Stichting Zevenheuvelenloop, Omroep Gelderland en Gelderse Sport Federatie organiseren Lente Loopchallenge

door 9 mrt, 2021Hardloopnieuws0 Reacties

Runningdirect.nl

De Stichting Zevenheuvelenloop organiseert samen met Omroep Gelderland en de Gelderse Sport Federatie de Lente Loopchallenge. De Lente Loopchallenge is een trainingsprogramma van negen weken met een einddoel op zondag 16 mei. De drie samenwerkende partijen willen met dit programma mensen stimuleren om in beweging te komen en te blijven. Aan het eind van het traject lopen de deelnemers 5 km, 10 km of 15 km in hun eigen omgeving. 

Dolf Jansen en Jhon van Beukering ambassadeur

Cabaretier Dolf Jansen en oud-profvoetballer Jhon van Beukering nemen als ambassadeur van de Lente Loopchallenge ook deel aan het trainingsprogramma. Op zondag 16 mei loopt Dolf Jansen de 10 kilometer en Jhon van Beukering de 5 kilometer. Zij worden gevolgd tijdens het traject en roepen lopers op om samen met hen de uitdaging aan te gaan.

Alexander Vandevelde, directeur Stichting Zevenheuvelenloop: “We merken dat lopers een doel missen om naartoe te werken nu er geen evenementen mogen plaatsvinden. Dit bleek eerder ook uit het onderzoek van Hidde Bekhuis en Jochem Tolsma, van de Radboud Universiteit afdeling sociologie. Wij zetten ons graag in om mensen in beweging te houden en om ze binnen de mogelijkheden wél een uitdaging te geven. Daarom zijn we blij dat Omroep Gelderland en de Gelderse Sport Federatie zich samen met ons willen inzetten om deze lente zoveel mogelijk mensen aan het hardlopen te krijgen.”

Guus van Kleef, directeur Omroep Gelderland, voegt toe: “We zetten ons al jaren in om Gelderlanders in beweging te krijgen, maar zeker in deze huidige tijd is het belangrijker dan ooit om voldoende te bewegen. We hopen dan ook dat de Lente Loopchallenge ervoor zorgt dat mensen het plezier van hardlopen (her)ontdekken. We kijken ernaar uit om samen met Stichting Zevenheuvelenloop en de Gelderse Sport Federatie van start te gaan.” 

Inschrijven voor de Lente Loopchallenge

Deelname aan de Lente Loopchallenge kost 7 euro, waarvan 6 euro naar het goede doel Jeugdfonds Sport & Cultuur gaat. Deelnemers krijgen exclusief toegang tot de tweewekelijks webinars van voormalig topatleet Dennis Licht en ontvangen een gepersonaliseerde finishselfie op zondag 16 mei met de gelopen afstand en eindtijd. De trainingsschema’s zijn vanaf zondag 14 maart gratis beschikbaar via de website van de NN Zevenheuvelenloop.

Inschrijven kan via www.nnzevenheuvelenloop.nl/lente-loopchallenge.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Yoga voor hardlopers

Lees ook

Ruim 13.000 deelnemers genieten van Singelloop Utrecht

Ruim 13.000 deelnemers genieten van Singelloop Utrecht

Op zondag 1 oktober liepen meer dan 13.000 deelnemers de populaire Lindahl’s Singelloop Utrecht. Het was de 71e editie van de oudste stratenloop van Nederland. Een zonnig loopfeest om van te genieten met afstanden voor jong en oud. De dag begon met...

Zonnige 34e editie van de CZ Tilburg Ten Miles

Zonnige 34e editie van de CZ Tilburg Ten Miles

Of je nu je persoonlijk record komt verbreken of komt voor de Brabantse gezelligheid: de CZ Tilburg Ten Miles is altijd fantastisch. Zo ook de 34e editie op zondag 24 september 2023. Met meer dan 11.000 deelnemers aan de start van de diverse...

Stem mee voor Atleet van het Jaar 2023 (longlist)

Stem mee voor Atleet van het Jaar 2023 (longlist)

Foto: Atletiekunie Het jaar 2023 was een mooi atletiek jaar, het einde daarvan is bijna in zicht en dat betekent dat we de komende tijd kunnen gaan terugblikken. We gaan de individuele prestaties van onze Nederlandse atleten nog eens goed bekijken....

Pin It on Pinterest