Le Champion haalt 175.000 euro op voor goede doelen

door 4 mrt, 2021Hardloopnieuws0 Reacties

Deelnemers aan (virtuele) sportevenementen werken ook in Coronajaar 2020 ruimhartig mee

Deelnemers aan fiets-, hardloop- en wandelevenementen van sportorganisatie Le Champion hebben in 2020 ruim 175.000 euro gedoneerd aan goede doelen. € 177.009,50 om precies te zijn. En dat in een jaar waarin sinds maart 2020 nauwelijks fysieke evenementen konden worden georganiseerd. Algemeen directeur Ron van der Jagt van Le Champion is er blij mee: “In normale omstandigheden brengen wij met onze evenementen jaarlijks 250.000 mensen op de been. In 2019 wisten we daarmee nog ruim 1,4 miljoen euro voor goede doelen op te halen. Gezien het feit dat er sinds maart 2020 geen grote fysieke evenementen plaatsvinden, zijn we trots op het mooie bedrag dat we afgelopen jaar toch hebben kunnen inzamelen. Ook de deelnemers aan onze virtuele evenementen werken ruimhartig mee.”

Aan alle sportevenementen die Le Champion organiseert, is een goed doel gekoppeld. Deelnemers kunnen daar bij inschrijving een vrijwillige bijdrage aan schenken. Veel fiets-, hardloop- en wandelevenementen konden in 2020 fysiek uiteindelijk geen doorgang vinden, maar de inschrijving is wel een bepaalde periode geopend geweest. Het gedoneerde bedrag, tot de afgelasting, in combinatie met het gedoneerde bedrag tijdens het bijbehorende virtuele alternatief, heeft de som gemaakt. Zo hebben deelnemers aan de fysieke en virtuele TCS Amsterdam Marathon maar liefst € 33.313,- gedoneerd aan het Amsterdam UMC en zijn er prachtige bedragen opgehaald voor PWN, Stichting Hartekind en andere maatschappelijke instanties. Fonds Gehandicaptensport kreeg een cheque van € 1.257,- uitgereikt, zij zijn als goede doel aangesloten bij alle kleinschalige verenigingsevenementen van Le Champion.

2019

Traditioneel haalt de Dam tot Damloop jaarlijks het hoogste bedrag op, dankzij de talloze deelnemers die het parcours afleggen om daarmee geld in te zamelen voor een zelf gekozen goed doel. Ter vergelijking: het totale bedrag dat door Le Champion-deelnemers gedoneerd werd in 2019 was ruim 1,4 miljoen euro, waarvan 60% tijdens de Dam tot Damloop werd opgehaald.

ANBI

Goede doelen die in 2020 zijn gesteund, hebben een ANBI-status (Algemeen nut beogende instelling) en zijn op verschillende terreinen actief; van gezondheid, welzijn tot internationale hulp. Naast grote goede doelen worden ook lokale projecten in Noord-Holland ondersteund. Zoals Gejut, een partij die van gejut materiaal (strandafval) kunstwerken maakt om aandacht te vragen voor milieuvervuiling.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen bij webshops
Yoga voor hardlopers

Lees ook

Sabastian Sawe wint de Montferland Run

Sabastian Sawe wint de Montferland Run

De 25e editie van de 15 kilometer lange Pfixx Solar Montferland Run is gewonnen door de favoriet Sabastian Sawe. De regerend wereldkampioen halve marathon kwam met grote voorsprong als eerste over de finishlijn in ’s-Heerenberg. Bij de vrouwen ging...

Pin It on Pinterest