Garmin introduceert met Venu 2/2S een nieuwe serie health smartwatches

door 22 apr, 2021Gadgets, Gadgets en apps0 Reacties

Select 2024Select 2024

Garmin kondigt vandaag (22 april 2021) de Venu 2 en Venu 2S smartwatches aan die ontwikkeld zijn om je te helpen een fitter en gezonder leven te leiden. Functies als de vernieuwde fitnessleeftijd en slaapscore voegen zich bij een uitgebreid aanbod van gezondheidsmonitoringfuncties die gebruikers voorzien van diepere en meer betekenisvolle inzichten in hun algehele welzijn. Met meer dan 25 ingebouwde sport-apps met verbeterde graphics vind je meer manieren om te bewegen. Door het heldere AMOLED-scherm komen alle functies tot leven. Zo zijn er nieuwe voorgeprogrameerde HIIT trainingen te volgen vanaf de pols en kun je door de nieuwe krachttrainingsprofielen de spiergroepen die je traint op het horloge zien.

“De kern van de Venu productlijn is de overtuiging dat wanneer je gezond leeft, je beter leeft,” zegt René Dijk, Head of Marketing & Productmanagement van Garmin Nederland. “De Venu 2 serie bouwt voort op dit verhaal met spannende nieuwe functies die je uitleggen wat er in je lichaam gebeurt, evenals de fitness- en wellness-tools die nodig zijn om elke dag gezonde keuzes te maken.”

Dit is wat er nieuw is bij de Venu 2 serie:  

 • Twee formaten en meerdere kleuren bieden zowel comfort als stijl
 • Slaapscore en inzichten door Firstbeat AnalyticsTM
 • Fitnessleeftijd schat de leeftijd van het lichaam aan de hand van chronologische leeftijd, activiteit, hartslag in rust en lichaamsvetpercentage (voor gebruikers van de Garmin IndexTM weegschaal) of BMI
 • Health SnapshotTM om belangrijke gezondheidsstatistieken te registreren en te delen
 • Activiteitenprofielen voor HIIT, indoorklimmen, boulderen en wandelen
 • HIIT-workouts (o.a. AMRAP, EMOM, Tabata) met animaties op het scherm
 • Verbeterd krachttrainingsprofiel met grafische weergave van de spiergroepen en uitgebreide workoutmogelijkheden
 • Verbeterde levensduur van de batterij met snel opladen en batterijbesparende modus (Venu 2: tot 11 dagen in smartwatchmodus; Venu 2S: tot 10 dagen in smartwatchmodus)

All-day gezondheidsmonitoring

De Venu 2/2S beschikt over een breed scala aan 24/7 beschikbare functies om je gezondheid in de gaten te houden, waaronder hartslag (met door de gebruiker te configureren waarschuwingen voor hoge of lage waarden1), fitnessleeftijd, geavanceerde slaap met slaapscore en inzichten, ademhaling, Pulse Ox2, stress, hydratatie, en speciaal voor vrouwen, het bijhouden van menstruatie en zwangerschap).

De Body BatteryTM energiemonitoring toont gebruikers hoe “opgeladen” hun lichaam is. Handig voor het plannen van workouts, rusttijden en slaap. Met de nieuwe Health Snapshot kunnen gebruikers in een sessie van 2 minuten de belangrijkste gezondheidsstatistieken vastleggen, opslaan en zelfs (in pdf) exporteren uit Garmin Connect. Dit overzicht kan bijvoorbeeld worden gedeeld met een zorgverlener.

Geavanceerde slaap met slaapscore

Wanneer het tijd is om op te laden, houdt de Venu 2/2S met geavanceerde slaapmonitoring de stadia van lichte, diepe en REM-slaap bij, evenals beweging, zuurstofsaturatie en ademhaling. Met de nieuwe slaapscore, aangedreven door Firstbeat Analytics, krijgen gebruikers een score op basis van de kwaliteit en kwantiteit van de slaap van de afgelopen nacht. Deze details met daarbij persoonlijke inzichten over hoe de slaapkwaliteit kan worden verbeterd, kunnen worden bekeken op het horloge zelf en in Garmin ConnectTM. Heb je hulp nodig bij het ontspannen? De Venu 2/2S biedt gestructureerde ademhalingsactiviteiten die zijn ontworpen om concentratie en ontspanning te bevorderen.

Fitness en veiligheid

Of je nu thuis, in de sportschool of lekker buiten actief bezig bent, met de Venu 2 serie blijft je gemakkelijk actief en betrokken. Met de nieuwe activiteitenprofielen voor HIIT (inclusief AMRAP, EMOM, Tabata en aangepaste timers), indoorklimmen, boulderen en wandelen, heeft de Venu 2/2S meer dan 25 ingebouwde indoor- en GPS-sportapps, met populaire activiteiten als hardlopen, fietsen, zwemmen, golfen, Pilates en yoga1. Het nieuwe geavanceerde krachttrainingsprofiel en de workouts zetten gewichtsschalen en kracht PR’s direct op je horloge en bevat grafieken die laten zien welke spiergroepen je hebt getraind.

Veiligheids- en trackingfuncties zorgen voor gemoedsrust met automatische ongevaldetectie (tijdens wandelingen, hardlopen of ritten in de buitenlucht) en handmatig geactiveerde assistentiewaarschuwingen die beide in realtime de locatie naar contactpersonen in noodgevallen sturen. Met LiveTrack kunnen vrienden en familie de buitenactiviteiten van de gebruiker volgen3.

Persoonlijke workouts – gratis, altijd en overal

Met de Venu 2 serie is het eenvoudig om een saaie fitnessroutine op te schudden met verschillende workoutopties, waaronder voorgeladen workouts op het horloge, vooraf ingestelde workouts die kunnen worden gedownload van Garmin Connect, en “maak je eigen” persoonlijke workouts met meer dan 1.400 oefeningen om uit te kiezen. Meer dan 75 vooraf ingestelde geanimeerde workouts voor cardio, yoga, kracht, HIIT en Pilates laten je direct de juiste vorm en techniek in Garmin Connect of op de smartwatch zelf zien.

En is hardlopen je nieuwe favoriete activiteit, of je nu traint voor een 5K of iets langer, de Venu 2/2S is compatibel met de gratis aanpasbare trainingsschema’s van Garmin Coach.

Slimme functies voor dagelijks gebruik

Geniet de hele dag van verbinding en gemak met een groot aantal slimme functies, waaronder ingebouwde muziek (download tot 650 nummers aan afspeellijsten van Spotify®, Amazon Music en Deezer4), Garmin PayTM contactloze betalingen5, en smartphone meldingen zoals sms-berichten (AndroidTM-gebruikers kunnen antwoorden vanaf het toestel), agendaherinneringen, inkomende oproepen en meer3.

Personaliseer de Venu 2 en Venu 2S met apps, watchfaces en meer die je kunt downloaden in de Connect IQTM store.

En welke mobiele telefoon je ook hebt, Venu 2/2S kan, net als de andere smartwaches van Garmin, worden gekoppeld met zowel Android als Apple® smartphones.

Ontworpen om de hele dag te dragen

 • De Venu 2 serie is verkrijgbaar in twee maten (Venu 2: 45mm horlogekast met 22mm band en de Venu 2S: 40mm horlogekast met 18mm band).
 • Voorzien van een roestvrijstalen bezel en een standaard siliconen polsband die je snel en eenvoudig kunt wisselen dankzij het Quick Release systeem.
 • Duurzaam Corning® Gorilla® Glass 3 AMOLED touchscreen met optionele, always-on modus.
 • Verbeterde levensduur van de batterij
  • Venu 2: tot 11 dagen in smartwatchmodus, tot 22 uur in GPS modus, tot 8 uur in GPS-modus + muziek
  • Venu 2S: tot 10 dagen in smartwatchmodus, tot 19 uur in GPS modus, tot 7 uur in GPS-modus + muziek
 • Snel opladen van de batterij: 10 minuten opladen zorgt voor 1 dag verlenging van de batterijlevensduur in smartwatch-modus of 1 uur extra in GPS + muziek-modus. Je kunt de batterijtijd nog verder verlengen met de nieuwe batterijbesparende modus.

Beschikbaarbeid en prijs

De Venu 2/2S heeft een adviesprijs van €399,99 en is nu verkrijgbaar bij Coolblue.

Voor het juwelierskanaal lanceert Garmin twee exclusieve modellen met een lederen polsband met een adviesverkoopprijs van €449,99.


1 Zie Garmin.com/ataccuracy

2 Dit is geen medisch apparaat en is niet bedoeld voor gebruik bij de diagnose of bewaking van een medische aandoening; zie Garmin.com/ataccuracy. Pulse Ox is niet in alle landen beschikbaar.

3 Indien gekoppeld met een compatibele smartphone. Zie Garmin.com/safety voor vereisten en beperkingen met betrekking tot veiligheid en trackingfuncties.

4 Mogelijk is een Premium-abonnement van een externe muziekaanbieder vereist.

5 Bekijk het huidige ondersteunde land, betalingsnetwerk en informatie over de uitgevende bank

Tags: Garmin

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Yoga voor hardlopers
Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

Maak kennis met de Forerunner 165 serie

Maak kennis met de Forerunner 165 serie

Vandaag kondigt Garmin de Forerunner® 165 series aan: prachtige hardloophorloges voorzien van een helder AMOLED scherm. De Forerunner® 165 series zijn gemaakt voor hardlopers van alle niveaus en de hardloophorloges helpen hen om hun doelen te...

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest