‘Around Amersfoort’ met 130 deelnemers halve en hele marathon

door 1 feb, 2021Hardloopnieuws0 Reacties

Select 2024Select 2024
Door van Drie (4:14:57) en Jantinus Ziengs liepen samen de 42 km vanaf sportcomplex Amerena
Foto: Jaap Hengeveld

Tijdens de jaarlijkse trainingsmarathon ‘Around Amersfoort’, georganiseerd door de stichting Marathon Amersfoort, hebben afgelopen weekeinde bijna 130 deelnemers een halve of hele marathon gelopen. Vanwege de corona-maatregelen van de overheid was de traditionele gezamenlijke start bij sportcomplex Amerena dit jaar niet mogelijk.

Organisator Mik Borsten, die op zaterdag zelf ook meeliep: “Daarom hebben we iedereen de mogelijkheid gegeven het parcours vanaf een ideale plek op te pakken, bijvoorbeeld dicht bij huis. Ook kon er op zaterdag of zondag worden gelopen.” Op twee locaties onderweg plaatste de organisatie flesjes water en sportgels voor de deelnemers.

Snelste deelnemers

Snelste deelnemer op de halve marathon bij de mannen was Peter Perdok, hij finishte in 1:27:50. Bij de dames liep Leydi van den Braken uit Hooglanderveen de snelste tijd: 1:37:50. Bert Ruitenbeek was de snelste deelnemer op de hele marathon met 2:52:56 en Selina van der Vliet uit Soest was de eerste snelle dame in 3:15:42.

Negen mannen finishten op de hele marathon binnen de vier uur. Mik Borsten: “Natuurlijk hopen we volgend jaar weer een gezamenlijke wedstrijd op één dag te kunnen organiseren, met bemenste verzorgingsposten en een weldadige finish in sportcomplex Amerena. Nu maar eerst aan de slag met de voorbereiding van onze jaarlijkse grote stadsmarathon op zondag 17 oktober.”

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

EK Atletiek Rome: programma loopnummers dag 1

EK Atletiek Rome: programma loopnummers dag 1

Morgen beginnen de EK Atletiek in Rome. Met TeamNL in de finale van de 4x400 meter estafette (mix) en Maureen Koster in de finale van de 5.000 meter. Verder komen Nadine Visser en Maayke Tjin A-Lim uit op de 100 meter horden. Mark Heiden, Job...

Tijdschema EK Atletiek 2024 Rome

Tijdschema EK Atletiek 2024 Rome

Deze week beginnen de EK Atletiek in Rome in het Stadio Olimpico. De EK Atletiek worden gehouden van 7 tot en met 12 juni 2024. RunningPlus heeft hieronder een tijdschema van de EK Atletiek onder elkaar gezet, zo weet je precies wat wanneer is en...

Wat is de toekomst van de zachte hardloopschoen?

Wat is de toekomst van de zachte hardloopschoen?

De afgelopen decennia heeft hardlopen zich ontwikkeld tot een wereldwijde sensatie die miljoenen mensen over de hele wereld in zijn ban houdt. Of het nu gaat om een ontspannen rondje joggen door het park, een eerste marathon of de intense uitdaging...

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!