HOKA ONE ONE introduceert gloednieuwe Clifton 8

door 19 mei, 2021Kleding en schoenen, Schoenen0 Reacties

Select 2024Select 2024

HOKA ONE ONE introduceert de Clifton 8, de Clifton 8 is de nieuwste update van een van de populairste producten van het merk. De hardloopschoen heeft dezelfde geliefde eigenschappen die de Clifton-serie zo populair heeft gemaakt onder hardlopers van alle niveaus. De Clifton 8 herdefinieert de pasvorm, het gewicht en de loopervaring van eerdere modellen en is daarmee de beste, meest comfortabele versie tot nu toe.

De topprestaties gaan door

De Clifton gaf met zijn debuut in 2014 maximaal dempende footwear een nieuwe richting. Dankzij deze schoen hoefden hardlopers niet meer te kiezen tussen lichtgewicht performance en ondersteunende demping. Al snel groeide de Clifton uit tot een van de populairste HOKA-stijlen en stond hij bekend als dagelijks werkpaard voor zowel beginnende als gevorderde hardlopers – een reputatie die elke nieuwe versie verder heeft onderstreept. De nieuwe generatie van deze ultieme hardloopschoen, de Clifton 8, biedt opnieuw de gewicht-tot-demping-ratio die ‘m tot favoriet maakt; de schoen voorziet in soepele ondersteuning én is ideaal voor sprints.

We hebben de Clifton altijd gezien als een ‘strebertje’,” aldus Gretchen Weimer, Vice President of Product bij HOKA ONE ONE. “Elke versie heeft de verwachtingen van hardlopers overstegen, zowel op het vlak van innovatie in zo’n lichtgewicht schoen als in de loopervaring. De Clifton is daarnaast ontworpen om hardlopers te helpen om hun eigen doelstellingen ‘voorbij te streven’. De ‘8’ is daar geen uitzondering in. Deze versie is zelfs de beste tot nu toe.

De soepelste loopervaring

De Clifton 8 blijft ontzettend licht, maar levert tegelijkertijd betere prestaties op het gebied van duurzaamheid en een soepele loopervaring. De opvallendste update is een gloednieuwe ultralichte schuimrubber in de middenzool dat is ontworpen voor een zachte demping en energieke respons bij elke stap. Daarnaast is de schoen uitgerust met een nieuw ontworpen bovenwerk van mesh dat ultralicht, ademend en veerkrachtig is, zodat atleten ermee tot het uiterste kunnen gaan. De brede basis biedt voldoende stabiliteit en dankzij een ultrazachte tong en hogere lip aan de achterzijde bij de hak is dit de meeste comfortabele Clifton-versie tot nu toe.

Weiner: “We horen zo veel lopers zeggen dat de Clifton de perfecte schoen is, maar we weten dat hij nóg beter kan en geven dan ook niet op voor wat betreft innovatie en verbetering. We wisten dat we met deze update voorzichtig te werk moesten gaan en dat het belangrijk was om alleen de elementen aan te passen die echt verbeterd konden worden – zonder de eigenschappen die de Clifton zo populair hebben gemaakt tekort te doen. Ons team is er met de Clifton 8 in geslaagd om een fantastische update te creëren die de loopervaring echt naar een hoger niveau tilt.

De Clifton 8 is verkrijgbaar via hokaoneone.eu en bij HOKA-verkooppunten zoals Runningdirect.nl en All4running.nl. De schoen heeft een adviesprijs van 140 euro.

Tags: HOKA

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

ASICS lanceert de GEL-KAYANO 31

ASICS lanceert de GEL-KAYANO 31

ASICS lanceert de GEL-KAYANO™ 31. Het verbeterde bovenwerk van deze laatste toevoeging aan het assortiment zorgt voor een optimaal comfortabele run. Hardlopers worden door het nieuwste model van de GEL-KAYANO™ bij elke stap ondersteund.  De...

Mizuno lanceert gloednieuwe supertrainer NEO VISTA

Mizuno lanceert gloednieuwe supertrainer NEO VISTA

De splinternieuwe Mizuno NEO VISTA is gemaakt voor swift running. Dat is hardlopen met een soepele, moeiteloze tred voor extra snelheid. De hardloopschoen is ontworpen als een dagelijkse supertrainer op basis van Mizuno’s nieuwste technologieën...

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!