De nieuwe hardloopschoenen van ASICS; METASPEED Sky en METASPEED Edge helpen topatleten het uiterste uit hun prestaties te halen

door 3 apr, 2021Kleding en schoenen, Schoenen0 Reacties

Select 2024Select 2024

ASICS lanceerde van de week niet één, maar twee high-performance hardloopschoenen die de kracht van human-centric design naar een hoger niveau tillen. De METASPEED™ Sky en METASPEED™ Edge zijn de eerste in de hardloopbranche die beide wetenschappelijk ontworpen zijn, passend bij een specifieke hardloopstijl. De nieuwe raceschoenen helpen topatleten om het uiterste uit hun prestaties te halen. Dit is mogelijk omdat atleten hun loopstijl niet meer hoeven aan te passen aan de schoen; in plaats daarvan ondersteunen deze high-performance schoenen hun loopstijl.

METASPEED™: Human-centric design naar een hoger niveau  

Met METASPEED™ Sky en METASPEED™ Edge zet ASICS in 2021 de standaard voor design waarbij de mens centraal staat. 

Het unieke design verhaal achter de twee nieuwe schoenen is gebaseerd op een belangrijk inzicht van wetenschappers aan het Institute of Sport Science (ISS) van ASICS. Zij zagen in dat het type schoenen waarmee ’s werelds snelste hardlopers worden aangedreven, slechts één type loper bevoordeelde: STRIDE-lopers – lopers met een lang looppatroon die veel tijd in de lucht doorbrengen en snelheid verhogen door de paslengte te verlengen.  

Uit onderzoek van ASICS bleek echter dat deze schoenen de topatleten die de voorkeur geven aan de tweede belangrijke loopstijl – CADENCE, niet volledig ondersteunen. CADENCE houdt in dat men kleinere stappen maakt terwijl men over de grond zweeft met een minimale op- en neerwaartse beweging. Van cruciaal belang is dat deze lopers hun snelheid verhogen door zowel de paslengte te verlengen als het aantal stappen dat ze per minuut zetten, te verhogen. 

De sportwetenschappers van het ISS hebben gemeten dat atleten beter presteren wanneer ze op schoenen lopen die geoptimaliseerd zijn voor hun loopstijl. Daar speelt ASICS op in door twee modellen te maken, het METASPEED™ Sky-model gemaakt voor STRIDE-lopers en het METASPEED™ Edge-model voor mensen met een CADENCE-stijl. Beide schoenen zijn geoptimaliseerd om de prestaties van lopers te verbeteren voor elk van de twee belangrijkste loopstijlen, dit is tevens bewezen1. 

De lancering van METASPEED™ Sky en METASPEED™ Edge schoenen betekent dat hardlopers hun loopstijl niet langer hoeven aan te passen aan de schoen die ze dragen. Uit de eerste tests van ASICS is al gebleken dat de METASPEED™-innovatie het aantal stappen dat een loper moet zetten om een marathon te voltooien, met meer dan 1,2%2  kan verminderen en alle top lopers de kans biedt om topprestaties te leveren.

METASPEED™ Sky

De METASPEED™ Sky raceschoen is ontworpen om hardlopers te ondersteunen sneller te gaan door hun paslengte aanzienlijk te verlengen. STRIDE-lopers nemen een langere pas zodra ze hun snelheid verhogen. Dankzij een energiek FF Blast TurboTM -middenzoolschuim en een voortstuwende carbonplaat kunnen hardlopers die deze schoenen dragen meer energie besparen terwijl ze het tempo in de latere fases van de race kunnen vasthouden. 

METASPEED™ Sky is verkrijgbaar vanaf 31 maart 2021. En is hier te koop, advies prijs is € 250,00.

ASICS METASPEED Edge

METASPEED™ Edge

De METASPEED™ Edge-raceschoen is ontworpen om CADENCE-lopers te ondersteunen sneller te gaan door de paslengte te verlengen en hen tegelijkertijd in staat te stellen de cadans gemakkelijker te controleren. Hierdoor vergroten de lopers zowel de cadans als de paslengte naarmate ze sneller lopen. De schoen heeft een andere stapelhoogte en tussenzool geometrie en maakt gebruik van dezelfde componenten als de METASPEED™ Sky. De schoen stelt lopers in staat meer energie te besparen terwijl ze hun tempo onder controle houden.

METASPEED™ Edge is verkrijgbaar vanaf 4 juni 2021.

De METASPEED™ is ontwikkeld en getest met een paar van ’s werelds topatleten. Sara Hall testte een vroeg prototype tijdens de marathon van Londen van 2020 en zette een persoonlijk record neer van twee uur, 22 minuten en één seconde, waarmee ze haar vorige persoonlijke record met 15 seconden verbeterde. Eerder deze maand kondigden topatleten Julien Wanders, Sondre Nordstad Moen en Mario Mola aan dat zij zich bij team ASICS hebben aangesloten en op METASPEED™ Sky gaan lopen.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

Draag altijd een sportbeha tijdens het sporten

Draag altijd een sportbeha tijdens het sporten

Als je sport is een sportbeha essentieel voor optimale ondersteuning. De nieuwe Swift II Bra van Dare2b biedt die ondersteuning en geeft je een heerlijk gevoel van vrijheid dankzij het ultieme draagcomfort. De Swift II Bra is extreem licht en...

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!