Strijd om titels tijdens de NK atletiek indoor live te volgen

door 19 feb, 2021Hardloopnieuws0 Reacties

Pre-Zomer Pre-Zomer

Morgen beginnen de NK atletiek indoor in Omnisport in Apeldoorn. Door de coronacrisis is het nog steeds een evenement zonder publiek. Het morgen niet alleen om de verdeling van de nationale titels, maar er gaat ook gelopen worden voor de limieten voor de EK Atletiek Indoor in Polen.

Sprintonderdelen

De sprintnummers beloven een echt spektakel te worden. Het ene na het andere nationale indoorrecord werd afgelopen maand uit de boeken gelopen. Joris van Gool scherpte het Nederlands record op de 60 meter aan tot 6.58 seconde en is daarmee favoriet voor het goud.

Met het ontbreken van Dafne Schippers, zijn er bij de vrouwen genoeg andere kandidaten die gaan strijden om de titel. Jamile Samuel heeft dit seizoen de snelste tijd genoteerd, maar juniore N’ketia Seedo, Naomi Sedney, Marije van Hunenstijn en Nadine Visser hebben eerder laten zien geduchte concurrenten te zijn.

De favorietenrol op de 60 meter horden lijkt weggelegd voor Nadine Visser, die begin februari al een tijd van 7,90 noteerde. Ook Zoë Sedney is in vorm en scherpte haar persoonlijke record vorige maand aan tot 8,04, waarmee ze ook aan de EK-limiet voldeed. Bij de mannen zal de strijd op de 60 meter horden losbarsten tussen Koen Smet en Liam van der Schaaf, maar ook Mark Heiden en Sven Roosen kunnen hoge ogen gooien.

Titelverdediger Onyema Adigida heeft de beste papieren op de 200 meter. Bij de vrouwen is Lisanne de Witte favoriet, die overigens kiest voor een pittige combinatie met de 400 meter.

Op de 400 meter zullen de ogen natuurlijk gericht zijn op Femke Bol, die het nationale indoorrecord op deze afstand naar 50,81 seconden bracht. Ook Lieke Klaver (51,48) heeft dit seizoen laten zien in topvorm te verkeren. Bij de mannen kunnen we vergelijkbaar hoog niveau op de 400 meter verwachten. Jochem Dobber, Liemarvin Bonevacia en Ramsey Angela doken dit seizoen al onder de EK-limiet van 47,20, maar ook Tony van Diepen en Terrence Agard zullen een gooi doen naar de titel.

Middellange afstand

De 800 meter zal naast een strijd om het eremetaal ook een jacht op tickets voor het EK Indoor worden. Met maar liefst zeven mannen die onder de EK-limiet (< 1.49,00) doken, belooft het een spannende ontknoping te worden. Djoao Lobles heeft tot dusver de snelste tijd genoteerd (1.46,89), gevolgd door Thijmen Kupers (1.46,91).

De podiumkandidaten bij de vrouwen hebben ook de EK-limiet al op zak: Britt Ummels (2.01,85), Bregje Sloot (2.02,48) en Suzanne Voorrips (2.02,79).

Op de 1500 meter zullen de ogen gericht zijn op Bram Anderiessen, die eerder dit seizoen indruk maakte met een uitstekende 1500 meter in 3.39,04. Ook Valentijn Weinans (3.42,22) en Mahadi Abdi Ali (3.42,50) voldeden al aan de EK-limiet. Bij de vrouwen is die limiet nog niet gelopen, maar dat zou zomaar eens het doel van Irene van der Reijken kunnen worden.

Mike Foppen leverde ook een bijdrage aan de recordregen dit indoorseizoen en verbeterde het Nederlands indoorrecord op de 3000 meter begin februari tot 7.42,55 (tevens EK-limiet). Het moet gek lopen, wil hij niet ook de nationale titel mee naar huis nemen.

Maureen Koster is favoriet bij de dames en kan concurrentie verwachten van Diane van Es, die ongetwijfeld op jacht zal gaan naar de EK-limiet (waar ze dit seizoen nog één seconde boven bleef). De strijd om de bronzen medaille wordt een spannende.

Wil jij niks missen van de wedstrijden? Houd dan het YouTube-kanaal van de Atletiekunie in de gaten!

Livestream dag 1: looponderdelen en hoogspringen
Livestream dag 1: technische onderdelen

Livestream dag 2: looponderdelen en hoogspringen
Livestream dag 2: technische onderdelen

(persbericht Atletiekunie)

Tags: NK indoor

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Practice Happy Yoga

Practice van Happy with Yoga is een online Yoga platform met honderden Yogalessen en cursussen in verschillende stijlen, lengtes en intensiteit. Je kunt hierdoor overal, altijd en onbeperkt je practice doen! We noemen het voor het gemak even ‘De Netflix van de Yoga’.
Happy yoga maand abonnement

Lees ook

Feit of fabel: 5 mythes over hardlopen

Feit of fabel: 5 mythes over hardlopen

Er doen zich talloze mythes de ronde over de oudste sport van het universum: hardlopen. De één misschien nog wel gekker dan de ander. Maar welke is waar en welke (absoluut) niet? Jussi Peltonen, Senior Researcher bij Polar Research Center deelt...

Pin It on Pinterest