Geen Enschede Marathon in april misschien wel voor de topatleten

door 14 jan, 2021Hardloopnieuws0 Reacties

Select 2024Select 2024

De Enschede Marathon zal dit jaar niet van start gaan op 18 april, zo laat de organisatie weten op haar website. Door het coronavirus was de Marathon vorig jaar ook al afgelast. Wel gaat de organisatie nog kijken of er alleen een Marathon gehouden kan worden voor topatleten.

“Ondanks de start van het vaccinatieprogramma zal de coronapandemie ons leven de komende maanden helaas nog blijven beïnvloeden. In deze verwachte omstandigheden zal Enschede Marathon, die tot nu toe gepland stond op 18 april, zeker niet in de gebruikelijke vorm kunnen worden georganiseerd. We vinden dit ontzettend jammer en onderzoeken samen met de Gemeente Enschede en andere stakeholders wanneer en hoe we binnen het jaar 2021 ons geliefde evenement in optima forma toch kunnen organiseren. Hoe het evenement er dan uit zal komen te zien is op dit moment ook nog niet duidelijk. De startbewijzen van deelnemers die zich al hadden ingeschreven voor 2020 en 2021 zullen kosteloos worden doorgeschoven naar de nieuwe datum.”

Topatleten

“Enschede Marathon is naast een breedtesportevenement ook een belangrijk podium voor de topsport. Als World Atletics Label gecertificeerde wedstrijd zien wij het als onze plicht te onderzoeken hoe wij topatleten kunnen faciliteren om zich voor 31 mei nog te kwalificeren voor de Olympische Spelen. Deze zogenoemde elite marathonlopers kunnen -door aan Enschede Marathon gestelde criteria- mogelijk op 18 april in Enschede een wedstrijd komen lopen.

Op korte termijn zal worden gecommuniceerd of we op 18 april voor dit uitzonderlijke deelnemersveld een marathon kunnen gaan organiseren en welke mogelijkheden we op die dag voor alle andere hele marathonlopers kunnen bieden binnen alle maatregelen die passen bij de richtlijnen van het RIVM.”


Bekijk hier welke hardloopwedstrijden nog meer zijn afgelast.


Voor alle richtlijnen en vragen omtrent COVID-19 verwijzen we door naar:


Hardlopen en coronavirus, hoe ga je er mee om

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Yoga voor hardlopers
Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

Drie parcoursrecords bij Stevensloop

Drie parcoursrecords bij Stevensloop

Luuk Maas en Ruth van der Meijden hebben de winst gepakt op de 10 kilometer van de Alfa Laval Stevensloop. Maas deed dit in een parcoursrecord van 29:20. Op de 5 kilometer liep Femke Rosbergen een parcoursrecord (16:12). Milan van der Meer...

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest