.

18e editie van Kustmarathon Zeeland kan doorgaan in oktober 2021

door 1 jun, 2021Hardloopnieuws0 Reacties

SportSport

De organisatie van Kustmarathon Zeeland kan veilig plaatsvinden zonder dat er nog beperkende maatregelen gelden aangaande COVID in oktober ’21. De organisatie ging uit van een marathon, al dan niet met beperkende maatregelen. Rond 1 juli zou een definitieve beslissing volgen hoe de marathon exact kon plaatsvinden; fysiek of virtueel. Veiligheidsregio Zeeland heeft afgelopen dinsdag advies uitgebracht aan de gemeenten Veere, Noord-Beveland en Schouwen-Duiveland. Dit advies is positief voor de Kustmarathon Zeeland, om zonder beperkingen een sportevenement te organiseren. Dat betekent dat Kustmarathon Zeeland in oktober aanstaande haar 18e editie beleefd, gezien de huidige omstandigheden.

De vergunning aanvraag om het Kustmarathon Zeeland-weekend te organiseren ligt bij de gemeenten die de vergunning verlenen. Gemeenten beoordelen, samen met de Veiligheidsregio Zeeland, de risico’s van dit evenement. Gezien de huidige omstandigheden, zoals dalende besmettingen, meer gevaccineerde, buitensport, is er geen aanleiding om in oktober beperkende maatregelen te stellen. Er wordt uitgegaan dat e.e.a. zo blijft. Dit hoopt de organisatie natuurlijk ook.

De organisatie van Kustmarathon Zeeland is blij met deze bevestiging. Dit betekent dat de Kustmarathon in haar oorspronkelijke vorm georganiseerd kan worden. Namelijk een evenement met zes onderdelen, verspreid over drie dagen. Er hoeven geen toeschouwers geweerd te worden bij drukke hotspots, zoals start en finish. Het organisatiecomité heeft toch diverse scenario’s voor een aangepast en corona-proof evenement op de plank liggen voor het geval de situatie toch veranderd. Ook een virtueel evenement kan dan ene optie zijn. Altijd is duidelijk aangegeven dat een afgeslankt marathon weekend of een marathon weekend zonder publiek niet wenselijk is. Door het advies wat nu gegeven is, kan het evenement georganiseerd worden zoals sporters, toeschouwers en sponsoren al 17 jaar ervaren.

(persbericht)

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook

Singelloop Enschede plant voedselbos aan in Boekelo

Singelloop Enschede plant voedselbos aan in Boekelo

Op zaterdag 10 december steken tientallen vrijwilligers de schop in de grond en wordt het Singelloop-voedselbos aangeplant in Boekelo (gemeente Enschede). Het goede doel van de Menzis Singelloop Enschede kon dit jaar op zoveel donaties rekenen dat...

Eliud Kipchoge maakt in 2023 Marathondebuut in Boston

Eliud Kipchoge maakt in 2023 Marathondebuut in Boston

Foto: NN Running Team NN Running Team-atleet Eliud Kipchoge maakt volgend jaar op 17 april zijn Boston Marathondebuut. De Keniaanse wereldrecordhouder op de Marathon zet de volgende stap in zijn legendarische carrière die al heeft geleid tot vier...

Pin It on Pinterest