MA RA TH ON | Het NN Running Team terug op de startlijn tijdens de virtuele marathon op 22 en 23 mei

door 3 mei, 2021Hardloopnieuws0 Reacties

Select 2024Select 2024

MA RA TH ON is terug! Veel hardloopevenementen over de hele wereld worden, vanwege COVID-19, uitgesteld of gecanceld. Het verlangen van hardlopers om samen aan een evenement deel te nemen is enorm. Daarom bedacht het NN Running Team, samen met partners NN Group en Maurten, een virtuele teammarathon met deelname van de beste atleten ter wereld. Het evenement vindt plaats in het weekend van 22 en 23 mei. Vorig jaar schreven 106,000 hardlopers zich in, gezamenlijk liepen zij meer dan 28 ronden om de wereld.

MA RA TH ON is een virtuele teamestafette waarbij mensen over de hele wereld een team van vier kunnen vormen om de marathonafstand van iets meer dan 42 kilometer af te leggen. Elke individuele loper legt 10,5 kilometer af en gezamenlijk loopt het team een volledige marathon. Dit evenement stelt deelnemers in staat om veilig, op eigen locatie, te rennen terwijl ze als één team strijden in een wereldwijd klassement.

Elk ingeschreven team maakt kans om één van de tien NN Running Team-supersterren aan hun team toe te voegen. Vorig jaar werden enkele deelnemers teamgenoten met wereldsterren als Eliud Kipchoge, Geoffrey Kamworor, Kenenisa Bekele, Joshua Cheptegei en de Nederlands recordhouder Abdi Nageeye.

Geoffrey Kamworor, de winnaar van de TCS New York Marathon in 2019 en meervoudig wereldkampioen, liep de snelste tijd tijdens MA RA TH ON 2020. De Keniaan is ook enthousiast over de komende editie: “Ik ben heel blij dat dit evenement opnieuw op de kalender staat. Bij het vorige evenement heeft het hardlopers over de hele wereld veel motivatie gegeven in een moeilijk jaar. Ik ontmoette mijn team vorig jaar via Zoom, we hadden een leuk gesprek voor de race. Ik hoop dat heel veel atleten van over de hele wereld zich dit jaar weer bij ons zullen voegen!”

Jos Hermens, directeur van het NN Running Team zegt: “Het is fantastisch dat we dit evenement voor de tweede keer organiseren. Wederom in een geweldige samenwerking met onze titelsponsor NN Group en Maurten. Twee weken geleden hebben we NN Mission Marathon georganiseerd, een race speciaal voor de elite lopers. Dit keer organiseren we een evenement voor iedereen omdat we allemaal de grote massa-evenementen missen. Dit evenement brengt onze atleten en fans samen, samen aan de start. In deze moeilijke tijden dagen we mensen graag uit om actief te blijven en te gaan hardlopen. ”

Remco Barbier, Head of Branding NN Group: “Na het succes van vorig jaar is het vanzelfsprekend dat we blij zijn om weer deel uit te maken van MA RA TH ON. Het zal geweldig zijn om te zien dat zoveel hardlopers over de hele wereld een team vormen om vervolgens als team de marathon afstand af te leggen. Bij NN zijn we supporter van alle hardlopers en bij dit evenement komt alles wat hardlopen tot zo’n geweldige sport maakt samen, zeker in deze uitdagende tijden. ”

Olof Sköld, CEO van Maurten voegt toe: “We weten allemaal hoe belangrijk een team is voor een hardloper, vooral als het moeilijk wordt tijdens een training of wedstrijd. Deze wedstrijd is niet zomaar een race, dit is een initiatief om mensen samen te brengen in een tijd van eenzaamheid. Maar natuurlijk ook om ons allemaal in beweging te houden.”

MA RA TH ON vindt plaats in het weekend van 22-23 mei en de registratie opent vandaag op 3 mei. Deelnemers kunnen zich gratis online registreren op marathon.nnrunningteam.com. Ook als individu kun je je  inschrijven om vervolgens aan een van de teams te worden gekoppeld. NN Running Team-atleten Abdi Nageeye en Björn Koreman worden via  Runner’s World Nederland aan de deelnemende teams toegevoegd.

Tags:

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

EK Atletiek Rome: programma loopnummers dag 1

EK Atletiek Rome: programma loopnummers dag 1

Morgen beginnen de EK Atletiek in Rome. Met TeamNL in de finale van de 4x400 meter estafette (mix) en Maureen Koster in de finale van de 5.000 meter. Verder komen Nadine Visser en Maayke Tjin A-Lim uit op de 100 meter horden. Mark Heiden, Job...

Tijdschema EK Atletiek 2024 Rome

Tijdschema EK Atletiek 2024 Rome

Deze week beginnen de EK Atletiek in Rome in het Stadio Olimpico. De EK Atletiek worden gehouden van 7 tot en met 12 juni 2024. RunningPlus heeft hieronder een tijdschema van de EK Atletiek onder elkaar gezet, zo weet je precies wat wanneer is en...

Wat is de toekomst van de zachte hardloopschoen?

Wat is de toekomst van de zachte hardloopschoen?

De afgelopen decennia heeft hardlopen zich ontwikkeld tot een wereldwijde sensatie die miljoenen mensen over de hele wereld in zijn ban houdt. Of het nu gaat om een ontspannen rondje joggen door het park, een eerste marathon of de intense uitdaging...

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!