Hardlopers opgelet: Roermond City Run 2021 gaat door

door 20 mrt, 2021Hardloopnieuws0 Reacties

Select 2024Select 2024

Tegen alle verwachtingen in gaat de Rabobank Roermond City Run dit jaar gewoon door. Wel anders dan anders. 18 april komt helaas te vroeg om het enorme, bruisende evenement met duizenden hardlopers en bezoekers op één dag te laten doorgaan. Er is een alternatief bedacht om toch het grootste Midden-Limburgse hardloopevent te beleven. Van 18 april tot en met 22 mei kunnen sportievelingen individueel hun beste beentje voorzetten en hun beste rondje neerzetten op de 5, 10 of 15 kilometer. Waarna ze hun persoonlijke record kunnen registreren in de gloednieuwe Roermond City Run app.

Buiten sportief bezig zijn

Met alle corona-ontwikkelingen op dit moment en dus het vooruitzicht dat in het voorjaar nog geen groot hardloopevenement kan plaatsvinden, heeft het bestuur van de Roermond City Run het over een andere boeg gegooid. “Voor het tweede jaar op rij geen City Run is geen optie. We hebben dus gezocht naar een alternatief en dat hebben we gevonden. Volgens ons evenaart dit het beste het fysieke event. In het lenteweer is het heerlijk om buiten sportief bezig te zijn en een doel voor ogen te hebben. Velen hebben de geldende beperkingen ook aangegrepen om te beginnen met hardlopen. Misschien willen sommigen wel de spreekwoordelijke stok achter de deur voelen. En vooral mooie routes in en rondom Roermond of daarbuiten (her)ontdekken. En dat kan allemaal op een dag en tijdstip dat het de individuele hardlopers uitkomt”, vertelt Anne Schmidt, voorzitter van het bestuur van de Roermond City Run. En dan is er nog een tof extraatje: binnenkort is namelijk de enige echte Volg-Jouw-City-Run-Gevoel-route in de app beschikbaar.

Beleving stimuleren

Hoe kun je ervoor zorgen dat lopers daadwerkelijk gestimuleerd en gemotiveerd worden om mee te doen? Het antwoord daarop is een app die iedereen gratis kan downloaden via de Google Play Store of App Store. Meedoen voor het klassement kan voor 2 euro. In de app krijgen de geïnteresseerden relevante informatie en uploaden ze hun beste tijd. Via de social media kanalen van het evenement halen ze bovendien inspiratie uit mooie routes van andere deelnemers en delen ze hun eigen te gekke rondjes. Bekende delen van het City Run parcours of nieuwe nog voor velen tot nu toe verborgen gebleven weggetjes. Dat is al een beleving op zich.

Download de app

Net als bij de fysieke Roermond City Run zijn er ook nu prijzen te winnen. Bijvoorbeeld voor de beste tijd op een bepaald parcours. Natuurlijk moeten deelnemers zich niet alleen laten triggeren door de te winnen prijzen. De winst is ook te behalen uit: de uitdaging aangaan, sportief bezig zijn in de buitenlucht, deze keer – hoe bijzonder – een eigen City Run vormgeven, nieuwe mooie, speciale of uitdagende routes ontdekken en delen én de Volg-Jouw-City-Run-Gevoel-route lopen, die de beleving compleet maakt. De oproep aan alle geïnteresseerden is daarom ook: download meteen de app en volg de Roermond City Run op de voet.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

EK Atletiek Rome: programma loopnummers dag 1

EK Atletiek Rome: programma loopnummers dag 1

Morgen beginnen de EK Atletiek in Rome. Met TeamNL in de finale van de 4x400 meter estafette (mix) en Maureen Koster in de finale van de 5.000 meter. Verder komen Nadine Visser en Maayke Tjin A-Lim uit op de 100 meter horden. Mark Heiden, Job...

Tijdschema EK Atletiek 2024 Rome

Tijdschema EK Atletiek 2024 Rome

Deze week beginnen de EK Atletiek in Rome in het Stadio Olimpico. De EK Atletiek worden gehouden van 7 tot en met 12 juni 2024. RunningPlus heeft hieronder een tijdschema van de EK Atletiek onder elkaar gezet, zo weet je precies wat wanneer is en...

Wat is de toekomst van de zachte hardloopschoen?

Wat is de toekomst van de zachte hardloopschoen?

De afgelopen decennia heeft hardlopen zich ontwikkeld tot een wereldwijde sensatie die miljoenen mensen over de hele wereld in zijn ban houdt. Of het nu gaat om een ontspannen rondje joggen door het park, een eerste marathon of de intense uitdaging...

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!