Eliud Kipchoge wint NN Mission Marathon op Airport Twente, Holterman en Butter lopen Olympische limiet

door 18 apr, 2021Hardloopnieuws0 Reacties

Select 2024Select 2024
Foto: NN Running Team

Wereldrecordhouder op de marathon, Eliud Kipchoge, heeft de NN Mission Marathon op Airport Twente gewonnen. De Keniaanse atleet uit het NN Running Team finishte na 2 uur 4 minuten en 30 seconden. Nederlandse atleten Michel Butter en Jill Holterman doken beide onder de limiet voor de Olympische Spelen in Tokio later dit jaar.

Kipchoge, die al zeker is van de Olympische Spelen, gebruikte de wedstrijd in Nederland als laatste test voor Tokio. NN Running Team teamgenoten Jonathan Korir en Goitom Kifle finishte respectievelijk als tweede en derde. Kipchoge zei na de race: “De missie is volbracht. De race was echt perfect, de omstandigheden waren erg goed. NN Mission Marathon was een fantastische test voor de Olympische Spelen in Tokio. Ik bedank het geweldige team dat deze race in minder dan 10 dagen heeft georganiseerd.”

In de jacht op de Olympische tickets wisten Nederlandse atleten Michel Butter en Jill Holterman onder de gevraagde limiet te lopen. Butter kwam na 2 uur 10 minuten en 30 seconden over de finish en voegde zich daarmee bij de vijf atleten die eerder voldeden aan de limiet, Abdi Nageeye (2.06.17), Khalid Choukoud (2.09.55), Bart van Nunen (2.10.16), Björn Koreman (2.11.07) en Frank Futselaar (2.11.30). Bij de vrouwen voldeed Jill Holterman aan de Olympische eis. Met een tijd van 2:28:18 dook ze 12 seconden onder de gevraagde 2:28:30 en is daarmee, na Andrea Deelstra, de tweede Nederlandse atlete met de limiet op zak. Een keuzecommissie van NOC NSF bepaalt uiteindelijk welke atleten naar Japan zullen afreizen.

NN Mission Marathon stond oorspronkelijk gepland op 11 april in Hamburg, maar door de huidige COVID-19 situatie waren de organisatoren Hamburg Marathon en Global Sports Communication genoodzaakt om de race een week uit te stellen en om een nieuwe locatie te zoeken.

Jos Hermens directeur van Global Sports Communication vertelt: “Het is zo speciaal dat we dit in korte tijd voor elkaar gekregen hebben. Zo’n speciale race waar zoveel van afhangt. Deze atleten verdienen allemaal een eerlijke kans om te strijden voor een Olympisch ticket en ik ben ongelofelijk trots dat we dit met al onze partners mogelijk hebben kunnen maken. Het zijn uitdagende tijden, maar ik ben blij dat we hebben gekeken naar wat wel mogelijk.”

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

EK Atletiek Rome: programma loopnummers dag 1

EK Atletiek Rome: programma loopnummers dag 1

Morgen beginnen de EK Atletiek in Rome. Met TeamNL in de finale van de 4x400 meter estafette (mix) en Maureen Koster in de finale van de 5.000 meter. Verder komen Nadine Visser en Maayke Tjin A-Lim uit op de 100 meter horden. Mark Heiden, Job...

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!