Inschrijving geopend voor jubileumeditie Singelloop Utrecht

door 27 mei, 2021Hardloopnieuws0 Reacties

Pre-Zomer Pre-Zomer
Singelloop Utrecht
Foto: Luka de Kruijf

Op zondag 3 oktober gaan traditioneel de Kids Runs, Nedal UBN 5 kilometer Singelloop Utrecht en de 10 kilometer Singelloop Utrecht van start op de befaamde Maliebaan. Met het hoopgevende vooruitzicht dat de coronamaatregelen naar verwachting stap voor stap zullen worden versoepeld en veel Nederlandse in de zomer gevaccineerd zijn, is gisteren de inschrijving voor de 70ste editie geopend.

Jubileumeditie voor jong en oud

De Singelloop Utrecht draagt met trots het vaandel van oudste stratenloop van Nederland. Het loopevenement – met onderdelen voor jong en oud – wordt voor de 70ste keer georganiseerd. In de ochtend lopen kinderen de Kids Run 1 km en 2,5 km en in de middag starten de 5 en 10 km, die de deelnemers langs de authentieke Utrechtse Singels voeren.

Het Wilhelminapark wordt traditiegetrouw omgedoopt tot het bruisende hart en er staan weer verschillende bands om de deelnemers aan te moedigen. Ieder jaar worden er veel persoonlijke records gelopen op de snelle parcoursen van de 5 en 10 km, waarbij het topatletenveld op de 10 km de strijd zoals gewoonlijk zal aanvoeren.

Hoopvol gestemd

”Nu het kabinet een nieuw perspectief heeft aangegeven, zijn wij hoopvol gestemd dat ons evenement in het najaar veilig kan verlopen”, zegt organisator Sigrid van der Toorn. ”Er komen steeds meer verschillende vaccins beschikbaar en ook de testmogelijkheden worden uitgebreid. Dat zijn, afgezien van alle onzekerheden, gunstige factoren bij de bestrijding van COVID-19. Wij volgen de ontwikkelingen nauwgezet en zullen alle noodzakelijke maatregelen nemen om risico’s te vermijden.”

Mocht de Singelloop Utrecht onverhoopt vanwege COVID-19 niet kunnen plaatsvinden op zondag 3 oktober 2021, dan blijft de inschrijving geldig voor de eerstvolgende editie.

Ren tegen kanker

Het goede doel van deze editie is KWF. Iedere Nederlander krijgt ooit te maken met kanker. Of je het nu zelf hebt, of iemand om wie je geeft, kanker ontwricht je leven. Voor al die mensen maakt KWF al 72 jaar het verschil. Deelnemers kunnen óók het verschil maken door zich via KWF in te schrijven. Je krijgt dan een eigen actiepagina waarmee sponsorgeld opgehaald kan worden. Bij 500 euro of meer aan sponsorgeld ontvangen deelnemers een gratis startbewijs en het Ren tegen kanker-shirt.

Inschrijven kan op www.singellooputrecht.nl.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Practice Happy Yoga

Practice van Happy with Yoga is een online Yoga platform met honderden Yogalessen en cursussen in verschillende stijlen, lengtes en intensiteit. Je kunt hierdoor overal, altijd en onbeperkt je practice doen! We noemen het voor het gemak even ‘De Netflix van de Yoga’.
Happy yoga maand abonnement

Lees ook

Feit of fabel: 5 mythes over hardlopen

Feit of fabel: 5 mythes over hardlopen

Er doen zich talloze mythes de ronde over de oudste sport van het universum: hardlopen. De één misschien nog wel gekker dan de ander. Maar welke is waar en welke (absoluut) niet? Jussi Peltonen, Senior Researcher bij Polar Research Center deelt...

Pin It on Pinterest