.

Fernanda Maciel (The North Face-atlete) blijft nieuwe paden bewandelen (video)

door 8 mei, 2021Hardloopnieuws, Video's0 Reacties

SportSport

The North Face-atlete en ultrarunner-kampioene Fernanda Maciel heeft haar nieuwste project afgerond: een indrukwekkende combinatie van trailrunnen en klimmen in het Spaanse Picos de Europa-gebergte. De zelfgekozen uitdaging bracht Fernanda van de Spaanse kustlijn naar een van de bekendste bergtoppen van het land. Een afstand van in totaal 83 kilometer met een hoogtestijging van meer dan 6.000 meter.

Fernanda’s eindtijd van 14 uur en 47 minuten legt de lat hoog voor deze unieke uitdaging. Het lopen van de Desafio De Cantabriua nam 13 uur en 40 minuten in beslag. Het meest indrukwekkende resultaat van de uitdaging was echter dat het Fernanda, ondanks haar beperkte klimervaring, slechts 1 uur en 7 minuten kostte om de 200 meter hoge Via Directa De Los Martínez te beklimmen op de iconische Naranjo de Bulnes.

Deze opkomende dubbele-disciplinesport vergt een haast onmenselijk uithoudingsvermogen, technische vaardigheden en het zeldzame vermogen om zowel kalm als gefocust te blijven. Op dat vlak stijgt Fernanda boven anderen uit.

“Ik ben geen klimmer en ik was moe, maar we kwamen toch snel vooruit”, zegt Fernanda over het klimelement van haar uitdaging. Daarvoor vroeg ze The North Face-teamgenoot en vriend Eneko Pou om hulp. “Het was ongelooflijk. We hielpen elkaar tot we de prachtige top bereikten en hebben elkaar daarna stevig omarmd. Het was ons gelukt: in 14 uur en 47 minuten van de Cantabrische Zee naar de top van de Naranjo.”

Voor Eneko was het de glimlach op het gezicht van Fernanda na een run van 83 kilometer die hem het meest verraste: “Ik heb altijd geweten dat ze het kon: ik had vertrouwen in haar kracht, in haar volharding en haar doorzettingsvermogen, maar toen ik haar daar met een glimlach zag, viel mijn mond open. Ik had verwacht dat ze van haar stuk gebracht zou zijn na 13 uur lopen met een hoogteverschil van 6.000 meter, maar nee!

Meer weten over Fernanda’s project? Volg haar op Instagram via @fernandamaciel_official.

Tags:

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook

Singelloop Enschede plant voedselbos aan in Boekelo

Singelloop Enschede plant voedselbos aan in Boekelo

Op zaterdag 10 december steken tientallen vrijwilligers de schop in de grond en wordt het Singelloop-voedselbos aangeplant in Boekelo (gemeente Enschede). Het goede doel van de Menzis Singelloop Enschede kon dit jaar op zoveel donaties rekenen dat...

Eliud Kipchoge maakt in 2023 Marathondebuut in Boston

Eliud Kipchoge maakt in 2023 Marathondebuut in Boston

Foto: NN Running Team NN Running Team-atleet Eliud Kipchoge maakt volgend jaar op 17 april zijn Boston Marathondebuut. De Keniaanse wereldrecordhouder op de Marathon zet de volgende stap in zijn legendarische carrière die al heeft geleid tot vier...

Pin It on Pinterest