Inschrijving van start voor Amsterdam Marathon 2021

door 15 mrt, 2021Hardloopnieuws0 Reacties

Runningdirect.nl
Amsterdam Marathon in het Olympisch Stadion

De inschrijving voor de 45e editie van de TCS Amsterdam Marathon is vanaf vandaag geopend. Sportorganisatie Le Champion heeft er vertrouwen in dat de najaarsmarathon op zondag 17 oktober 2021 op een veilige manier kan plaatsvinden. De marathon staat bekend om het snelle én aantrekkelijke parcours langs vele Amsterdamse highlights én de start en finish in het Olympisch Stadion. Naast de klassieke afstand staan de Mizuno Halve Marathon en de TCS 8 km op het programma. Inschrijven is mogelijk op www.tcsamsterdammarathon.nl.

De TCS Amsterdam Marathon is in het bezit van het Platinum Label van de World Athletics en is normaal gesproken het meest internationale sportevenement van Nederland. De combinatie van sport, kunst en cultuur heeft een grote aantrekkingskracht op buitenlandse lopers. Zo stonden er in 2019 maar liefst 45.000 deelnemers uit 140 verschillende landen aan de start. Het parcours van de diverse onderdelen neemt lopers mee langs meerdere bezienswaardigheden, zoals het Rijksmuseum, het Vondelpark, de Amstel en de Zuidas. De finish voor alle afstanden is in het iconische Olympisch Stadion uit 1928.

In 2020 werd de TCS Amsterdam Marathon vanwege het coronavirus afgelast. Als alternatief werd de Virtual TCS Amsterdam Marathon georganiseerd. Door middel van de Virtual Run app van titelsponsor TCS konden lopers hun eigen loopmoment en route bepalen, waar ook ter wereld. Ruim 6.000 lopers uit 104 verschillende landen deden mee aan deze speciale editie.

Marathon weekend

In het marathon weekend op 15, 16 en 17 oktober zijn de drie hoofdonderdelen, de hele marathon, halve marathon én 8 km, een vaste waarde op het programma. In welke vorm deze onderdelen georganiseerd gaan worden, zal mede afhangen van de eventuele coronamaatregelen op dat moment. Voor de side events, zoals de Kids Run, de Good Morning City Run en de Marathon Expo, wordt nader bekeken in hoeverre deze passen binnen het aangepaste programma. Voor buitenlandse lopers geldt dat het op dit moment lastig te voorspellen is of reizen naar Amsterdam in oktober mogelijk zal zijn.

René Wit, Race Director van de TCS Amsterdam Marathon: “Het mag duidelijk zijn dat we niet kunnen wachten om hardlopers weer in actie te zien komen op het marathonparcours door onze prachtige hoofdstad. We beseffen dat er nog een aantal belangrijke stappen genomen moeten worden in het onder controle krijgen van het coronavirus, maar we zijn optimistisch over de mogelijkheden in het najaar. Samen met onze branchegenoten bereiden wij ons al maanden voor op de terugkeer van fysieke evenementen, wij veronderstellen dat het na deze zomer weer op een verantwoorde manier mogelijk is. De vaccinatiesnelheid is hierin wel een cruciale factor.”

KWF Ren tegen kanker

De TCS Amsterdam Marathon gaat voor de komende editie een nieuwe samenwerking aan met KWF Kankerbestrijding. Het goede doel dat de afgelopen tien jaar verbonden was aan de marathon, Amsterdam UMC Cancer Center Amsterdam, blijft ook betrokken. Naast de optie van een vrijwillige donatie in de inschrijfmodule, roept de organisatie deelnemers op om via het ‘KWF Ren tegen kanker’ platform een sponsoractie op te starten. Alle opbrengsten worden via KWF gebruikt voor kankeronderzoek in het Amsterdam UMC Cancer Center Amsterdam.

“Wij zijn erg blij met deze sportieve samenwerking en hopen natuurlijk dat talloze lopers veel geld bij elkaar rennen om de volgende doorbraken in het kankeronderzoek te kunnen realiseren,” aldus Johan van de Gronden, directeur KWF.

Inschrijven

Inschrijven voor de TCS Marathon, Mizuno Halve Marathon of TCS 8 km is mogelijk op www.tcsamsterdammarathon.nl. Mocht de TCS Amsterdam Marathon in 2021 niet door kunnen gaan, dan blijft het startbewijs geldig voor de editie van 2022.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Yoga voor hardlopers

Lees ook

Prestigieuze Dam tot Damloop prooi voor Kimeli en Keino

Prestigieuze Dam tot Damloop prooi voor Kimeli en Keino

Winnaar Dam tot Damloop 2023 De 37e editie van de Dam tot Damloop is vandaag gewonnen door de Kenianen Methew Kimeli en Agnes Keino. De 25-jarige Kimeli plaatste in de laatste kilometer de beslissende versnelling. Hij triomfeerde tijdens zijn...

Zonnige 34e editie van de CZ Tilburg Ten Miles

Zonnige 34e editie van de CZ Tilburg Ten Miles

Of je nu je persoonlijk record komt verbreken of komt voor de Brabantse gezelligheid: de CZ Tilburg Ten Miles is altijd fantastisch. Zo ook de 34e editie op zondag 24 september 2023. Met meer dan 11.000 deelnemers aan de start van de diverse...

Pin It on Pinterest