Zes Nederlanders op jacht naar Olympische limiet tijdens NN Mission Marathon op Airport Twente

door 16 apr, 2021Hardloopnieuws0 Reacties

Select 2024Select 2024

Aanstaande zondag 18 april proberen zes Nederlandse atleten zich tijdens NN Mission Marathon in Enschede te kwalificeren voor de Olympische marathon in Tokio later dit jaar. De race werd eerder vanwege verscherpte corona maatregelen verplaatst van Hamburg naar Enschede. Komende zondag proberen meer dan 50 atleten uit twintig landen op het terrein van Twente Airport hun plek veilig te stellen voor de Olympische Spelen. De race wordt in Nederland live uitgezonden op Ziggo Sport.

Mohamed Ali, Frank Futselaar, Jill Holterman, Ruth van der Meijden en de NN Running Team-atleten Roy Hoornweg en Michel Butter zijn de zes Nederlandse atleten die op jacht gaan naar de Olympische limiet. NN Running Team-atleet Björn Koreman moest zich afgelopen week vanwege twee gebroken ribben afmelden voor de race.

Bij de mannen hebben op dit moment al vijf Nederlandse atleten onder de gevraagde 2:11:30 gelopen. Abdi Nageeye, ook NN Running Team atleet, is op dit moment de snelste Nederlander, hij liep al 2:06:17. Khalid Choukoud kwam afgelopen weekend in het Italiaanse Siena tot 2:09:55 en Bart van Nunen staat met een tijd van 2:10:16 op dit moment derde. Bij de vrouwen liep alleen Andrea Deelstra sneller dan de limiet van 2:28:30, in Valencia finishte zij na 2:28:28. Een keuzecommissie van NOC NSF bepaalt uiteindelijk welke drie atleten naar Japan zullen afreizen.

Wereldrecordhouder Eliud Kipchoge verschijnt ook aan de start. De Keniaan gebruikt NN Mission Marathon om zich voor te bereiden op de olympische marathon, die plaatsvindt op 7 en 8 augustus in Sapporo, Japan.

Parcours en startlijsten

NN Mission Marathon stond oorspronkelijk gepland op 11 april in Hamburg, maar door de huidige COVID-19 situatie waren de organisatoren Hamburg Marathon en Global Sports Communication genoodzaakt om de race een week uit te stellen en om een nieuwe locatie te zoeken.

In Nederland wordt de race live uitgezonden op Ziggo Sport kanaal 14 (toegankelijk voor Ziggo abonnees). Via Olympic Channel is de race voor iedereen te volgen, door een profiel aan te maken. NOS Studio Sport schenkt op zondag in de uitzending van 18.10 uur aandacht aan de race, die over de hele wereld te zien zal zijn.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Yoga voor hardlopers
Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

Drie parcoursrecords bij Stevensloop

Drie parcoursrecords bij Stevensloop

Luuk Maas en Ruth van der Meijden hebben de winst gepakt op de 10 kilometer van de Alfa Laval Stevensloop. Maas deed dit in een parcoursrecord van 29:20. Op de 5 kilometer liep Femke Rosbergen een parcoursrecord (16:12). Milan van der Meer...

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest