Enschede Marathon organiseert op 16 mei 10 km Run als officieel Fieldlab Evenement

door 28 apr, 2021Hardloopnieuws0 Reacties

Select 2024Select 2024


In het voorjaar van 2021 zijn er verschillende praktijktesten, onder de noemer Fieldlab Evenementen,
uitgevoerd. Zo is ook de organisatie van de Enschede Marathon gevraagd om op 16 mei een 10 km RUN te organiseren voor 5.000 deelnemers.

Het doel hiervan is onderzoek te doen naar het gedrag van bezoekers. En naar maatregelen waarmee grotere groepen mensen op een veiligere en verantwoorde manier bij elkaar kunnen komen. Fieldlab Evenementen heeft toestemming van het kabinet gekregen voor opschalingstesten met een hogere bezoekerscapaciteit. De nieuwe reeks praktijkonderzoeken moet voldoen aan diverse criteria, zoals opschalen, verbreden en verdiepen.

Jij kunt daar bij zijn

De organisatie vindt het belangrijk om een bijdrage te leveren aan het zo snel mogelijk heropenen van de maatschappij zonder maatregelen en zonder tests. Zij verwachten dat de resultaten van het onderzoek met wetenschappelijke onderbouwing hier direct aan bijdragen.
Verdeeld over de dag zullen er 4 startschoten klinken voor in totaal 5.000 deelnemers die 10 kilometer zullen hardlopen over het afgesloten Evenemententerrein Vliegveld Twenthe zonder publiek.

Op woensdag 28 april om 12:00 uur zal de inschrijving voor iedereen geopend zijn. Er zijn dan nog ‘boardingpasses’ voor zo’n 2.000 deelnemers beschikbaar. Dan geldt wie het eerst komt, wie het eerst maalt.

Boardingpass (Inschrijving sluit op 8 mei om 23.59 uur)
Prijs: € 19,50

Inclusief:

  • Limited edition Ready for Takeoff Medaille
  • COVID – test
  • Door de atletiekunie gecertificeerd 10 km parcours
  • Rond 11 juni krijg je een speciale editie van het Marathon Magazine thuisgestuurd!

Medaillegravering (€6,50 pre order, €8,- ter plaatse) en (onbewaakte) garderobe is aanwezig

Take off time
10:00 uur (400 plaatsen gereserveerd voor businessflights)
12:00 uur
14:00 uur
16:00 uur
Je kunt een tijdvak naar keuze boeken. Als het ene tijdvak vol is kun je nog een andere proberen.

De Fieldlab Evenementen mogen alleen doorgaan onder strenge voorwaarden. Zo moeten alle bezoekers voorafgaand aan een evenement een sneltest ondergaan en bij deelname aan een evenement een negatief testresultaat kunnen laten zien. De test kun je gewoon in je eigen woonplaats doen. Na inschrijving krijg je een link voor een speciale app die jou helemaal door het proces heen loodst. Je krijgt allerlei informatie en weetjes vooraf en de app vertelt je precies wanneer en waar je een test kunt laten doen. In het kader van het onderzoek vraagt de organisatie je 5 dagen na afloop van het evenement dringend een nieuwe test te laten doen. De organisatie en de gemeente maken afspraken over de eisen die voor dit evenement gelden.

De veiligheid wordt op meerdere manieren gewaarborgd. Het afgesloten terrein is alleen toegankelijk voor deelnemers met een boardingpass én negatieve coronatestuitslag. Daarbij vindt het event plaats in de buitenlucht op de uitgestrekte terrein van Evenementenlocatie Vliegveld Twenthe. Piekdrukte wordt voorkomen omdat toeschouwers er deze editie niet bij kunnen zijn en omdat de deelnemers verdeeld worden over 4 startgroepen.

Mag wetenschappelijk onderzoek leuk zijn?

Jazeker! Anders komt er ook niemand en kan er geen nuttig onderzoek gedaan worden. De dag zal woorden afgesloten op een gezellig finishplein waar je onder het genot van een hapje en drankje met elkaar kunt napraten.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

Domstad geniet van grootste Utrecht Marathon ooit

Domstad geniet van grootste Utrecht Marathon ooit

Op 19 mei 2024 was de Domstad het decor van een bijzondere editie van de Utrecht Marathon. De 40ste editie van de Utrecht Marathon supported by Utrecht Science Park werd de grootste ooit met bijna 14.000 inschrijvingen. Van vroeg in de ochtend tot...

Tijdschema Atletiek Olympische Spelen 2024 Parijs

Tijdschema Atletiek Olympische Spelen 2024 Parijs

De Olympische Spelen 2024 in Parijs gaat van start op vrijdag 26 juli en eindigt op zondag 11 augustus. De atletiek onderdelen tijdens de Olympische Spelen beginnen op donderdag 1 augustus en eindigt met de vrouwen Marathon op zondag 11 augustus....

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!