18e editie van Kustmarathon Zeeland kan doorgaan in oktober 2021

door 1 jun, 2021Hardloopnieuws0 Reacties

Runningdirect.nl

De organisatie van Kustmarathon Zeeland kan veilig plaatsvinden zonder dat er nog beperkende maatregelen gelden aangaande COVID in oktober ’21. De organisatie ging uit van een marathon, al dan niet met beperkende maatregelen. Rond 1 juli zou een definitieve beslissing volgen hoe de marathon exact kon plaatsvinden; fysiek of virtueel. Veiligheidsregio Zeeland heeft afgelopen dinsdag advies uitgebracht aan de gemeenten Veere, Noord-Beveland en Schouwen-Duiveland. Dit advies is positief voor de Kustmarathon Zeeland, om zonder beperkingen een sportevenement te organiseren. Dat betekent dat Kustmarathon Zeeland in oktober aanstaande haar 18e editie beleefd, gezien de huidige omstandigheden.

De vergunning aanvraag om het Kustmarathon Zeeland-weekend te organiseren ligt bij de gemeenten die de vergunning verlenen. Gemeenten beoordelen, samen met de Veiligheidsregio Zeeland, de risico’s van dit evenement. Gezien de huidige omstandigheden, zoals dalende besmettingen, meer gevaccineerde, buitensport, is er geen aanleiding om in oktober beperkende maatregelen te stellen. Er wordt uitgegaan dat e.e.a. zo blijft. Dit hoopt de organisatie natuurlijk ook.

De organisatie van Kustmarathon Zeeland is blij met deze bevestiging. Dit betekent dat de Kustmarathon in haar oorspronkelijke vorm georganiseerd kan worden. Namelijk een evenement met zes onderdelen, verspreid over drie dagen. Er hoeven geen toeschouwers geweerd te worden bij drukke hotspots, zoals start en finish. Het organisatiecomité heeft toch diverse scenario’s voor een aangepast en corona-proof evenement op de plank liggen voor het geval de situatie toch veranderd. Ook een virtueel evenement kan dan ene optie zijn. Altijd is duidelijk aangegeven dat een afgeslankt marathon weekend of een marathon weekend zonder publiek niet wenselijk is. Door het advies wat nu gegeven is, kan het evenement georganiseerd worden zoals sporters, toeschouwers en sponsoren al 17 jaar ervaren.

(persbericht)

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Yoga voor hardlopers

Lees ook

Ruim 13.000 deelnemers genieten van Singelloop Utrecht

Ruim 13.000 deelnemers genieten van Singelloop Utrecht

Op zondag 1 oktober liepen meer dan 13.000 deelnemers de populaire Lindahl’s Singelloop Utrecht. Het was de 71e editie van de oudste stratenloop van Nederland. Een zonnig loopfeest om van te genieten met afstanden voor jong en oud. De dag begon met...

Zonnige 34e editie van de CZ Tilburg Ten Miles

Zonnige 34e editie van de CZ Tilburg Ten Miles

Of je nu je persoonlijk record komt verbreken of komt voor de Brabantse gezelligheid: de CZ Tilburg Ten Miles is altijd fantastisch. Zo ook de 34e editie op zondag 24 september 2023. Met meer dan 11.000 deelnemers aan de start van de diverse...

Stem mee voor Atleet van het Jaar 2023 (longlist)

Stem mee voor Atleet van het Jaar 2023 (longlist)

Foto: Atletiekunie Het jaar 2023 was een mooi atletiek jaar, het einde daarvan is bijna in zicht en dat betekent dat we de komende tijd kunnen gaan terugblikken. We gaan de individuele prestaties van onze Nederlandse atleten nog eens goed bekijken....

Pin It on Pinterest