Select 2024Select 2024

Onlangs had ik het geluk voor Running Plus de Hoka One One Mach 4 te mogen proberen. Ik ben enorm merkvast; het eerste merk waarop ik uitkwam na een testje bij de lokale hardloopwinkel, ben ik jaren trouw gebleven. Pas toen ik een meer ervaren hardloper werd, durfde ik het aan een uitstapje te maken naar een nieuw merk, daarop loop ik inmiddels ook alweer een jaar of drie. 

Het was voor mij dus best spannend deze Hoka’s aan te trekken. Bij Hoka dacht ik eigenlijk aan een beetje lompe hardloopschoenen. Door de vaak nogal grove zolen, ogen ze niet super charmant. Tot mijn verbazing zag ik, bij het openen van de doos, een setje supermooie hardloopschoenen tevoorschijn komen! Nou gaat het bij hardlopen wat mij betreft niet om de looks, maar toch: het oog wil ook wat. 1-0 voor Hoka op dit punt!

De Hoka Mach 4 heeft mooie, frisse kleuren en ziet er alles, behalve, lomp uit. Wat ook opvalt is het gewicht; zowel in de hand als aan de voet zijn ze super licht. Een grote pré vind ik de ruimte bij de tenen, de schoen oogt niet breed, maar geeft meer ruimte bij de tenen dan mijn gebruikelijke hardloopschoenen.

Al wandelend werd ik positief gestemd, het leek alsof ik pantoffels aanhad, zo comfortabel zitten deze schoenen.

Maar het echte testen moest nog gebeuren; hoe lopen deze mooie, comfortabele schoenen? Het zijn tenslotte hardloopschoenen. De Hoka mach 4 is een neutrale schoen, daar loop ik normaal gesproken ook op. Wat opvallend is, is het grond contact. Veel meer dan bij mijn gebruikelijke schoenen, voel ik de ondergrond waarop ik loop. Dat is voor mij persoonlijk niet posi- of negatief, het is slechts een bevinding. Ik vond ze hierdoor onverhard prettiger lopen dan verhard. In die zin: onverhard leken ze iets extra’s te geven.

Ik heb de schoenen zowel bij tempotrainingen als duurlopen geprobeerd. Hoewel ze bij beide trainingen hun werk prima deden, geef ik de voorkeur aan duurlopen op deze schoenen. 

De Hoka Mach 4 is een prima hardloopschoen waarvan je naar mijn idee kan genieten bij verschillende soorten trainingen. Zeker als je kijkt naar prijs/kwaliteit en het comfort, vind ik deze schoen een aanrader en voor lopers die ruimte zoeken in het voorste gedeelte van hun schoen, zijn ze absoluut meer dan de moeite waard

Tags: HOKA | Review

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

Draag altijd een sportbeha tijdens het sporten

Draag altijd een sportbeha tijdens het sporten

Als je sport is een sportbeha essentieel voor optimale ondersteuning. De nieuwe Swift II Bra van Dare2b biedt die ondersteuning en geeft je een heerlijk gevoel van vrijheid dankzij het ultieme draagcomfort. De Swift II Bra is extreem licht en...

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!