Hardlopen brengt al deze gezonde processen op gang

door 10 mrt, 2021Kleding en schoenen, Schoenen0 Reacties

Select 2024Select 2024

Volgens de wetenschap is het menselijk lichaam gebouwd om hard te lopen zodat we heel efficiënt lange afstanden kunnen afleggen. Vandaar dat we er zoveel plezier aan beleven. Niet vreemd dat enorm veel mensen het oppakken, zeker in deze tijd: het is een sport die altijd en overal kan. Mizuno stimuleert mensen dan ook om te gaan hardlopen voor een gezonde conditie en veel plezier.

Duizenden jaren evolutie heeft ons gestel aangepast op hardlopen: we kunnen urenlang klappen opvangen door de bijzondere constructie van onze voeten, knieën, heupen en ruggengraat. Schoenen met extra demping kunnen hierbij extra ondersteuning bieden. Als je hardloopt zet je allerlei processen in werking die gezond zijn voor je lichaam: vetverbranding, extra reiniging door zweten, betere stoelgang, versterking van gewrichten en training van hart- en bloedvaten.

Het activeert ook de productie van hormonen en neurotransmitters als dopamine, noradrenaline, serotonine en endorfine. Hierdoor voel je je gelukkiger, krijg je meer zelfvertrouwen, heb je minder last van stress, kun je je beter concentreren, onthoud je beter en ben je energieker. Het brengt letterlijk kleur in je leven.

Ga dus hardlopen! Met Run for Joy van Mizuno begin je aan een avontuur waar je lichaam en geest helemaal blij van worden. Wacht niet langer en ga naar buiten. Heerlijk met je runningschoenen het voorjaar in: de zon, wind en regen tegemoet. Daag jezelf uit, stel doelen en ga trainen. En doe dat vooral met heel veel plezier. Run for Joy. Ga voor meer informatie naar www.mizuno.com.

Voor elke loper een geschikte hardloopschoen

Omdat ieder zijn eigen voorkeur heeft voor een hardloopschoen heeft Mizuno er vier voor je op een rij gezet. Alle schoenen zijn verkrijgbaar in een dames- en herenuitvoering.

Wave Rider 24
Een lichtgewicht hardloopschoen voor allround neutrale lopers die op zoek zijn naar dynamische demping en energierendement. Adviesprijs € 149,95.

Wave Sky 4
Schoen uit de topcategorie van Mizuno voor lopers met een hoog kilometerrendement die een zwevend gevoel willen ervaren door middel van een ongelooflijke demping en verbazingwekkende energieteruggave tijdens het rennen. Adviesprijs € 169,95.

Wave Inspire 17
Zeer stabiele schoenen voor hardlopers met overpronatie of voor iedereen die voor het eerste gaat hardlopen. Geweldige schoenen om te trainen voor je eerste marathon. Adviesprijs € 149,95.

Skyrise 2
Hardloopschoen voor gemiddelde lopers met neutrale pronatie, op zoek naar zeer gedempte schoenen. Nu met Mizuno ENERZY voor nog betere demping en energierendement. Adviesprijs € 134,95.

Tags: Mizuno

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Yoga voor hardlopers
Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest