Alkmaar City Run by night woensdagavond 12 mei virtueel van start

door 9 apr, 2021Hardloopnieuws0 Reacties

Select 2024Select 2024

Vanaf woensdagavond 12 mei, de avond voor Hemelvaartsdag, kunnen hardlopers meedoen aan de tweede editie van de Virtual Alkmaar City Run by night. Sportorganisatie Le Champion wil lopers vanuit huis laten genieten van hun eigen Run & Swing evenement. Er kan gekozen worden voor de Virtual Run 5 km, 10 km en de Rollebol Kids Run. Lopers registreren hun finishtijd in de Racemap app, waar supporters de deelnemers kunnen volgen middels de live-tracking functie. En voor iedereen die na afloop thuis een eigen Swinging Night wil organiseren, zoals dat hoort bij de Alkmaar City Run by night, heeft de organisatie een leuk Finisher borrelpakket samengesteld. 

De 8e editie van de Alkmaar City Run by night die gepland stond voor woensdagavond 12 mei, werd vorige maand voor de tweede keer afgelast. Het evenement komt net iets te vroeg en Le Champion heeft geen alternatieve datum kunnen vinden, aangezien er te weinig ruimte is op de evenementenkalender van 2021. Normaal gesproken zouden er 10.000 lopers, op de avond voor Hemelvaartsdag, van start gaan om 5 of 10 km te lopen door de prachtig verlichte binnenstad van Alkmaar. De Virtual Alkmaar City Run by night geeft deelnemers nu de kans om hun eigen Run & Swing evenement vanuit huis te organiseren. De start is op de originele datum van het evenement en lopers krijgen de kans om t/m zondag 16 mei hun gekozen afstand te volbrengen. 

Vanaf woensdagavond 12 mei 18.00 uur kunnen deelnemers starten met hun Virtual Run. Vooraf ontvangen alle deelnemers een digitaal startnummer en een app-url om de registratie in de Racemap app te activeren. Le Champion daagt lopers uit om van start te gaan op de originele datum van het evenement, woensdagavond 12 mei. Er wordt online een gezamenlijke warming-up in samenwerking met Rabobank Alkmaar georganiseerd. Van 20.00 tot 22.00 uur kunnen deelnemers genieten van een speciale radio-uitzending met de top 25 hardlooptracks, waar zij vooraf zelf op kunnen stemmen, op Radio Decibel. Na afloop ontvangen alle deelnemers aan de Virtual Alkmaar City Run by night de unieke medaille thuis op de mat. 

Finishers borrelpakket

Na de ‘live’ Alkmaar City Run by night duiken hardlopers samen met hun supporters de cafés en horecazaken in om nog even na te genieten bij Swinging Night. Diverse bandjes en DJ’s maken er jaarlijks een gezellig feestje van. Le Champion wil lopers dit jaar de kans geven om Swinging Night in huis te halen. Nieuw dit jaar is daarom het speciale Finisher borrelpakket. In samenwerking met partners en lokale leveranciers heeft de organisatie een pakket samengesteld. Het pakket heeft een waarde van € 25,- en is bij online inschrijving aan te schaffen voor slechts € 12,50. Lopers kunnen zelf kiezen of ze dit pakket komen afhalen in Alkmaar bij Le Champion of dat ze deze naar het huisadres laten verzenden. In het pakket zit een Alkmaar City Run biertje van Brouwerij Zeglis, een lekker Alkmaars wijntje van Grand Café Klunder en Pluim, overheerlijke borrelhapjes van Kaasspeciaalzaak Daan Blankendaal, een Runner’s World Magazine en voor direct na de finish een AA-Drink Iso Lemon. Kortom, alles wat nodig is voor een gezellige Swinging Night vanuit huis.

Rollebol Kids Run

Tijdens deze Virtual Alkmaar City Run by night is het ook mogelijk voor kinderen tussen de 4 en 12 jaar om mee te doen aan de Virtual Rollebol Kids Run. In samenwerking met Rollebol wordt de 800 en 1.600 meter georganiseerd, ook vanuit huis. Het afgelopen jaar waren er helaas weinig sportwedstrijden en werden kinderen minder vaak uitgedaagd om in beweging te komen. Daarom wil de organisatie met dit initiatief kinderen een doel geven om weer in beweging te komen, en na afloop ontvangen de kinderen de officiële medaille. Voorafgaand aan het evenement wordt het startnummer, gezamenlijk met de medaille al verzonden. Zo kunnen de ouders/verzorgers na afloop van de run direct de welverdiende medaille aan de fanatieke loper overhandigen. 

Inschrijven

Inschrijven voor de Virtual Alkmaar City Run by night is mogelijk via www.alkmaarcityrun.nl. Lopers kunnen kiezen uit de Virtual Run 5 km, 10 km of Rollebol Kids Run. Net zoals bij de ‘live’ editie is het ook bij online inschrijving mogelijk om een donatie te doen voor het goede doel: Jeugdfonds Sport & Cultuur. De inschrijving is geopend t/m dinsdag 11 mei. 

Meer informatie: www.alkmaarcityrun.nl.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

Domstad geniet van grootste Utrecht Marathon ooit

Domstad geniet van grootste Utrecht Marathon ooit

Op 19 mei 2024 was de Domstad het decor van een bijzondere editie van de Utrecht Marathon. De 40ste editie van de Utrecht Marathon supported by Utrecht Science Park werd de grootste ooit met bijna 14.000 inschrijvingen. Van vroeg in de ochtend tot...

Tijdschema Atletiek Olympische Spelen 2024 Parijs

Tijdschema Atletiek Olympische Spelen 2024 Parijs

De Olympische Spelen 2024 in Parijs gaat van start op vrijdag 26 juli en eindigt op zondag 11 augustus. De atletiek onderdelen tijdens de Olympische Spelen beginnen op donderdag 1 augustus en eindigt met de vrouwen Marathon op zondag 11 augustus....

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!