Björn Koreman: Van sigaretten en drank naar de olympische marathon

door 19 dec, 2020Hardloopnieuws0 Reacties

SportSport

Met overmacht won Björn Koreman de marathon van Wenen. Met 2 uur, 11 minuten en 7 seconden bleef hij ruim onder de limiet voor de Olympische Spelen. Opmerkelijk, want de Brabander liep pas zijn tweede marathon. Hij debuteerde vorig jaar bij de marathon van Eindhoven en toen deed hij zes minuten langer over de klassieke afstand.

De verbetering van zijn persoonlijk record is opzienbarend en zal erg snel worden gekoppeld aan de moderne hardloopschoen die de atleten aan snellere tijden helpen. Maar volgens Koreman valt dat wel mee. Ook zijn eerste marathon liep hij op die nieuwe schoenen. De winst zit waarschijnlijk meer in de tijd waarin we leven. Door de coronacrisis kwam zijn werk stil te liggen en werd hij plotseling fulltime atleet. Die tijd benutte hij zo goed dat hij mag dromen van de olympische marathon die volgend jaar in Saporro wordt gelopen. Dit vanwege de verwachte warmte in Tokio.

Lees, luister en kijk verder op nporadio1.nl.

Tags:

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Practice Happy Yoga

Practice van Happy with Yoga is een online Yoga platform met honderden Yogalessen en cursussen in verschillende stijlen, lengtes en intensiteit. Je kunt hierdoor overal, altijd en onbeperkt je practice doen! We noemen het voor het gemak even ‘De Netflix van de Yoga’.
Happy yoga maand abonnement

Lees ook

Wat voor weer wordt het tijdens de Dam tot Damloop?

Wat voor weer wordt het tijdens de Dam tot Damloop?

Het weekend verloopt in Amsterdam en Zaandam ronduit wisselvallig. Zowel bij de activiteiten op zaterdag als bij de hoofdwedstrijd op zondag moet rekening worden gehouden met natte omstandigheden. Daarbij wordt het maximaal 16 graden en waait er...

Pin It on Pinterest