Björn Koreman tekent bij het NN Running Team

door 14 jan, 2021Hardloopnieuws0 Reacties

Select 2024Select 2024
Björn Koreman tekent bij het NN Running Team
Foto: NN Running Team

Atleet Björn Koreman sluit per 14 januari aan bij het NN Running Team. De 29-jarige Koreman is naast Abdi Nageeye en Roy Hoornweg de derde Nederlandse loper in het internationale team. Koreman, die afgelopen jaar nog de Olympische marathon limiet liep, wordt onder meer teamgenoot van wereldtoppers als Eliud Kipchoge, Joshua Cheptegei en Kenenisa Bekele. Het persoonlijk record van Koreman op de marathon staat op 2:11:07.

Björn Koreman gooide zeven jaar geleden het roer om van een ongezonde leefstijl naar een sportief en gezond leven. De resultaten daarvan ziet hij momenteel terug met een nieuw persoonlijk record, een olympische limiet en nu ook de toetreding tot het NN Running Team, waarmee hij toegang krijgt tot de absolute top in de marathonwereld. Afgelopen december snoepte Koreman in Wenen ruim zes minuten van zijn oude toptijd af. Met een tijd van 2:11:07 minuten dook hij 23 seconden onder de Olympische limiet die staat op 2:11:30. Koreman ziet ruimte voor verbetering en kijkt uit naar wat zijn nieuwe teamomgeving hem kan bieden richting de Olympische Spelen, deze zomer in Tokyo.

Koreman is verheugd om deel uit te maken van het NN Running Team: “Het betekent enorm veel voor me om lid te zijn van het NN Running Team. Het team geeft mij zoveel inspiratie en motivatie om het beste uit mezelf te halen. Door met elkaar samen naar doelen te werken, kan dat heel veel moois opleveren.”

Björn Koreman
Foto: NN Running Team

Voor sponsor NN Group is het belangrijk dat ook Europese atleten gebruik kunnen maken van de expertise en ervaring van het NN Running Team.

Remco Barbier, Head of Branding NN Group, vertelt: “Als supporter van alle hardlopers willen we natuurlijk ook graag Nederlandse topatleten ondersteunen. We zijn ontzettend trots dat Björn de derde Nederlander is die voor het NN Running Team uitkomt. Veel atleten in het team zijn sneller gaan lopen door beter met elkaar samen te werken. We zijn erg benieuwd naar de progressie die Björn gaat maken.”

Wanneer Koreman zijn debuut in het tenue van het NN Running Team gaat maken, is nog niet bekend: “We zijn nu druk bezig met mijn schema ter voorbereiding op de Olympische Spelen. Maar ik kan niet wachten om voor het eerst officieel het oranje-wit van het NN Running Team te dragen. Ik hoop in 2021 sowieso nog een stukje harder te lopen dan 2:11:07 en uiteraard ga ik dus ook voor Olympische marathon ticket.”

Ook Jos Hermens, directeur van het NN Running Team, is blij dat er nog een Nederlander aan het team wordt toegevoegd: “Voor NN als sponsor maar ook voor ons als Nederlandse organisatie, Global Sports Communication, is het natuurlijk fantastisch om een atleet als Björn te gaan helpen bij het waarmaken van zijn Olympische ambities. Ik hoop daarnaast dat zijn verhaal een inspiratie kan zijn voor mensen en laat zien dat wanneer je gezonder gaat leven je grote ambities kunt nastreven.”

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Yoga voor hardlopers
Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest