Organisatoren vastberaden om Invictus Games The Hague 2020 voor alle deelnemers te realiseren

door 22 dec, 2020Hardloopnieuws0 Reacties

SportSport
Invictus Games The Hague 2020
Foto: Getty Images for Invictus Games Foundation

Team Australië, Team Jordanië en Team Nieuw Zeeland hebben van hun overheden te horen gekregen niet te kunnen afreizen naar de Invictus Games The Hague 2020 gepresenteerd door Jaguar Land Rover. Dit is uiterst teleurstellend voor de deelnemers, vrienden en familie en hun supporters. Echter, het organisatiecomité blijft vastberaden in het neerzetten van een veilige en verrassende Invictus Games van 29 mei tot 5 juni 2021 voor alle 20 deelnemende landen. Digitale oplossingen worden verder onderzocht om deelname voor diegenen die niet kunnen reizen toch mogelijk te maken.

Veilige en opwindende Games

Het organisatiecomité onderzoekt digitale oplossingen om ervoor te zorgen dat de deelnemers in hun eigen land nog steeds meedoen aan de Invictus Games. De opties die worden ontwikkeld bevatten online virtuele competities in combinatie met fysieke competities met degenen die wel fysiek aanwezig zijn op de Invictus Games Den Haag 2020. Nadere informatie over de plannen om de Invictus Games te digitaliseren maken we later bekend.

Opnieuw creëren en plannen van de sluitingsceremonie

Hoewel er hoop is op een terugkeer naar meer normale omstandigheden voor sport en evenementen, is het concept van de sluitingsceremonie aangepast en opnieuw gepland om te voldoen aan de mogelijke beperkingen van COVID-19. In deze nieuwe versie is de ceremonie intiemer en compacter voor de deelnemers en hun vrienden en families. Door de nieuwe opzet is het ook mogelijk om de sluitingsceremonie te verzetten naar vrijdagavond 4 juni om het einde van een succesvolle editie van de Invictus Games Den Haag 2020 te vieren.

Conny Wenting, CEO van de Invictus Games The Hague 2020, zei: “Ondanks het teleurstellende nieuws over de reisbeperkingen van sommige teams als gevolg van COVID-19 maatregelen, stellen we nog alles in het werk om de Invictus Games Den Haag 2020 op basis van 20 deelnemende landen neer te zetten. Het laatste sportschema is onlangs met alle teams gedeeld om ervoor te zorgen dat alle deelnemers hun trainingen kunnen laten aansluiten. De Invictus Games deelnemers tonen voortdurend hun doorzettingsvermogen en veerkracht bij het overwinnen van de tegenslagen die op hun pas komen. Het organisatieteam wil dezelfde veerkracht tonen door ervoor te zorgen dat we de Invictus Games in de best mogelijke vorm in mei afleveren.”

Brigadier Phil Winter, Chef de Mission Team Australië zei: dat de deelnemers en hun familie en vrienden erg teleurgesteld zijn dat ze de wedstrijden van volgend jaar niet kunnen bijwonen zoals gepland. “We begrijpen dat dit een uitdagende tijd is, en de gezondheid en het welzijn van onze teamgenoten en hun familie en vrienden blijft onze hoogste prioriteit. Team Australië zal zich blijven voorbereiden op de Invictus Games van volgend jaar en ze kijken ernaar uit om deel te nemen ondanks dat ze niet naar Den Haag kunnen reizen.”

ZKH Prins Mired Raad Zeid Al-Hussein, voorzitter van de Hasjemitische Commissie voor Gehandicapte Soldaten, zei: “ik betreur het dat Jordanië in2021 niet naar de Invictus Games kan reizen vanwege de ernstige impact van de pandemie op de gezondheid maar ook op de economie van het Koninkrijk. We zouden willen dat de omstandigheden anders waren, maar toen we voor deze uitdagingen stonden, moesten we tot deze moeilijke beslissing komen. Ik wil het Organisatiecomité van de Invictus Games Den Haag 2020 prijzen voor het zorgvuldige werk dat ze het afgelopen jaar hebben verricht met betrekking tot de uitdagingen van de COVID-19 pandemie.”

New Zealand Defence Force Invictus team Head of Mission Commodore Mat Williams zei dat het Nieuw-Zeelandse team buitengewoon teleurgesteld was dat ze de Spelen niet zouden kunnen bijwonen, maar dat zij deze beslissing niet in handen hadden. “Ons team heeft hard gewerkt om elkaar door deze zeer moeilijke tijd heen te ondersteunen, en die ondersteuning gaat door. We kijken uit naar een tijd waarin het leven is teruggekeerd naar relatief normaal en we weer fysiek kunnen deelnemen aan evenementen zoals de Invictus Games.”

Meer informatie over Invictus Games The Hague 2020.

Tags:

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook

Nienke Brinkman schittert in winderige CPC Loop Den Haag

Nienke Brinkman schittert in winderige CPC Loop Den Haag

De 47ste NN CPC Loop Den Haag is gewonnen door de Keniaan Brian Kiptoo (1.00.53), maar de opmerkelijkste prestatie leverde Nienke Brinkman. Ze triomfeerde bij de vrouwen en liep ondanks de lastige wind de halve marathon in een persoonlijk record...

Pin It on Pinterest