Duursporters kunnen nu ultra-lange afstanden afleggen met de Garmin Enduro

door 16 feb, 2021Gadgets, Gadgets en apps0 Reacties

Select 2024Select 2024

Garmin® kondigde vandaag de Enduro™ ultraperformance GPS-smartwatch aan. Dit lichtgewicht horloge biedt de mogelijkheid om instellingen aan te passen voor een verlenging van de batterijduur en is uitgerust met een Power Glass™. Een lens die ervoor zorgt dat het horloge wordt opgeladen middels zonne-energie. Met de kracht van de zon kan de levensduur van de batterij worden verlengd tot 65 dagen1. Enduro introduceert nieuwe trailrunning-functies voor een betere prestatiemonitoring en meer gemoedsrust tijdens afdalingen. Daarnaast biedt Enduro geavanceerde trainingsfuncties met belangrijke op maat gemaakte hulpmiddelen om duursporters te helpen alles uit hun trainingen te halen.

“Enduro is gemaakt om elke trainingssessie of ultra-event te doorstaan. Het geeft ultrarunners en fietsers het vertrouwen dat hun horloge net zoveel energie heeft als zijzelf, plus de unieke inzichten die ze nodig hebben om hun prestaties te monitoren en te verbeteren”, zegt René Dijk, Head of Marketing & Productmanagement van Garmin Nederland. “Met Enduro om hun pols kunnen ultraperformance atleten zich concentreren op de wedstrijd in plaats van op de levensduur van hun batterij.”

De Enduro is ontworpen voor duursporters en heeft een lichtgewicht en duurzaam ontwerp met de nieuwe UltraFit nylon polsband en een optionele titanium bezel met DLC-coating. Hardlopers en fietsers kunnen snel en eenvoudig instellingen aanpassen om bepaalde functies uit te schakelen en daarmee de langste batterijduur tot nu toe op een Garmin smartwatch te krijgen. Volledig opgeladen gaat de Enduro tot 80 uur mee in GPS-modus, wat uitgebreid kan worden tot 65 dagen in smartwatch-modus dankzij de solar-charging.

Next-level training

Enduro is ontworpen voor alle wedstrijd-omstandigheden en heeft verschillende nieuwe trainings- en herstelfuncties. Veel traditionele multisport smartwatchfuncties zijn aan de veeleisende behoeften van duursporters aangepast:

  • Trailrun VO2 max: Vanaf nu is het mogelijk om ook de VO2 max te berekenen voor Trail-run activiteiten. De V02 Max van de gebruiker wordt daarnaast ook aangepast aan de omgeving door warmte- en hoogteacclimatisatie.
  • ClimbPro™ Trail: Ontvang real-time informatie over de huidige en komende beklimmingen, inclusief helling, afstand en hoogtewinst. Voor extra veiligheid en bewustzijn geeft ClimbPro nu ook informatie over de voortgang van de hardloper tijdens afdalingen.
  • Rusttimer: Selecteer de ultrarun-activiteit en registreer de tijd bij de hulpposten door gebruik te maken van de rusttimer.
  • Mountainbiken: Volg de details van elke MTB-rit met mountainbike-metrics zoals de gespecialiseerde grit- en flowmetingen die de moeilijkheidsgraad van het parcours bepalen en de  “Flow” van de afdaling bijhouden. Aan het einde van de rit krijg je een score die je tijdens de volgende rit kunt verbeteren.
  • Herstel: Het lichaam de tijd geven om te herstellen tussen trainingen en wedstrijden is cruciaal. Het herstel-advies is dynamisch en wordt eveneens, positief of negatief, bijgesteld aan de hand van o.a. slaap- en wellnessgegevens (zoals stress en energieniveau).
  • Aanbevolen dagelijkse trainingen: Voor trainingsbegeleiding waarbij rekening wordt gehouden met het fitnessniveau, krijg je dagelijkse loop- en fietstrainingsuggesties op basis van de huidige trainingsbelasting en trainingsstatus.

Dagelijkse gezondheid en fitheid bijhouden

Enduro biedt innovatieve gezondheids- en welzijnsfuncties, waaronder hartslagmeting op de pols2 en een Pulse Ox3-sensor voor hoogte-acclimatisatie en geavanceerde slaapregistratie. De smartwatch is ook uitgerust met Garmin’s exclusieve Body Battery™ functie die gegevens registreert om verschillende energieniveaus te meten, wat kan helpen bij het plannen van workouts en rusttijden.

Blijf verbonden, zelfs off-grid

Het maakt niet uit waar de route je heen brengt, verbonden blijven is noodzakelijk. Enduro zit boordevol navigatie- en connectiviteitsfuncties, waaronder toegang tot meerdere wereldwijde navigatiesatellietsystemen. Zo kun je in de meest uitdagende omgeving en omstandigheden meer dan alleen gebruik maken van GPS. Enduro biedt ingebouwde ABC-sensoren zoals een hoogtemeter, barometer en een elektronisch 3-assig kompas.

In combinatie met een Garmin inReach® Mini satelliet communicatiesysteem kunnen gebruikers snel vanaf hun pols berichten verzenden en ontvangen en hun locatie delen, zodat vrienden en familie hen kunnen volgen, zelfs tijdens de langste races of uitgebreide trainingssessies wanneer er geen betrouwbare mobiele connectiviteit is. De inReach Mini is lichtgewicht en compact en kan gemakkelijk aan een hydratatiepack of vest worden vastgeklikt. Naast de mogelijkheid om tekstberichten te versturen en het delen van locaties, bevat de inReach Mini een interactieve SOS. Wanneer SOS wordt geactiveerd, zal een coördinator de locatie van het apparaat traceren, hulpverleners in de omgeving waarschuwen en tijdens het incident in contact blijven met vooraf ingestelde contactpersonen.

De Enduro-modellen zijn nu verkrijgbaar. De RVS-versie met grijze UltraFit nylon polsband is nu €529,00 en kan je hier kopen.


1 De hele dag gedragen, 3 uur per dag buiten in 50.000 lux omstandigheden

2 Nauwkeurigheid van activity tracking en het bijhouden van fitnessgegevens

3 Dit is geen medisch toestel en is niet bedoeld voor gebruik in de diagnose of controle van een medische aandoening; zie Garmin.com/ataccuracy. Pulse Ox is niet in alle landen beschikbaar.

4 Actief satellietabonnement vereist. Sommige landen reguleren of verbieden het gebruik van satellietcommunicatieapparaten. Het is uw verantwoordelijkheid om alle toepasselijke wetten te kennen en te volgen in de landen waar het apparaat bedoeld is om te worden gebruikt.

Tags: Garmin

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Yoga voor hardlopers
Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

Maak kennis met de Forerunner 165 serie

Maak kennis met de Forerunner 165 serie

Vandaag kondigt Garmin de Forerunner® 165 series aan: prachtige hardloophorloges voorzien van een helder AMOLED scherm. De Forerunner® 165 series zijn gemaakt voor hardlopers van alle niveaus en de hardloophorloges helpen hen om hun doelen te...

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest