Nederlanders doen gooi naar Olympische limiet bij NN Mission Marathon in Hamburg

door 10 feb, 2021Hardloopnieuws0 Reacties

Select 2024Select 2024

Op 11 April 2021 gaan honderd elite atleten de strijd aan bij de NN Mission Marathon Hamburg. Onder de deelnemers bevinden zich ook zes Nederlanders, die op deze dag de ultieme poging gaan wagen om zich te kwalificeren voor de marathon bij de Olympische Spelen in Tokio. Het gaat hierbij om Björn Koreman, Mohammed Ali, Roy Hoornweg, Frank Futselaar, Benjamin de Haan en Jill Holterman. NN Mission Marathon is een initiatief van het Nederlandse managementbureau Global Sports Communication, Nationale-Nederlanden, het NN Running Team en Hamburg Marathon.

NN Mission Marathon Hamburg is bedoeld om Europese atleten de kans te geven de Olympische limiet voor Tokio te lopen. Met de tagline “The fastest way to Tokyo” wil de organisatie duidelijk maken dat deze race het ultieme moment is voor plaatsing voor of voorbereiding op de Olympische Spelen later dit jaar. De Olympische Marathon vindt dit jaar plaats op zaterdag 7 augustus (dames) en zondag 8 augustus (heren) in Sapporo, Japan.

De race vindt plaats op een volledig afgesloten parcours in het centrum van Hamburg. De atleten leggen viermaal een ronde van zo’n 10.5 kilometer af. De Nederlandse atleten Björn Koreman, Mohamed Ali, Roy Hoornweg, Frank Futselaar, Benjamin de Haan en Jill Holterman gaan op jacht naar een Olympisch ticket. Het eliteveld bestaat in totaal uit zo’n honderd, voornamelijk Europese, atleten. In Nederland is het razend spannend, vier Nederlandse atleten wisten al onder de limiet van 2:11:30 minuten te lopen. NN Running Team-atleet Abdi Nageeye is zo goed als zeker van de Olympische Spelen, hij liep al 2:06:17 minuten en is de Nederlands recordhouder. Daarachter is het spannend: Bart van Nunen liep 2:10:16 minuten, Björn Koreman kwam tot 2:11:07 minuten en Frank Futselaar liep exact 2:11:30 minuten. Er komen in totaal drie Nederlandse atleten uit op de Olympische Spelen in Tokio komende zomer.

“Het is mooi om topatleten op deze manier te kunnen helpen zodat ze zich optimaal kunnen voorbereiden op misschien wel de belangrijkste race van hun leven. Verder hopen we natuurlijk dat Björn Koreman, als nieuw lid van het NN Running Team, iets bijzonders kan laten zien”, aldus Remco Barbier, Head of Branding NN Group.

Jos Hermens, directeur van Global Sports Communication en het NN Running Team, zegt: “We willen ook in deze tijd laten zien dat we er alles aan doen om atleten een kans te bieden voor een marathon. In dit geval is het extra speciaal omdat het gaat om een kwalificatiemogelijkheid voor de Olympische Spelen. Ik ben trots dat Nationale-Nederlanden ons ook in deze tijden steunt en samen met ons de Olympische droom van deze atleten uit wil laten komen. Hopelijk zullen snel meer wedstrijden volgen.”

Björn Koreman, die onlangs nog werd toegevoegd aan het NN Running Team, vertelt: “Het is waanzinnig mooi dat het NN Running Team dit initiatief neemt. Ik hoop mijn Olympische droom op 11 april in Hamburg te gaan verwezenlijken!”

Global Sports Communication heeft al jarenlang een goede relatie met de organisatie van Hamburg Marathon. De afgelopen jaren regelde het Nederlandse managementbureau het atletenveld voor de Duitse organisatie. Global Sports Communication zal zich naast het atletenveld bij dit eenmalige evenement ook richten op de marketingcampagne en de tv-uitzending.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Yoga voor hardlopers
Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest