Wereldwijde ‘charity run: Wings for Life World Run’ is in 2021 op de App gericht

door 8 feb, 2021Hardloopnieuws0 Reacties

Runningdirect.nl

Beginnende hardlopers opgelet: de Wings for Life World Run op 9 mei 2021 is de perfecte loop voor iedereen die het hardlopen gewoon eens wil uitproberen. Er is namelijk geen specifieke afstand, de mogelijkheid om met een app te lopen en een geweldige audiofunctie, helpen je allemaal op weg naar een persoonlijk record. Sinds 2014 lopen duizenden mensen over de hele wereld voor degenen die dat niet kunnen en tegelijkertijd voor een goed doel: 100% van het inschrijfgeld gaat naar onderzoek voor de genezing van dwarslaesies. Net als in 2020 zal de Wings for Life World Run volledig op de App gericht zijn. Ook al moeten alle deelnemers individueel voor zichzelf rennen, het saamhorigheidsgevoel en de funfactor bij deze run zijn uniek. Je loopt alleen, maar je bent toch verbonden met de wereldwijde hardloopgemeenschap via de App en de geïntegreerde audiofunctie.

Ik vind het geweldig dat de Wings for Life World Run dit jaar hoe dan ook doorgaat. Dit betekent dat hardlopers al een doel en motivatie hebben aan het begin van het hardloopseizoen van 2021, die beide ongelooflijk belangrijk zijn voor regelmatige training“, aldus Sebastian Coe, voorzitter van World Athletics. “Hardlopen is voor veel mensen een belangrijke uitlaatklep geworden, vooral in deze bijzondere tijden. En het evenement verbindt de deelnemers ook virtueel over alle landsgrenzen heen. Dit is altijd belangrijk voor de sport geweest“, vervolgde Coe.

Hardlopen als uitlaatklep

Uit wereldwijd onderzoek blijkt dat sinds het uitbreken van de pandemie meer mensen dan ooit tevoren zijn gaan hardlopen. De meesten gebruiken het als uitlaatklep om met de huidige situatie om te gaan en om zich zorgeloos te voelen. Dat was ook de conclusie van een grootschalig onderzoek van Asics dat werd gepubliceerd voor de Global Running Day 2020. Ook sporthorlogefabrikant Suunto heeft een sterke toename van lichaamsbeweging binnen zijn doelgroep vastgesteld: “Ondanks de bijzondere tijden zijn mensen echt actief geweest. We zagen de grootste groei in activiteiten zoals wandelen en mountainbiken, maar hardlopen blijft nog steeds de populairste activiteit. Gemiddeld liepen onze lopers 8,3 kilometer per sessie en waren ze 50,1 minuten op pad,” zegt Suunto’s Global Sports Marketing Manager Joan Sola.

9 mei 2021, 13:00 uur – alleen wereldwijd samen harlopen

Bij de Wings for Life World Run starten alle lopers en rolstoelgebruikers op precies hetzelfde tijdstip: 11:00 UTC. In Nederland begint de loop dus om 13.00 uur. 30 minuten na het startschot gaat de Catcher Car van start en begint de deelnemers te achtervolgen. Hij zal geleidelijk aan in snelheid toenemen en de ene deelnemer na de andere deelnemer inhalen. Eenmaal ingehaald door de Catcher Car, heb je de loop met succes voltooid. Iedereen is een ‘finisher’ in de Wings for Life World Run. Een mooi vooruitzicht, vooral voor deelnemers die voor het eerst aan de start staan bij een hardloopevenement: “Aan het begin van de lockdown in maart 2020 heb ik voor mezelf een paar hardloopschoenen gekocht. Ik dacht dat ik de tijd wel kon gebruiken om in vorm te komen. Mijn doel voor de Wings for Life World Run is gewoon om te zien hoe ver ik kan komen. Momenteel loop ik maximaal een half uur, maar ik weet zeker dat ik langer kan lopen dan dat. Ik kijk ernaar uit om te zien wat de training mij heeft gebracht”, aldus Brittany Strouse uit New York, die voor het eerst met de App wil deelnemen aan de wereldwijde ‘charity run’.

Sinds 2014 loopt de Wings for Life World Run-gemeenschap in mei samen voor degenen die dat niet kunnen. Met hun inschrijfgeld steunen de lopers en rolstoelgebruikers de stichting Wings for Life met als doel een geneesmiddel te vinden voor dwarslaesies. “Ik kijk enorm uit naar dit jaar en de Wings for Life World run. Niet alleen omdat we het samen voor een goed doel doen, maar ook omdat het ongelooflijk leuk is om deel uit te maken van de run“, aldus Anita Gerhardter, CEO van Wings for Life. “COVID-19 bracht ons veel beperkingen. Gelukkig zijn veel daarvan slechts tijdelijk. Mensen met een dwarslaesie daarentegen moeten hun leven lang met ernstige beperkingen worstelen. Wij willen daar verandering in brengen. Daarom ben ik enthousiast over iedereen die op 9 mei met ons meedoet en ons helpt een geneesmiddel te vinden.”

7 miljoen gelopen kilometers

Tot nu toe zijn er in totaal 700.000 geregistreerde deelnemers uit 195 landen, is er 7 miljoen kilometer gelopen en heeft Wings for Life bijna 30 miljoen euro opgehaald in de vorm van inschrijfgelden en donaties.

Schrijf je in: www.wingsforlifeworldrun.com

Download de app: IOS / Android

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Yoga voor hardlopers

Lees ook

Ruim 13.000 deelnemers genieten van Singelloop Utrecht

Ruim 13.000 deelnemers genieten van Singelloop Utrecht

Op zondag 1 oktober liepen meer dan 13.000 deelnemers de populaire Lindahl’s Singelloop Utrecht. Het was de 71e editie van de oudste stratenloop van Nederland. Een zonnig loopfeest om van te genieten met afstanden voor jong en oud. De dag begon met...

Pin It on Pinterest