Michel Butter gaat toch voor de Olympische limiet tijdens NN Mission Marathon in Hamburg

door 23 mrt, 2021Hardloopnieuws0 Reacties

Runningdirect.nl
Foto: Karel Delvoye/NN Running Team

Marathonloper Michel Butter heeft besloten om toch een poging te wagen om zich te kwalificeren voor de Olympische Spelen van Tokyo. Butter zette afgelopen september een punt achter zijn loopbaan, maar het begon toch weer te kriebelen. Hij sluit zich hiervoor aan als ambassadeur bij het NN Running Team en hoopt zich op 11 april tijdens de NN Mission Marathon in Hamburg te kwalificeren.

Butter bleef hardlopen en combineerde dat met fanatiek fietsen. Trainingen gingen verrassend goed en dus besloot de atleet om er nog één keer vol voor te gaan: ‘Ik ga het doen, ik ga nog één keer alles geven om de Olympische Spelen te halen’, aldus de Castricummer.

Naast Michel Butter gaan ook Björn Koreman, Mohamed Ali, Roy Hoornweg, Frank Futselaar, Jill Holterman en Bo Ummels op jacht naar een Olympisch ticket op 11 april. Nederlandse recordhouder en NN Running Team-atleet Abdi Nageeye is automatisch geplaatst voor de Spelen, waar drie Nederlanders aan de start verschijnen. NN Mission Marathon wordt op een volledig afgesloten parcours in het centrum van Hamburg gelopen. De atleten leggen viermaal een ronde van zo’n 10.5 kilometer af.

Carrière Michel Butter

Michel Butter heeft een imposante carrière achter de rug. De Noord-Hollandse atleet werd meerdere malen Nederlands Kampioen op de weg, de baan en de cross. In 2011 maakte hij zijn debuut op de marathon in Utrecht. Zijn absolute hoogtepunt beleefde hij in 2017, na een prachtige strijd eindigde hij als zesde tijdens de Marathon van New York.

Butter finishte in totaal op elf marathons, zijn beste tijd liep hij in 2012 tijdens de Marathon van Amsterdam. Met een tijd van 2:09:58 min doorbrak hij die dag de magische grens van twee uur en tien minuten. Butter kijkt er naar uit nog één keer alles uit zichzelf te halen: “Ik heb heel veel plezier in de wijze waarop ik nu mijn sport benader. Ik heb goed getraind en ben er klaar voor. Ik kijk ernaar uit om te strijden met de andere Nederlanders voor de Olympische tickets”, zegt Butter.

Naast zijn doel richting de Olympische Spelen is Butter druk met zijn missie om anderen te helpen met hardlopen en zijn ervaringen in de sport in het bedrijfsleven te delen. Nationale-Nederlanden, prominent sponsor in de hardloopsport en bekend als “supporter van alle hardlopers”, support Michel bij beide missies en heeft hem toegevoegd als ambassadeur voor hun hardloopprogramma. “Michel is altijd belangrijk voor de sport geweest en het is mooi dat hij heeft besloten om nog één keer voor zijn kansen te gaan. Dat hij dit gaat doen bij NN Mission Marathon in Hamburg met zoveel topatleten aan de start geeft eens te meer de kracht aan van dit evenement. We hopen uiteraard dat Michel zich kwalificeert voor de Olympische Spelen en we kijken uit naar de samenwerking als ambassadeur van het NN Running Team en het hardloopprogramma van Nationale-Nederlanden”, aldus Remco Barbier, Head of Branding NN Group.

NN Mission Marathon Hamburg is bedoeld om Europese atleten de kans te geven de Olympische limiet voor Tokio te lopen. Met de tagline “The fastest way to Tokyo” wil de organisatie duidelijk maken dat deze race het ultieme moment is voor plaatsing voor of voorbereiding op de Olympische Spelen later dit jaar. In totaal nemen zo’n honderd elite atleten deel aan het evenement. De Olympische Marathon vindt dit jaar plaats op zaterdag 7 augustus (dames) en zondag 8 augustus (heren) in het Japanse Sapporo.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Yoga voor hardlopers

Lees ook

Ruim 13.000 deelnemers genieten van Singelloop Utrecht

Ruim 13.000 deelnemers genieten van Singelloop Utrecht

Op zondag 1 oktober liepen meer dan 13.000 deelnemers de populaire Lindahl’s Singelloop Utrecht. Het was de 71e editie van de oudste stratenloop van Nederland. Een zonnig loopfeest om van te genieten met afstanden voor jong en oud. De dag begon met...

Zonnige 34e editie van de CZ Tilburg Ten Miles

Zonnige 34e editie van de CZ Tilburg Ten Miles

Of je nu je persoonlijk record komt verbreken of komt voor de Brabantse gezelligheid: de CZ Tilburg Ten Miles is altijd fantastisch. Zo ook de 34e editie op zondag 24 september 2023. Met meer dan 11.000 deelnemers aan de start van de diverse...

Stem mee voor Atleet van het Jaar 2023 (longlist)

Stem mee voor Atleet van het Jaar 2023 (longlist)

Foto: Atletiekunie Het jaar 2023 was een mooi atletiek jaar, het einde daarvan is bijna in zicht en dat betekent dat we de komende tijd kunnen gaan terugblikken. We gaan de individuele prestaties van onze Nederlandse atleten nog eens goed bekijken....

Pin It on Pinterest