Dafne Schippers op 100 meter bij FBK Games

door 14 mei, 2021Hardloopnieuws0 Reacties

Select 2024Select 2024

Dafne Schippers is terug in Hengelo. De tweevoudig wereldkampioene op de 200 meter gaat bij de FBK Games op zondag 6 juni starten op de 100 meter. Schippers heeft goede herinneringen aan Hengelo. Het is immers de plek waar ze in 2015 voor het eerst in haar carrière onder de elf seconden op de 100 meter liep. “Hengelo is echt mijn wedstrijd”, vertelt de 28-jarige sprintster. “Lopen voor eigen publiek geeft iets extra’s en het is de enige internationale meeting in Nederland.” Naast het meeting record op de 100 meter uit 2015 van 10.94 heeft ze met 22.02 ook het baanrecord op de 200 meter in handen.

De atlete loopt in Hengelo een van haar eerste individuele wedstrijden van het zomerseizoen waarbij de focus vanzelfsprekend geheel gericht is op de Olympische Spelen in Tokio. “Ik groei altijd in het seizoen en heb daarvoor als aanloop een aantal wedstrijden nodig.” In 2015, toen ze in Peking voor het eerst wereldkampioene op de 200 meter werd in een fabelachtige tijd van 21.63 opende ze haar seizoen met een tijd van 22.63. Begin mei liet ze tijdens de World Relays in Polen op de 4×100 meter zien in goede vorm te verkeren. “Op de trainingen loop ik weer goede tijden en ik hoop dat zich dat nu ook gaat vertalen naar de wedstrijden.”

Meeting director Hans Kloosterman over de komst van Schippers: “Dafne loopt altijd goed in Hengelo voor haar thuispubliek. Ook al zal er straks weinig of geen publiek in het stadion zijn, wij gaan er alles aan doen om Dafne haar ‘thuisgevoel’ te geven. Zo kan ze hier flink zelfvertrouwen tanken op weg naar mooie races tijdens de Olympische Spelen in Tokyo. Via ‘augmented audio’ en een live-zoom verbinding kunnen fans haar sowieso toejuichen. Een totaal andere beleving, maar wel eentje om nooit te vergeten.”

De FBK Games maakt deel uit van de World Athletics Continental Tour Gold, een wedstrijdencyclus van veertien wedstrijden in elf landen. Alle informatie over de FBK Games vindt u op www.fbkgames.nl. Op onze sociale media houden wij u ook op de hoogte van de stand van zaken in welke mate publiek aanwezig kan zijn in Hengelo.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

EK Atletiek Rome: programma loopnummers dag 1

EK Atletiek Rome: programma loopnummers dag 1

Morgen beginnen de EK Atletiek in Rome. Met TeamNL in de finale van de 4x400 meter estafette (mix) en Maureen Koster in de finale van de 5.000 meter. Verder komen Nadine Visser en Maayke Tjin A-Lim uit op de 100 meter horden. Mark Heiden, Job...

Tijdschema EK Atletiek 2024 Rome

Tijdschema EK Atletiek 2024 Rome

Deze week beginnen de EK Atletiek in Rome in het Stadio Olimpico. De EK Atletiek worden gehouden van 7 tot en met 12 juni 2024. RunningPlus heeft hieronder een tijdschema van de EK Atletiek onder elkaar gezet, zo weet je precies wat wanneer is en...

Wat is de toekomst van de zachte hardloopschoen?

Wat is de toekomst van de zachte hardloopschoen?

De afgelopen decennia heeft hardlopen zich ontwikkeld tot een wereldwijde sensatie die miljoenen mensen over de hele wereld in zijn ban houdt. Of het nu gaat om een ontspannen rondje joggen door het park, een eerste marathon of de intense uitdaging...

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!