De adidas ULTRABOOST 21 geeft nog meer energie terug bij elke stap dankzij BOOST-technologie

door 14 jan, 2021Kleding en schoenen, Schoenen0 Reacties

Select 2024Select 2024

Vandaag (14 januari 2021) introduceert adidas de nieuwste ULTRABOOST 21, een schoen die bij het hardlopen de ultieme combinatie van lichtgewicht, schokdemping en reactiviteit geeft. De schoen is voorzien van de nieuwste technologieën die je bij elke stap – letterlijk – dat extra duwtje in de rug geeft. Dankzij de BOOST-technologie ervaren lopers een verbeterde energieteruggave zonder in te leveren op comfort. Bovendien zorgt adidas LEP (Linear Energy Push) met het versterkt materiaal voor een betere reactie en minder buiging.

  • De BOOST-technologie zorgt ervoor dat lopers bij iedere stap die ze zetten als het ware een boost krijgen die ze energie teruggeeft voor de volgende stap. Dankzij de schokdemping hoeven ze niet in te boeten op comfort.
  • Het vernieuwde Linear Energy Push (LEP) is voorzien van stijver, versterkt materiaal in de middenzool die lopers een stevigere grip geeft, waardoor ze zo meer uit iedere stap halen.
  • De PRIMEKNIT+ stof zorgt ervoor dat de schoen aangenaam rond de voet aansluit zonder te veel te wegen. De ULTRABOOST 21 kan dan ook voor elke afstand gebruikt worden.
  • De schoen is gemaakt uit PRIMEBLUE, een kwalitatief gerecycled materiaal die voor minstens 50% uit Parley Ocean Plastic bestaat. Dat is een reeks hoogwaardige materialen voor de sport-, mode- en luxe-industrie, gemaakt van upcycled plastic scheepsafval.
  • De witte en fluo gele kleuren brengen de energie, waarvoor de nieuwste loopschoen staat, ook in het design als tot leven.

Alberto Uncini Manganelli, General Manager/Senior Vice President, adidas Running, licht toe: “ULTRABOOST is een mix van een opvallend design, innovaties en ongeëvenaarde prestaties. De schoen is een pionier, die miljoenen lopers wereldwijd elke dag overtuigt en hun blik op hardlopen verandert.”

Positieve energieboost door hardlopen

Naar aanleiding van de launch deed adidas onderzoek naar het daadwerkelijke effect van hardlopen op ons energieniveau. De pandemie die ons dagelijks leven het afgelopen jaar regeert, heeft voor iedereen gevolgen gehad. Uit het onderzoek blijkt dat 40% van de lopers die tijdens de pandemie vaker gingen lopen, een positievere blik op het leven hebben.

Meer zelfvertrouwen

Dat de COVID-19-crisis erin gehakt heeft mag duidelijk zijn: sinds de pandemie geeft meer dan de helft aan (58,1%) minder energie te hebben. Dat in combinatie met minder sporten zorgde ervoor dat 71% zelfs een negatievere blik op het leven had. De oplossing ligt voor velen in het hardlopen: een vierde gaf aan van hardlopen meer energie te krijgen dan van het bezoeken van een concerten of de sportschool. Voor 36% geeft hardlopen hun mentale gezondheid een echte boost, wat voor velen een extra motivatie om te lopen is. Vorig jaar toonde het ‘Why We Run’ onderzoek namelijk aan dat 32% meer zelfvertrouwen heeft na een rondje lopen.

Moritz Höllmüller, Senior Design Director Footwear, adidas Running, vertelt: “Met de ULTRABOOST 21 hebben we onze meest holistische loopschoen tot nu toe, die een totaalpakket is van comfort en reactiviteit. De ULTRABOOST is het ultieme voorbeeld van innovatie bij adidas, die tegemoet komt aan ons doel om elke schoen beter te maken dan de vorige. De nieuwste versie combineert alle uiterlijke kenmerken van de originele schoen met de laatste technologieën.”

Verkrijgbaarheid

De adidas ULTRABOOST 21 is vanaf 28 januari 2021 online beschikbaar, en vanaf 4 februari via geselecteerde retailers. Eerst in de wit-fluogeel combinatie, later volgen ook nog enkele limited-edition versies.

Tags: Adidas

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

Draag altijd een sportbeha tijdens het sporten

Draag altijd een sportbeha tijdens het sporten

Als je sport is een sportbeha essentieel voor optimale ondersteuning. De nieuwe Swift II Bra van Dare2b biedt die ondersteuning en geeft je een heerlijk gevoel van vrijheid dankzij het ultieme draagcomfort. De Swift II Bra is extreem licht en...

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!