Van sigaretten en drank naar de olympische marathon

door 19 dec, 2020Hardloopnieuws0 Reacties

Select 2024Select 2024

Met overmacht won Björn Koreman de marathon van Wenen. Met 2 uur, 11 minuten en 7 seconden bleef hij ruim onder de limiet voor de Olympische Spelen. Opmerkelijk, want de Brabander liep pas zijn tweede marathon. Hij debuteerde vorig jaar bij de marathon van Eindhoven en toen deed hij zes minuten langer over de klassieke afstand.

De verbetering van zijn persoonlijk record is opzienbarend en zal erg snel worden gekoppeld aan de moderne hardloopschoen die de atleten aan snellere tijden helpen. Maar volgens Koreman valt dat wel mee. Ook zijn eerste marathon liep hij op die nieuwe schoenen. De winst zit waarschijnlijk meer in de tijd waarin we leven. Door de coronacrisis kwam zijn werk stil te liggen en werd hij plotseling fulltime atleet. Die tijd benutte hij zo goed dat hij mag dromen van de olympische marathon die volgend jaar in Saporro wordt gelopen. Dit vanwege de verwachte warmte in Tokio.

Lees, luister en kijk verder op nporadio1.nl.

Tags:

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

Faith Kipyegon loopt nieuw wereldrecord op de 1500 meter

Faith Kipyegon loopt nieuw wereldrecord op de 1500 meter

Foto: Christel Saneh voor World Athletics Wereld- en Olympisch kampioen Faith Kipyegon bevestigde haar status als beste vrouwelijke atlete in de geschiedenis op de 1500 meter. Zij liep haar eigen wereldrecord uit de boeken met een geweldige tijd...

Wat is de toekomst van de zachte hardloopschoen?

Wat is de toekomst van de zachte hardloopschoen?

De afgelopen decennia heeft hardlopen zich ontwikkeld tot een wereldwijde sensatie die miljoenen mensen over de hele wereld in zijn ban houdt. Of het nu gaat om een ontspannen rondje joggen door het park, een eerste marathon of de intense uitdaging...

Nienke Brinkman maakt comeback bij de Amsterdam Marathon

Nienke Brinkman maakt comeback bij de Amsterdam Marathon

Nienke Brinkman maakt op zondag 20 oktober haar comeback tijdens de TCS Amsterdam Marathon. Brinkman zou eigenlijk vorig jaar al van start gaan bij de World Atletics Platinum Label marathon, maar moest toen kort voor de wedstrijd haar limietpoging...

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!