adidas lanceert 4DFWD; een futuristische hardloopschoen met 3D-print technologie

door 7 mei, 2021Kleding en schoenen, Schoenen0 Reacties

SportSport

Afgelopen week lanceerde adidas de vernieuwde 4DFWD, een hardloopschoen op het snijvlak van sport en wetenschap dankzij de 3D-geprinte zool. adidas ontwikkelde deze speciale ‘4D’-techniek in samenwerking met Carbon en is geboren uit data-inzichten van duizenden atleten van de afgelopen vier jaar. Het rasterwerk in de tussenzool zorgt voor drie keer meer voorwaartse beweging, meer remkracht en meer efficiëntie tijdens het hardlopen. Dafne Schippers, wereldkampioen en derde snelste vrouw ooit op de 200 meter, is door adidas gekozen als een van de gezichten in de campagne voor deze schoen.

3D-techniek in de zool

De vlindervormige FWD CELL van de zool, die is geselecteerd uit vijf miljoen mogelijke rasterstructuren, is zo ontwikkeld dat hij bij een verticale impact voorwaarts wordt samengedrukt. Daarnaast is hij gemaakt van 39% biologisch materiaal. De 3D-geprinte mesh geeft een futuristische look aan de schoen. 

Comfortabele pasvorm

In de nieuwe schoen is ook de pasvorm onder handen genomen. Het Primeknit bovenleer is deels gemaakt van gerecycled polyester en sluit aan bij de 4DFWD-tussenzool. Hierdoor voelt de schoen comfortabel aan en zit deze als een sok aan de voet. Tegelijkertijd biedt de technologie hardlopers voldoende steun en draagt het bij aan een nieuwe loopervaring.

Alberto Uncini Manganelli, adidas SVP en General Manager bij adidas Running & Credibility Sports: “Met deze vernieuwende tussenzool, een primeur in de sector, is de adidas 4DFWD meteen onze meest geavanceerde digitaal geprinte hardlooptussenzool tot nu toe. Hij toont ook het potentieel van de 4D-technologie om fysica- en biomechanische studies om te zetten in prestatiegerichte oplossingen. We kunnen nauwelijks wachten tot hardlopers dit nieuwe product zullen ervaren.

‘Podiumschoen’ in Tokio

De adidas 4DFWD wordt uitgebracht in drie colorways. Een daarvan is de Tokyo Collection, de belangrijkste ‘podiumschoen’ voor de atleten in Tokio deze zomer, waarop hopelijk ook Nederlandse atleten een gouden medaille in ontvangst mogen nemen. De adidas 4DFWD is vanaf 15 mei in beperkte oplage verkrijgbaar in de kleuren ‘core black’ en ‘solar red’. 

Kenmerken adidas 4DFWD:  

  • Mesh constructie: gemaakt van 39% biologisch 3D-materiaal, biedt 23% meer demping, drie keer meer voorwaartse beweging, meer remkracht en loopefficiëntie.
  • Innovatieve tussenzool: een vlindervormige FWD CELL buigt de energie van de impact bij elke stap om in een horizontale voorwaartse beweging. 
  • Primeknit & bovenleer: het Primeknit+ bovenleer is gemaakt op basis van mappingegevens over meerdere jaren en valt goed samen met de adidas 4DFWD-tussenzool. Zo wordt de loper bij elke stap voorwaarts ondersteund met een sokachtige pasvorm, terwijl de voet vrij kan ademen.  
  • Buitenzool: de rubberen buitenzool sluit aan bij de adidas 4DFWD-tussenzool, wat resulteert in een hogere tractie. 
  • Adviesverkoopprijs: de schoenen hebben een advies prijs van € 200,00 en zijn o.a. te koop bij Runningdirect.nl.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook

Brooks lanceert de nieuwste update van Brooks Run Bra’s

Brooks lanceert de nieuwste update van Brooks Run Bra’s

Brooks Running, een wereldwijde marktleider op het gebied van prestatiegerichte hardloopkleding, accessoires en ervaringen, lanceert zijn vernieuwde collectie Brooks Run Bra’s. Met 40 jaar ervaring in het maken van sportbeha’s voor lopers, brengt...

PUMA lanceert nieuwe hardloopschoen: de ForeverRUN NITRO

PUMA lanceert nieuwe hardloopschoen: de ForeverRUN NITRO

Afgelopen week heeft PUMA een nieuwe hardloopschoen toegevoegd aan haar running assortiment, de ForeverRUN NITRO. Een nieuwe generatie hardloopschoen voor iedereen en elk niveau. De ForeverRUN NITRO bevat een unieke combinatie van demping met...

Hardlopen als nooit tevoren: HOKA lanceert de Rocket X 2

Hardlopen als nooit tevoren: HOKA lanceert de Rocket X 2

HOKA®, onderdeel van Deckers Brands (NYSE: DECK), lanceert met trots de gloednieuwe Rocket X 2, de meest geavanceerde hardloopschoen van het merk tot nu toe. De Rocket X 2 is gemaakt voor de meest competitieve, veeleisende runs op de weg en is...

Pin It on Pinterest