NN Mission Marathon verplaatst naar Twente Airport op zondag 18 april

door 6 apr, 2021Hardloopnieuws0 Reacties

Runningdirect.nl

NN Mission Marathon gaat door op 18 april. De race wordt verplaatst van Hamburg naar Enschede, naar een parcours dat afgesloten is voor publiek. Meer dan 70 atleten gaan op het terrein van Twente Airport proberen hun plek veilig te stellen voor de Olympische Spelen in Tokyo aanstaande zomer.

NN Mission Marathon stond oorspronkelijk gepland op 11 april in Hamburg, maar door de huidige COVID-19 situatie waren de organisatoren Hamburg Marathon en Global Sports Communication genoodzaakt om de race een week uit te stellen en om een nieuwe locatie te zoeken.

Wereldrecordhouder Eliud Kipchoge verschijnt ook aan de start. De Keniaan gebruikt NN Mission Marathon om zich voor te bereiden op de olympische marathon, die plaatsvindt op 7 en 8 augustus in Sapporo, Japan.

Frank Thaleiser, race director NN Mission Marathon zegt: “We zijn superblij dat NN Mission Marathon door kan gaan op 18 april in Nederland en we kijken erg uit naar de samenwerking met het team van Enschede Marathon. We zijn dankbaar dat veel organisaties wereldwijd aangeboden hebben om ons te helpen. We hebben veel contact gehad met de organisatie van Hamburg Marathon en de overheden, om zeker te weten dat alles onder controle is. We willen graag de nationale en regionale autoriteiten bedanken voor hun support in dit proces.”

Sandra Melief, directeur Enschede Marathon, over deze race: “Het is echt een droom die werkelijkheid is geworden. De absolute wereldtop op Enschedees grondgebied. Ik ben echt trots! Wij ontvangen de atleten met open armen en met onze Twente gastvrijheid zullen we er alles aan doen om ze zo ontspannen mogelijk een toptijd neer te laten zetten op een vlak en snel parcours.’’

Niels van den Berg, wethouder sport gemeente Enschede: “We zijn ongelooflijk trots en vereerd dat het evenement in Enschede, als sportstad van het Oosten, plaatsvindt. Een prachtig event waarbij de top van de internationale marathonatleten zich ook nog kan kwalificeren voor de Olympische Spelen. Dat maakt het extra uitdagend!”

De meeste marathons zijn verplaatst naar het najaar, waardoor de kalender in het voorjaar nagenoeg leeg is. De betrokken partijen zijn blij dat ze met deze race kunnen bijdragen aan het verwezenlijken van de olympische droom van de atleten.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Yoga voor hardlopers

Lees ook

Zonnige 34e editie van de CZ Tilburg Ten Miles

Zonnige 34e editie van de CZ Tilburg Ten Miles

Of je nu je persoonlijk record komt verbreken of komt voor de Brabantse gezelligheid: de CZ Tilburg Ten Miles is altijd fantastisch. Zo ook de 34e editie op zondag 24 september 2023. Met meer dan 11.000 deelnemers aan de start van de diverse...

Pin It on Pinterest