Eliud Kipchoge en NIKE lanceren EK-kledinglijn

door 8 feb, 2021Kleding, Kleding en schoenen, Schoenen0 Reacties

SportSport

Michael Jordan en Cristiano Ronaldo hebben allebei hun eigen NIKE-kledinglijn gelanceerd en nu is het de eer aan Eliud Kipchoge. Kipchoge heeft vanochtend zijn NIKE EK-kledinglijn gelanceerd. De EK-kledinglijn omvat schoenen zoals de Alpha-Fly en de Pegasus en andere hardloopkleding. De lijn is geïnspireerd door Eliuds prestaties in atletiek, maar laat ook de nauwe band met zijn Keniaanse roots en mantra: ‘No Human Is Limited’ zien.

De EK-lijn is vanaf nu wereldwijd verkrijgbaar in de NIKE winkels en de online winkels. Deze unieke collectie is een initiatief van NIKE om de grootste marathonatleet in de geschiedenis te eren. De campagneslogan ‘Run Unlimited’ heeft tot doel de nalatenschap van Eliud op wereldwijde schaal te verspreiden. Eliuds missie? Inspireer de hele wereld om te gaan hardlopen!

Eliud Kipchoge: “Het is lang geleden dat ik begon met hardlopen, en hoewel mijn runs zijn veranderd, heb ik altijd dezelfde vreugde ervaren. Ik ben ongelooflijk trots om Kenia te mogen vertegenwoordigen. Met deze collectie van Nike en mijzelf kunnen mensen de vlag van Kenia nu over de hele wereld dragen. Dat is hoe mensen dichter bij elkaar komen.”

Op 12 oktober 2019 was het NN Running Team-atleet Eliud Kipchoge die tijdens de INEOS 1:59 Challenge de eerste persoon in de geschiedenis werd die de marathonbarrière van 2 uur doorbrak. In Wenen, Oostenrijk, kwam de Keniaan samen met 40 pacemakers van wereldklasse na 1 uur, 59 minuten en 40 seconden over de finish. Eliud Kipchoge heeft ook het officiële wereldrecord op de marathon (2:01:39) gelopen tijdens de Marathon van Berlijn in 2018.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook

Hardlopen als nooit tevoren: HOKA lanceert de Rocket X 2

Hardlopen als nooit tevoren: HOKA lanceert de Rocket X 2

HOKA®, onderdeel van Deckers Brands (NYSE: DECK), lanceert met trots de gloednieuwe Rocket X 2, de meest geavanceerde hardloopschoen van het merk tot nu toe. De Rocket X 2 is gemaakt voor de meest competitieve, veeleisende runs op de weg en is...

Pin It on Pinterest