De adidas ULTRABOOST 21 geeft nog meer energie terug bij elke stap dankzij BOOST-technologie

door 14 jan, 2021Kleding en schoenen, Schoenen0 Reacties

Select 2022 - 2Select 2022 - 2

Vandaag (14 januari 2021) introduceert adidas de nieuwste ULTRABOOST 21, een schoen die bij het hardlopen de ultieme combinatie van lichtgewicht, schokdemping en reactiviteit geeft. De schoen is voorzien van de nieuwste technologieën die je bij elke stap – letterlijk – dat extra duwtje in de rug geeft. Dankzij de BOOST-technologie ervaren lopers een verbeterde energieteruggave zonder in te leveren op comfort. Bovendien zorgt adidas LEP (Linear Energy Push) met het versterkt materiaal voor een betere reactie en minder buiging.

  • De BOOST-technologie zorgt ervoor dat lopers bij iedere stap die ze zetten als het ware een boost krijgen die ze energie teruggeeft voor de volgende stap. Dankzij de schokdemping hoeven ze niet in te boeten op comfort.
  • Het vernieuwde Linear Energy Push (LEP) is voorzien van stijver, versterkt materiaal in de middenzool die lopers een stevigere grip geeft, waardoor ze zo meer uit iedere stap halen.
  • De PRIMEKNIT+ stof zorgt ervoor dat de schoen aangenaam rond de voet aansluit zonder te veel te wegen. De ULTRABOOST 21 kan dan ook voor elke afstand gebruikt worden.
  • De schoen is gemaakt uit PRIMEBLUE, een kwalitatief gerecycled materiaal die voor minstens 50% uit Parley Ocean Plastic bestaat. Dat is een reeks hoogwaardige materialen voor de sport-, mode- en luxe-industrie, gemaakt van upcycled plastic scheepsafval.
  • De witte en fluo gele kleuren brengen de energie, waarvoor de nieuwste loopschoen staat, ook in het design als tot leven.

Alberto Uncini Manganelli, General Manager/Senior Vice President, adidas Running, licht toe: “ULTRABOOST is een mix van een opvallend design, innovaties en ongeëvenaarde prestaties. De schoen is een pionier, die miljoenen lopers wereldwijd elke dag overtuigt en hun blik op hardlopen verandert.”

Positieve energieboost door hardlopen

Naar aanleiding van de launch deed adidas onderzoek naar het daadwerkelijke effect van hardlopen op ons energieniveau. De pandemie die ons dagelijks leven het afgelopen jaar regeert, heeft voor iedereen gevolgen gehad. Uit het onderzoek blijkt dat 40% van de lopers die tijdens de pandemie vaker gingen lopen, een positievere blik op het leven hebben.

Meer zelfvertrouwen

Dat de COVID-19-crisis erin gehakt heeft mag duidelijk zijn: sinds de pandemie geeft meer dan de helft aan (58,1%) minder energie te hebben. Dat in combinatie met minder sporten zorgde ervoor dat 71% zelfs een negatievere blik op het leven had. De oplossing ligt voor velen in het hardlopen: een vierde gaf aan van hardlopen meer energie te krijgen dan van het bezoeken van een concerten of de sportschool. Voor 36% geeft hardlopen hun mentale gezondheid een echte boost, wat voor velen een extra motivatie om te lopen is. Vorig jaar toonde het ‘Why We Run’ onderzoek namelijk aan dat 32% meer zelfvertrouwen heeft na een rondje lopen.

Moritz Höllmüller, Senior Design Director Footwear, adidas Running, vertelt: “Met de ULTRABOOST 21 hebben we onze meest holistische loopschoen tot nu toe, die een totaalpakket is van comfort en reactiviteit. De ULTRABOOST is het ultieme voorbeeld van innovatie bij adidas, die tegemoet komt aan ons doel om elke schoen beter te maken dan de vorige. De nieuwste versie combineert alle uiterlijke kenmerken van de originele schoen met de laatste technologieën.”

Verkrijgbaarheid

De adidas ULTRABOOST 21 is vanaf 28 januari 2021 online beschikbaar, en vanaf 4 februari via geselecteerde retailers. Eerst in de wit-fluogeel combinatie, later volgen ook nog enkele limited-edition versies.

Tags: Adidas

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Practice Happy Yoga

Practice van Happy with Yoga is een online Yoga platform met honderden Yogalessen en cursussen in verschillende stijlen, lengtes en intensiteit. Je kunt hierdoor overal, altijd en onbeperkt je practice doen! We noemen het voor het gemak even ‘De Netflix van de Yoga’.
Happy yoga maand abonnement

Lees ook

Pin It on Pinterest