Namen voor Olympische Marathon bekend

door 2 jun, 2021Hardloopnieuws0 Reacties

Pre-Zomer Pre-Zomer


Technisch Directeur Ad Roskam heeft vandaag de interne selectie voor de Olympische Marathon bekend gemaakt. De volgende atleten zullen voor uitzending worden voorgedragen aan NOC*NSF.

Mannen

1. Abdi Nageeye 

2. Khalid Choukoud  

3. Bart van Nunen 

Als reserve is aangewezen Michel Butter.

Vrouwen

1. Jill Holterman

2. Andrea Deelstra

Interne selectie

Zoals bekend hebben bij de mannen zes atleten aan de kwalificatie-eis van 2.11.30 voldaan waardoor een interne selectieprocedure in werking treedt. Abdi Nageeye wordt daarbij als snelste van de seizoensranglijst automatisch geselecteerd. De twee overige startplaatsen zijn aanwijsplaatsen. In de zorgvuldige afweging van factoren zoals de omstandigheden waaronder de prestatie is geleverd en de prestatieontwikkeling van de atleten, is geen aanleiding gevonden om af te wijken van de volgorde op de seizoensranglijst. Daarmee zijn de startplekken toegewezen aan Khalid Choukoud en Bart van Nunen. Michel Butter is aangewezen als reserve voor het geval een van de atleten niet kan starten in Sapporo. 

De Olympische marathon vindt plaats op 7 en 8 augustus in Sapporo Odori park in Japan. Daar klinkt zaterdag 7 augustus om 07:00 uur het startschot voor de vrouwen en op zondag 8 augustus is het om 07:00 uur de beurt aan de mannen.

(Persbericht Atletiekunie)

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Practice Happy Yoga

Practice van Happy with Yoga is een online Yoga platform met honderden Yogalessen en cursussen in verschillende stijlen, lengtes en intensiteit. Je kunt hierdoor overal, altijd en onbeperkt je practice doen! We noemen het voor het gemak even ‘De Netflix van de Yoga’.
Happy yoga maand abonnement

Lees ook

Feit of fabel: 5 mythes over hardlopen

Feit of fabel: 5 mythes over hardlopen

Er doen zich talloze mythes de ronde over de oudste sport van het universum: hardlopen. De één misschien nog wel gekker dan de ander. Maar welke is waar en welke (absoluut) niet? Jussi Peltonen, Senior Researcher bij Polar Research Center deelt...

Pin It on Pinterest