NN Mission Marathon verplaatst naar 18 april 2021

door 31 mrt, 2021Hardloopnieuws0 Reacties

Select 2024Select 2024

De NN Mission Marathon is verplaatst naar 18 april. Door de COVID-19 ontwikkelingen in de regio is de organisatie genoodzaakt om de marathon een week later te houden op een alternatieve locatie. Meer dan 70 atleten gaan proberen hun plek veilig te stellen voor de Olympische Spelen in Tokio deze zomer.

Frank Thalaiser, de race director van NN Mission Marathon, over het verplaatsen: “Natuurlijk zijn we teleurgesteld, maar we snappen het besluit gezien de huidige situatie. We doen er nu alles aan om het evenement te realiseren op een andere locatie en we zijn optimistisch over het vinden van een oplossing. We zijn dit ook verplicht naar de meer dan 70 atleten die hard getraind hebben de afgelopen weken, we willen hun olympische droom levend houden.”

NN Mission Marathon deelnemer en wereldrecord houder Eliud Kipchoge, die al gekwalificeerd is voor de Olympische Spelen en de race gebruikt als voorbereiding voor zijn olympische race, blijft optimistisch: “De laatste maanden hebben we geleerd dat we flexibel moeten zijn en positief moeten blijven. Ik wil graag iedereen die betrokken is bij de organisatie bedanken, van sponsoren tot mijn collega atleten, omdat iedereen positief is en hard blijft werken om goede alternatieven te vinden voor ons als atleten. Het is mooi voor fans om te zien dat het leven doorgaat, ondanks deze pandemie.”

De meeste marathons zijn verplaatst naar het najaar, waardoor de kalender in het voorjaar nagenoeg leeg is. De betrokken partijen zijn blij dat ze met deze race kunnen bijdragen aan het verwezenlijken van de olympische droom van de atleten.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Yoga voor hardlopers
Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest