‘Around Amersfoort’ met 130 deelnemers halve en hele marathon

door 1 feb, 2021Hardloopnieuws0 Reacties

Pre-Zomer Pre-Zomer
Door van Drie (4:14:57) en Jantinus Ziengs liepen samen de 42 km vanaf sportcomplex Amerena
Foto: Jaap Hengeveld

Tijdens de jaarlijkse trainingsmarathon ‘Around Amersfoort’, georganiseerd door de stichting Marathon Amersfoort, hebben afgelopen weekeinde bijna 130 deelnemers een halve of hele marathon gelopen. Vanwege de corona-maatregelen van de overheid was de traditionele gezamenlijke start bij sportcomplex Amerena dit jaar niet mogelijk.

Organisator Mik Borsten, die op zaterdag zelf ook meeliep: “Daarom hebben we iedereen de mogelijkheid gegeven het parcours vanaf een ideale plek op te pakken, bijvoorbeeld dicht bij huis. Ook kon er op zaterdag of zondag worden gelopen.” Op twee locaties onderweg plaatste de organisatie flesjes water en sportgels voor de deelnemers.

Snelste deelnemers

Snelste deelnemer op de halve marathon bij de mannen was Peter Perdok, hij finishte in 1:27:50. Bij de dames liep Leydi van den Braken uit Hooglanderveen de snelste tijd: 1:37:50. Bert Ruitenbeek was de snelste deelnemer op de hele marathon met 2:52:56 en Selina van der Vliet uit Soest was de eerste snelle dame in 3:15:42.

Negen mannen finishten op de hele marathon binnen de vier uur. Mik Borsten: “Natuurlijk hopen we volgend jaar weer een gezamenlijke wedstrijd op één dag te kunnen organiseren, met bemenste verzorgingsposten en een weldadige finish in sportcomplex Amerena. Nu maar eerst aan de slag met de voorbereiding van onze jaarlijkse grote stadsmarathon op zondag 17 oktober.”

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Practice Happy Yoga

Practice van Happy with Yoga is een online Yoga platform met honderden Yogalessen en cursussen in verschillende stijlen, lengtes en intensiteit. Je kunt hierdoor overal, altijd en onbeperkt je practice doen! We noemen het voor het gemak even ‘De Netflix van de Yoga’.
Happy yoga maand abonnement

Lees ook

Feit of fabel: 5 mythes over hardlopen

Feit of fabel: 5 mythes over hardlopen

Er doen zich talloze mythes de ronde over de oudste sport van het universum: hardlopen. De één misschien nog wel gekker dan de ander. Maar welke is waar en welke (absoluut) niet? Jussi Peltonen, Senior Researcher bij Polar Research Center deelt...

Pin It on Pinterest