Abbott gaat samenwerken met Eliud Kipchoge, het NN Running Team en NN Mission Marathon

door 12 apr, 2021Hardloopnieuws0 Reacties

Select 2024Select 2024

Het NN Running Team heeft vandaag aangekondigd dat ze een samenwerking zijn aangegaan met Abbott om het prestatieprogramma voor atletiek te ondersteunen. Kipchoge traint samen met andere NN Running Team-leden met Abbott’s Libre Sense Glucose Sport Biosensor om hun glucosespiegels te monitoren. Zo kan dit hen helpen om een optimale voedingsopname te bereiken. De NN Mission Marathon op Twente Airport, op 18 april, is de eerste keer dat Kipchoge de biosensor van Abbott zal dragen in een competitieve marathon.

“Het gebruik van Abbott’s Libre Sense heeft mijn trainingsprogramma getransformeerd. Ik leer hoe mijn glucosespiegels verband houden met mijn hardloopprestaties. Ik zie nu al hoe snel kleine aanpassingen een groot verschil kunnen maken”, aldus Eliud Kipchoge, ’s werelds snelste marathonloper. “Ik voel me vereerd om aan dit project te werken. Hopelijk helpt dit atleten over de hele wereld om de relatie tussen voeding en prestaties beter te begrijpen, zodat ze beter kunnen worden.”

We proberen voortdurend te innoveren in alle aspecten van ons trainingsprogramma, waarbij we alles evalueren, van wedstrijdplanning, voeding en hydratatie tot kleding en schoenen. Als eerste product in zijn soort stelt de biosensor van Abbott onze atleten in staat om in realtime moleculaire gegevens ate laten zien om hun glucosespiegels te volgen en hen te helpen bij het opstellen van gepersonaliseerde voedingsplannen.

“We hebben onze baanbrekende sensortechnologie gebruikt om atleten van wereldklasse zoals Kipchoge en alledaagse atleten te helpen hun optimale potentieel waar te maken”, aldus Duncan Williams, vice-president van de divisie, Biosensor Technology, Abbott. “Libre Sense zal helpen om glucosemonitoring gemeengoed te maken bij atletische prestatietraining en helpt atleten in staat te stellen hun topprestaties te verbeteren.”

Abbott’s Libre Sense

Abbott’s Libre Sense, met CE-markering, is een vrij verkrijgbaar product dat afgelopen december in Europa op de markt is gekomen en is ontworpen om continue glucosemonitoring te bieden via een mobiele app en polslezers aan atleten (vanaf 16 jaar). Onze atleten dragen de kleine biosensor op de achterkant van hun bovenarm. De biosensor wordt tot 14 dagen gedragen en biedt realtime glucosewaarden via een mobiele app. Dat is bedoeld om atleten te helpen de doeltreffendheid van hun voedingskeuzes bij training en competitie te begrijpen.

In aanloop naar de NN Mission Marathon, de laatste competitieve marathon voor de Olympische Spelen van 2021 in Tokio, hebben Kipchoge en het NN Running Team de afgelopen maand in Kenia getraind met Libre Sense.

“Na een training met de biosensor van Abbott hebben we snel nieuwe inzichten kunnen ontwikkelen in hoogwaardige voeding en hydratatie van duurtraining. We onderzoeken bijvoorbeeld een verschuiving in de timing van het nemen van koolhydraten vóór de race en tijdens de wedstrijd”, aldus Valentijn Trouw, directeur performance van Global Sports Communications.” De biosensor van Abbott stelt ons in staat om gepersonaliseerde voedingsplannen op te stellen op basis van glucosegegevens om topprestaties te leveren en een concurrentievoordeel te behalen. De NN Mission Marathon is een uitstekende gelegenheid om te laten zien hoe belangrijke glucose-inzichten een echt verschil in prestaties kunnen maken.”

“Voor het NN Running Team en onze atleten kiezen we ervoor om samen te werken met merken die graag innovatie in de sport stimuleren. Abbott heeft al een sterke uitstraling in het hardlopen en samen willen we de sport verbeteren, niet alleen in hardlopen, maar in meerdere sporten. Niet alleen voor topsporters, maar om iedereen te helpen verbeteringen aan te brengen in hun gezondheid.” Aldus Marleen Vink-Rennings, marketingmanager Global sportcommunicatie.

Over Abbott Libre Sense Glucose Sport System

De biosensor is bedoeld voor sporters (vanaf 16 jaar) om glucose te meten. Atleten worden gedefinieerd als personen die aan lichaamsbeweging doen en trainen met als doel het tanken en de prestaties te verbeteren. De biosensor stelt atleten in staat om hun glucosespiegels en hun atletische prestaties te correleren. De biosensor is niet bedoeld voor gebruik bij de diagnose, behandeling of bewaking van een ziekte. Het product is verkrijgbaar in acht Europese landen: Oostenrijk, Frankrijk, Duitsland, Ierland, Italië, Luxemburg, Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk.

[1] Biosensor is ontworpen om te werken met compatibele mobiele apps van partners.

[1] De biosensor is ontworpen om automatisch elke minuut glucosegegevens te ontvangen via Bluetooth® draadloze technologie, ontworpen om te werken met compatibele mobiele apps en polslezers (momenteel in ontwikkeling).

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

Domstad geniet van grootste Utrecht Marathon ooit

Domstad geniet van grootste Utrecht Marathon ooit

Op 19 mei 2024 was de Domstad het decor van een bijzondere editie van de Utrecht Marathon. De 40ste editie van de Utrecht Marathon supported by Utrecht Science Park werd de grootste ooit met bijna 14.000 inschrijvingen. Van vroeg in de ochtend tot...

Tijdschema Atletiek Olympische Spelen 2024 Parijs

Tijdschema Atletiek Olympische Spelen 2024 Parijs

De Olympische Spelen 2024 in Parijs gaat van start op vrijdag 26 juli en eindigt op zondag 11 augustus. De atletiek onderdelen tijdens de Olympische Spelen beginnen op donderdag 1 augustus en eindigt met de vrouwen Marathon op zondag 11 augustus....

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!