‘Around Amersfoort’ met 130 deelnemers halve en hele marathon

door 1 feb, 2021Hardloopnieuws0 Reacties

Runningdirect.nl
Door van Drie (4:14:57) en Jantinus Ziengs liepen samen de 42 km vanaf sportcomplex Amerena
Foto: Jaap Hengeveld

Tijdens de jaarlijkse trainingsmarathon ‘Around Amersfoort’, georganiseerd door de stichting Marathon Amersfoort, hebben afgelopen weekeinde bijna 130 deelnemers een halve of hele marathon gelopen. Vanwege de corona-maatregelen van de overheid was de traditionele gezamenlijke start bij sportcomplex Amerena dit jaar niet mogelijk.

Organisator Mik Borsten, die op zaterdag zelf ook meeliep: “Daarom hebben we iedereen de mogelijkheid gegeven het parcours vanaf een ideale plek op te pakken, bijvoorbeeld dicht bij huis. Ook kon er op zaterdag of zondag worden gelopen.” Op twee locaties onderweg plaatste de organisatie flesjes water en sportgels voor de deelnemers.

Snelste deelnemers

Snelste deelnemer op de halve marathon bij de mannen was Peter Perdok, hij finishte in 1:27:50. Bij de dames liep Leydi van den Braken uit Hooglanderveen de snelste tijd: 1:37:50. Bert Ruitenbeek was de snelste deelnemer op de hele marathon met 2:52:56 en Selina van der Vliet uit Soest was de eerste snelle dame in 3:15:42.

Negen mannen finishten op de hele marathon binnen de vier uur. Mik Borsten: “Natuurlijk hopen we volgend jaar weer een gezamenlijke wedstrijd op één dag te kunnen organiseren, met bemenste verzorgingsposten en een weldadige finish in sportcomplex Amerena. Nu maar eerst aan de slag met de voorbereiding van onze jaarlijkse grote stadsmarathon op zondag 17 oktober.”

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Yoga voor hardlopers

Lees ook

Prestigieuze Dam tot Damloop prooi voor Kimeli en Keino

Prestigieuze Dam tot Damloop prooi voor Kimeli en Keino

Winnaar Dam tot Damloop 2023 De 37e editie van de Dam tot Damloop is vandaag gewonnen door de Kenianen Methew Kimeli en Agnes Keino. De 25-jarige Kimeli plaatste in de laatste kilometer de beslissende versnelling. Hij triomfeerde tijdens zijn...

Zonnige 34e editie van de CZ Tilburg Ten Miles

Zonnige 34e editie van de CZ Tilburg Ten Miles

Of je nu je persoonlijk record komt verbreken of komt voor de Brabantse gezelligheid: de CZ Tilburg Ten Miles is altijd fantastisch. Zo ook de 34e editie op zondag 24 september 2023. Met meer dan 11.000 deelnemers aan de start van de diverse...

Pin It on Pinterest