‘Around Amersfoort’ met 130 deelnemers halve en hele marathon

door 1 feb, 2021Hardloopnieuws0 Reacties

Select 2024Select 2024
Door van Drie (4:14:57) en Jantinus Ziengs liepen samen de 42 km vanaf sportcomplex Amerena
Foto: Jaap Hengeveld

Tijdens de jaarlijkse trainingsmarathon ‘Around Amersfoort’, georganiseerd door de stichting Marathon Amersfoort, hebben afgelopen weekeinde bijna 130 deelnemers een halve of hele marathon gelopen. Vanwege de corona-maatregelen van de overheid was de traditionele gezamenlijke start bij sportcomplex Amerena dit jaar niet mogelijk.

Organisator Mik Borsten, die op zaterdag zelf ook meeliep: “Daarom hebben we iedereen de mogelijkheid gegeven het parcours vanaf een ideale plek op te pakken, bijvoorbeeld dicht bij huis. Ook kon er op zaterdag of zondag worden gelopen.” Op twee locaties onderweg plaatste de organisatie flesjes water en sportgels voor de deelnemers.

Snelste deelnemers

Snelste deelnemer op de halve marathon bij de mannen was Peter Perdok, hij finishte in 1:27:50. Bij de dames liep Leydi van den Braken uit Hooglanderveen de snelste tijd: 1:37:50. Bert Ruitenbeek was de snelste deelnemer op de hele marathon met 2:52:56 en Selina van der Vliet uit Soest was de eerste snelle dame in 3:15:42.

Negen mannen finishten op de hele marathon binnen de vier uur. Mik Borsten: “Natuurlijk hopen we volgend jaar weer een gezamenlijke wedstrijd op één dag te kunnen organiseren, met bemenste verzorgingsposten en een weldadige finish in sportcomplex Amerena. Nu maar eerst aan de slag met de voorbereiding van onze jaarlijkse grote stadsmarathon op zondag 17 oktober.”

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Yoga voor hardlopers
Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

Tijdschema WK Indoor Atletiek 2024 Glasgow

Tijdschema WK Indoor Atletiek 2024 Glasgow

De WK Indoor Atletiek vinden plaats van vrijdag 1 tot en met zondag 3 maart 2024 in Schotland (Glasgow). RunningPlus heeft hieronder een tijdschema van de WK Indoor Atletiek onder elkaar gezet, zo weet je precies wat wanneer is en hoef je niks te...

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest