Enschede Marathon organiseert op 16 mei 10 km Run als officieel Fieldlab Evenement

door 28 apr, 2021Hardloopnieuws0 Reacties

Runningdirect.nl


In het voorjaar van 2021 zijn er verschillende praktijktesten, onder de noemer Fieldlab Evenementen,
uitgevoerd. Zo is ook de organisatie van de Enschede Marathon gevraagd om op 16 mei een 10 km RUN te organiseren voor 5.000 deelnemers.

Het doel hiervan is onderzoek te doen naar het gedrag van bezoekers. En naar maatregelen waarmee grotere groepen mensen op een veiligere en verantwoorde manier bij elkaar kunnen komen. Fieldlab Evenementen heeft toestemming van het kabinet gekregen voor opschalingstesten met een hogere bezoekerscapaciteit. De nieuwe reeks praktijkonderzoeken moet voldoen aan diverse criteria, zoals opschalen, verbreden en verdiepen.

Jij kunt daar bij zijn

De organisatie vindt het belangrijk om een bijdrage te leveren aan het zo snel mogelijk heropenen van de maatschappij zonder maatregelen en zonder tests. Zij verwachten dat de resultaten van het onderzoek met wetenschappelijke onderbouwing hier direct aan bijdragen.
Verdeeld over de dag zullen er 4 startschoten klinken voor in totaal 5.000 deelnemers die 10 kilometer zullen hardlopen over het afgesloten Evenemententerrein Vliegveld Twenthe zonder publiek.

Op woensdag 28 april om 12:00 uur zal de inschrijving voor iedereen geopend zijn. Er zijn dan nog ‘boardingpasses’ voor zo’n 2.000 deelnemers beschikbaar. Dan geldt wie het eerst komt, wie het eerst maalt.

Boardingpass (Inschrijving sluit op 8 mei om 23.59 uur)
Prijs: € 19,50

Inclusief:

  • Limited edition Ready for Takeoff Medaille
  • COVID – test
  • Door de atletiekunie gecertificeerd 10 km parcours
  • Rond 11 juni krijg je een speciale editie van het Marathon Magazine thuisgestuurd!

Medaillegravering (€6,50 pre order, €8,- ter plaatse) en (onbewaakte) garderobe is aanwezig

Take off time
10:00 uur (400 plaatsen gereserveerd voor businessflights)
12:00 uur
14:00 uur
16:00 uur
Je kunt een tijdvak naar keuze boeken. Als het ene tijdvak vol is kun je nog een andere proberen.

De Fieldlab Evenementen mogen alleen doorgaan onder strenge voorwaarden. Zo moeten alle bezoekers voorafgaand aan een evenement een sneltest ondergaan en bij deelname aan een evenement een negatief testresultaat kunnen laten zien. De test kun je gewoon in je eigen woonplaats doen. Na inschrijving krijg je een link voor een speciale app die jou helemaal door het proces heen loodst. Je krijgt allerlei informatie en weetjes vooraf en de app vertelt je precies wanneer en waar je een test kunt laten doen. In het kader van het onderzoek vraagt de organisatie je 5 dagen na afloop van het evenement dringend een nieuwe test te laten doen. De organisatie en de gemeente maken afspraken over de eisen die voor dit evenement gelden.

De veiligheid wordt op meerdere manieren gewaarborgd. Het afgesloten terrein is alleen toegankelijk voor deelnemers met een boardingpass én negatieve coronatestuitslag. Daarbij vindt het event plaats in de buitenlucht op de uitgestrekte terrein van Evenementenlocatie Vliegveld Twenthe. Piekdrukte wordt voorkomen omdat toeschouwers er deze editie niet bij kunnen zijn en omdat de deelnemers verdeeld worden over 4 startgroepen.

Mag wetenschappelijk onderzoek leuk zijn?

Jazeker! Anders komt er ook niemand en kan er geen nuttig onderzoek gedaan worden. De dag zal woorden afgesloten op een gezellig finishplein waar je onder het genot van een hapje en drankje met elkaar kunt napraten.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Yoga voor hardlopers

Lees ook

Prestigieuze Dam tot Damloop prooi voor Kimeli en Keino

Prestigieuze Dam tot Damloop prooi voor Kimeli en Keino

Winnaar Dam tot Damloop 2023 De 37e editie van de Dam tot Damloop is vandaag gewonnen door de Kenianen Methew Kimeli en Agnes Keino. De 25-jarige Kimeli plaatste in de laatste kilometer de beslissende versnelling. Hij triomfeerde tijdens zijn...

Zonnige 34e editie van de CZ Tilburg Ten Miles

Zonnige 34e editie van de CZ Tilburg Ten Miles

Of je nu je persoonlijk record komt verbreken of komt voor de Brabantse gezelligheid: de CZ Tilburg Ten Miles is altijd fantastisch. Zo ook de 34e editie op zondag 24 september 2023. Met meer dan 11.000 deelnemers aan de start van de diverse...

Pin It on Pinterest