FBK Games gaan door op 6 juni 2021

door 12 mrt, 2021Hardloopnieuws0 Reacties

Pre-Zomer Pre-Zomer

De veertigste verjaardag van de FBK Games in Hengelo gaan door en worden gehouden op zondag 6 juni 2021. Onzeker is nog of en hoeveel publiek bij de wedstrijd kan zijn. Dit is vanzelfsprekend afhankelijk van de coronacrisis die nog steeds niet voorbij is.

“Het is fantastisch dat de wedstrijd door gaat”, vindt meeting director Hans Kloosterman. ”Hopelijk kan het ook plaatsvinden met ondersteuning van live publiek, want dat zou geweldig zijn voor alle atleten in aanloop naar de Olympische Spelen in Tokio. We blijven in overleg met de Veiligheidsregio en gaandeweg het voorjaar zal duidelijk worden wat de mogelijkheden zijn. Ik zou tegen de fans willen zeggen: houd onze kanalen in de gaten.”

Wedstrijden

De wedstrijd zelf herbergt zestien disciplines, negen bij de mannen en zeven bij de vrouwen.

Mannen: 200 meter, 400 meter, 800 meter, 1500 meter, 110 meter horden, 400 meter horden, verspringen, hoogspringen en polsstokhoogspringen

Vrouwen: 100 meter, 400 meter, 800 meter, 10.000 meter, 100 meter horden, hoogspringen en discuswerpen.

Ellen van Langen noemt het programma ‘een hele mooie mix van disciplines’. “In een vroeg stadium heb ik met Atletiekunie hoofdcoach Charles van Commenee overlegd hoe we de Nederlandse atleten zo goed mogelijk kunnen faciliteren in hun wedstrijdprogramma’s. Hengelo is immers een belangrijk moment in voorbereiding op de Spelen en zeker ook voor atleten die zich hier nog willen kwalificeren.”

Deze enige internationale topatletiekwedstrijd in Nederland maakt deel uit van de World Athletics Continental Tour Gold, een wedstrijdencyclus van elf wedstrijden in tien landen.  

Alle informatie over de FBK Games vindt u op www.fbkgames.nl. Op onze sociale media houden wij u ook op de hoogte van de stand van zaken in welke mate publiek aanwezig kan zijn in Hengelo.

Tags: FBK Games

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Practice Happy Yoga

Practice van Happy with Yoga is een online Yoga platform met honderden Yogalessen en cursussen in verschillende stijlen, lengtes en intensiteit. Je kunt hierdoor overal, altijd en onbeperkt je practice doen! We noemen het voor het gemak even ‘De Netflix van de Yoga’.
Happy yoga maand abonnement

Lees ook

Feit of fabel: 5 mythes over hardlopen

Feit of fabel: 5 mythes over hardlopen

Er doen zich talloze mythes de ronde over de oudste sport van het universum: hardlopen. De één misschien nog wel gekker dan de ander. Maar welke is waar en welke (absoluut) niet? Jussi Peltonen, Senior Researcher bij Polar Research Center deelt...

Pin It on Pinterest