Namen voor Olympische Marathon bekend

door 2 jun, 2021Hardloopnieuws0 Reacties

Runningdirect.nl


Technisch Directeur Ad Roskam heeft vandaag de interne selectie voor de Olympische Marathon bekend gemaakt. De volgende atleten zullen voor uitzending worden voorgedragen aan NOC*NSF.

Mannen

1. Abdi Nageeye 

2. Khalid Choukoud  

3. Bart van Nunen 

Als reserve is aangewezen Michel Butter.

Vrouwen

1. Jill Holterman

2. Andrea Deelstra

Interne selectie

Zoals bekend hebben bij de mannen zes atleten aan de kwalificatie-eis van 2.11.30 voldaan waardoor een interne selectieprocedure in werking treedt. Abdi Nageeye wordt daarbij als snelste van de seizoensranglijst automatisch geselecteerd. De twee overige startplaatsen zijn aanwijsplaatsen. In de zorgvuldige afweging van factoren zoals de omstandigheden waaronder de prestatie is geleverd en de prestatieontwikkeling van de atleten, is geen aanleiding gevonden om af te wijken van de volgorde op de seizoensranglijst. Daarmee zijn de startplekken toegewezen aan Khalid Choukoud en Bart van Nunen. Michel Butter is aangewezen als reserve voor het geval een van de atleten niet kan starten in Sapporo. 

De Olympische marathon vindt plaats op 7 en 8 augustus in Sapporo Odori park in Japan. Daar klinkt zaterdag 7 augustus om 07:00 uur het startschot voor de vrouwen en op zondag 8 augustus is het om 07:00 uur de beurt aan de mannen.

(Persbericht Atletiekunie)

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Yoga voor hardlopers

Lees ook

Wedstrijdatleten klaar voor Dam tot Damloop

Wedstrijdatleten klaar voor Dam tot Damloop

Aanstaande zondag vindt de 37e editie van de Dam tot Damloop plaats. In het Inntel Hotels Amsterdam Zaandam blikte organisator Le Champion samen met de kanshebbers vooruit op de 10 Engelse Mijl wedstrijd. De Keniaan Geoffry Kipchumba zoekt zondag...

Pin It on Pinterest