Atletiekunie en Le Champion gaan intensiever samenwerken

door 19 mei, 2021Hardloopnieuws0 Reacties

SportSport

De Atletiekunie en Le Champion, de sportorganisatie achter veel bekende fiets-, hardloop- en wandelevenementen, gaan intensiever samenwerken. Centraal in deze samenwerking staat het stimuleren van sport en bewegen, in het bijzonder hardlopen. De partijen gaan elkaar ondersteunen op communicatief gebied en ontwikkelen gezamenlijk programma’s om mensen te ondersteunen in een actieve leefstijl.

Samen het hardlopen promoten en mensen in beweging brengen

“Wij zijn erg verheugd met de intensivering van onze samenwerking met de Atletiekunie. Dé autoriteit in de hardloopsport. Door onze krachten te bundelen, kunnen we nóg meer aandacht en zichtbaarheid voor onze mooie sport genereren. Hardlopen is voor iedereen. Die boodschap willen wij zo breed mogelijk verspreiden”, aldus Ron van der Jagt, algemeen directeur van Le Champion. “Juist in deze tijd is het maatschappelijk belang van een actieve leefstijl groot en moeten wij als partijen de krachten bundelen om mensen in beweging te brengen.”

Pieke de Zwart, directeur van de Atletiekunie, sluit zich hierbij aan: “In deze tijd, waarin bewegen juist zo belangrijk is, willen wij meer dan ooit mensen in Nederland stimuleren om te gaan en vooral te blijven bewegen. Hardlopen in het bijzonder. Le Champion is een leidende speler als het gaat om grote, aansprekende hardloopevenementen. De samenwerking met Le Champion versterkt onze gezamenlijke missie en biedt uitgelezen kansen om nog meer mensen aan het hardlopen te krijgen én te houden. Onze organisaties vullen elkaar perfect aan. Samen komen we verder!”

Le Champion

Met zo’n 20.000 leden en 3.500 vrijwilligers is Le Champion één van de grotere sportorganisaties van Nederland. Met tientallen eigen evenementen voor fietsers, hardlopers en wandelaars brengt Le Champion jaarlijks 250.000 mensen in beweging. Iedereen kent wel enkele van deze evenementen, waaronder de Dam tot Damloop, de NN Egmond Halve Marathon en de TCS Amsterdam Marathon. Ook is Le Champion veelvuldig organisator van officiële Nederlandse Kampioenschappen, waaronder het NK 10 km en het NK Marathon. Le Champion is een organisatie zonder winstoogmerk, met een maatschappelijke opdracht. Zoveel mogelijk mensen – jong en oud – inspireren om te sporten en te bewegen, dat is de missie van Le Champion, om bij te dragen aan een gezonde samenleving.

Atletiekunie

De Atletiekunie is de autoriteit in de loopsport en heeft een groot bereik onder hardlopers, zowel via de aangesloten atletiekverenigingen in het land alsook via het platform Hardlopen.nl. Door gebruik te maken van elkaars expertise, kunnen beide partijen meer impact realiseren in zowel bestaande activiteiten als gezamenlijk nieuw op te zetten activiteiten.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook

Kelvin Kiptum verpulvert parcoursrecord Londen Marathon

Kelvin Kiptum verpulvert parcoursrecord Londen Marathon

Kelvin Kiptum wint Londen Marathon. Foto: Bob Martin voor London Marathon Events Kelvin Kiptum heeft vandaag in Londen een nieuw parcoursrecord gelopen op de Marathon. De Keniaan was dicht bij de tijd van Kipchoge’s wereldrecord uit 2019. Kiptum...

Geslaagde jubileumeditie Meppel City Run

Geslaagde jubileumeditie Meppel City Run

Zondag 4 juni was het eindelijk zover; de jubileumeditie van de Scania Meppel City Run. Na maanden van voorbereiding stonden meer dan 150 vrijwilligers klaar om er een geweldige editie van te maken. Het stralende weer zorgde voor blije gezichten en...

Pin It on Pinterest